آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 134362 تاریخ : 1394/02/18-10:30:20
,5,
تولید 6 میلیارد فوت مکعبی گاز از فازهای اولویت نخست پارس جنوبی

تا پایان امسال محقق می شود

تولید 6 میلیارد فوت مکعبی گاز از فازهای اولویت نخست پارس جنوبی

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از تحقق برنامه تولید روزانه 6 میلیارد فوت مکعب گاز از هفت فاز اولویت اول پارس جنوبی تا پایان سال خبرداد.

  • به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، نقل از خبرنگار شانا، علی اکبر شعبانپور امروز (جمعه 18 اردیبهشت ماه) در نشست خبری حاشیه بیستمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، ضمن ارائه گزارشی از عملکرد پارسال این شرکت، اظهار کرد: اولویت گذاری انجام شده برای فازهای نیمه کاره پارس جنوبی شرایط اجرایی را بهبود بخشید و توانستیم با تمرکز بر پروژه ها پیشرفت خوبی داشته باشیم.

    وی با بیان این که تمرکز اصلی ما در سال 92 و 93 بر فازهای اولویت نخست پارس جنوبی بوده است، گفت: به دلیل همین تمرکز و تلاش صورت گرفته توانستیم پروژه فاز 12 پارس جنوبی (معادل سه فاز) را تکمیل و پروژه های فازهای 15 و 16 و 17 و 18 را نیز برای افتتاح و بهره برداری در سال 94 آماده کنیم.

    مدیرعامل نفت و گاز پارس تاکید کرد که با تولید روزانه 36 میلیون متر مکعب از فازهای 15 و 16 و 17 و 18 و در مدار آمدن بخشهایی از فازهای 19 تا 21 امسال تعهد تولید 100 میلیون متر مکعب گاز برای زمستان را تامین خواهیم کرد و افزود: همین برنامه ریزی پارسال نیز به نتیجه رسید و توانستیم 125 میلیون متر مکعب گاز را به زمستان 93 برسانیم.

    شعبانپور تصریح کرد: برنامه تولید در فازهای 15 و 16 بدون مشکل در جریان است، اما درباره حفاری یکی از بخشهای 17 و 18 کمی عقب هستیم و امیدواریم این تاخیر در ماههای آینده جبران شود.

    وی با اشاره به این که در مجموع 6 میلیارد فوت مکعب از هفت فاز اولویت نخست پارس جنوبی تامین می شود، افزود: علاوه بر این امسال بخشهایی از فازهای 19 ، 20 و 21 نیز به بهره برداری می رسد.

    مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به مشکلات و محدودیتهای مالی در جریان اجرای پروژه ها، گفت: امیدواریم محدودیتهای مالی امسال کمتر شود و اثری روی پروژه ها نگذارد.

    مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به افزایش تولید 120 میلیون مترمکعبی گاز از محل فازهای اولویت نخست پارس جنوبی در سال 93 اظهار کرد: امسال نیز از محل به ظرفیت اسمی رساندن این فازها و نیز فازهای 19 تا 21 پارس جنوبی بیش از 80 میلیون مترمکعب دیگر به ظرفیت تولید کشور افزوده می شود؛ از این رو با تحقق این امر، شاهد محقق شدن قول 200 میلیون مترمکعبی تولید گاز در سالهای 93 و 94 خواهیم بود.

    وی با یادآوری این که قرار بود فاز 11 پارس جنوبی به عنوان یک پروژه مستقل در کنفرانس لندن مطرح شود، گفت: با توجه به مرزی بودن و اعلام آمادگی شرکتهای داخلی برای توسعه این میدان، هم اکنون برنامه ریزی برای توسعه و مذاکره با شرکتهای داخلی برای این فاز در حال انجام است.

    شعبانپور ادامه داد: پیش بینی می شود تا اواخر خرداد ماه امسال قرارداد حفاری چاههای فاز 11 پارس جنوبی با شرکتهای داخلی امضا شود.

    مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در باره افت فشار احتمالی در فازهای اولویت نخست پارس جنوبی تصریح کرد: به طور معمول افت فشار در چاههای تازه حفاری شده پس از یک سال آغاز می شود که این مشکل با انجام عملیات اسیدکاری چاهها رفع می شود؛ به عنوان مثال هم اکنون این عملیات درباره چاههای فازهای 15 و 16 آغاز شده است.

    شعبانپور با اشاره به استفاده فازهای 20 تا 24 و فاز 13 میدان گازی پارس جنوبی از منابع صندوق توسعه ملی گفت: چندی پیش با همکاری بانک مرکزی و بانک عامل، جذب منابع مالی برای فاز 13 آغاز شده است.

    وی به 18 میلیارد دلار منابع مالی اختصاص داده شده به پروژه های پارس جنوبی از محل بند «ق» خبر داد و گفت: همچنین بر اساس تصمیم گیریهای صورت گرفته مجلس در بند «ل» قانون 4.8 میلیارد دلار برای توسعه میدانهای مشترک در نظر گرفته شده است که از این میزان حداقل دو میلیارد دلار آن به پروژه های پارس جنوبی اختصاص داده می شود.

    وی در باره وضع حفاری چاههای سکوی 17b و 18b اظهار کرد: پیش بینی می شود حفاری در این سکوها به ترتیب آذر ماه و اسفند ماه امسال به اتمام برسد.

    وی درباره احتمال به کارگیری توان شرکتهای خارجی پس از لغو تحریمها در پروژه های پارس جنوبی گفت: هم اکنون در فازهای اولویت دوم پارس جنوبی به جز فاز 14 شاهد پیشرفت بیش از 75 درصدی هستیم و در سالهای گذشته بدون نیاز شرکتهای خارجی به این دستاورد رسیده ایم، اما این موضوع سبب نمی شود که از فناوری و دانش روز شرکتهای خارجی در این زمینه استفاده نشود.

    تولید 470 میلیون مترمکعبی گاز از پارس جنوبی

    شعبانپور با اشاره به تولید 470 میلیون مترمکعبی گاز تا پایان سال 94 از مخزن مشترک پارس جنوبی گفت: در صورت تامین منابع مالی با تحقق این موضوع اختلاف تولید ایران با قطر در این میدان کاهش می یابد.

    وی پیشرفت فیزیکی، مرزی بودن و تکمیل شدن زنجیره تولید در فازهای اولویت دوم پارس جنوبی را مهمترین عوامل انتخاب و تمرکز شرکت نفت و گاز پارس روی فازهای باقیمانده اعلام کرد و گفت: امسال بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته بیش از 2 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت برای پارس جنوبی منتشر می شود.

    مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در مورد آخرین وضع مذاکرات صورت گرفته با شرکت صدرا و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء در مورد تسریع در ساخت 10 سکوی فازهای 13، 22 تا 24 و 17 و 18 اظهار داشت: از پارسال تاکنون مذاکراتی با این شرکتها داشته ایم و پیشنهادی مبنی بر به کارگیری توان شرکتهای فعال در بخش فراساحل برای تسریع در ساخت این سکوها داده شده است.

    وی ادامه داد: شرکتهایی مانند تاسیسات دریایی، ایزوایکو و صف برای همکاری با قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء در زمینه ساخت سکوهای پارس جنوبی همکاری خواهند داشت.

    شعبانپور مهمترین چالش کنونی شرکت نفت و گاز پارس را منابع مالی دانست و گفت: امیدواریم با پشتیبانی کارفرما و تدبیر مدیریت حاکم در صنعت نفت این چالش رفع شود وانگهی راه اندازی فازهای اولویت دوم با توجه به پیچیدگی مراحل نهایی ساخت این فازها یکی دیگر از چالشهای ما به شمار می آید.

    شعبانپور درباره وضع رسیدگی به پرونده تصادف شناور سنگاپوری به جکت فاز 13 پارس جنوبی گفت: بر اساس برآوردهای اولیه اعلام شده از سوی پیمانکار، این جکت حدود 300 میلیون دلار خسارت دیده است.

    مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ادامه داد: هم اکنون مجوز توقیف شناور برخورد کرده با جکت فاز 13 از منابع داخلی و خارجی اخذ شده است، اما تلاش می شود با مذاکره این مشکل رفع شود.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 192