آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 134755 تاریخ : 1394/03/16-01:40:48
,2,16,17,
جهت‌گیری اقتصادی دولت، توسعه صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی است

دکتر جهانگیری:

جهت‌گیری اقتصادی دولت، توسعه صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی است

یکی از جهت گیری های دولت برای رسیدن به رونق اقتصادی، توسعه صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از روابط عمومی بانک توسعه صادرات ایران، آقای دکتر جهانگیری در مراسم رونمایی از سامانه چکاوک با بیان مطلب فوق گفت: بانک مرکزی باید در زمینه ضمانت نامه های لازم و تامین وام صادرات گام های جدی بردارد.

معاون اول رئیس جمهور افزود: بانک مرکزی باید راه هایی برای تبادلات مالی با کشورهای هدف صادرات پیدا کند تا در زمینه تبادلات خارجی به دلار و یورو وابستگی نداشته باشیم.

وی تصریح کرد: انتظار ما از بانک مرکزی این است که از همه کشورهایی که طرف معاملات ما می باشند برای استفاده از پول مشترک و ضمانت نامه ها اقدامات لازم را انجام دهد.

آقای دکتر جهانگیری تصریح کرد: صندوق توسعه ملی مکلف شده در بانک هایی که قرار است از صادرات حمایت کنند،‌ سپرده گذاری نماید تا اعتبارات لازم در اختیار این بانک‌ها قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: از نظام بانکی این انتظار را داریم که راهکاری پیدا کنند تا در همین شرایط تحریم بتوانیم از منابع خارجی برای تامین سرمایه در گردش واحدهای اقتصادی استفاده کنیم.

 آقای دکتر ولی الله سیف نیز در این مراسم که در محل بانک مرکزی برگزار شد، گفت: با راه‌اندازی چکاوک در استان خراسان رضوی که در پنجم خرداد ماه صورت گرفت، تمام چک‌های بین بانکی در سراسر کشور در چارچوب طرح نظام جامع پرداخت و به صورت الکترونیکی، مبادله، پایاپای و تسویه می‌شوند.

رییس کل بانک مرکزی افزود: اهمیت عملیاتی شدن چکاوک به این سبب است که آخرین حلقه اززنجیره پرداخت های غیرنقدی رادرمنظومه سامانه های الکترونیکی تکمیل می کند.

خاطرنشان می‌شود سامانه چکاوک در مهرماه سال گذشته در بانک توسعه صادرات راه اندازی و آماده بهره‌برداری شد. 

معرفی چکاوک

سامانه چکاوک، فرایند صدور، تبادل و پرداخت چک‌های جاری مردم را از ابتدا تا انتها تحت مجموعه‌ای متحد و متشکل مدیریت کرده و از پرداخت چک‌های با ارقام درشت بین بانکی و بین افراد و بانک‌ها در مورد  بانک‌های بدهکار ممانعت به‌عمل آورده و در ضمن یکی از ابزارهای جلوگیری از اضافه برداشت بانک‌ها می‌باشد.

براساس زمان‌بندی اعلام شده سامانه چکاوک در اوایل خرداد ماه 1394 در کل کشور عملیاتی شده است و با پیاده‌سازی آن مردم، بانک‌ها و بانک مرکزی از عواید و ثمرات آن بهره‌مند خواهند شد. لیکن حصول اهداف اساسی و کسب دستاوردهای حداکثری از پیاده‌سازی چکاوک منوط به حذف موانع و عملیاتی شدن سامانه صدور یکپارچه الکترونیک دسته چک (صیاد) خواهد بود.

بانک مرکزی با پذیرش و پردازش عملیات چک و رصد آن در سامانه چکاوک و به‌کارگیری ویژگی‌های امنیتی در چاپ و اعتباربخشی به برگه چک و نیز احراز هویت و اعتبار‌سنجی دارندگان دسته‌چک،‌ بازگشت اعتبار و کارایی‌ لازم به چک را دنبال می کند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 198