آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 695583 تاریخ : 1403/10/26-10:03:45
,11,
تاکسی های هوایی؛ گامی نوین در حمل ونقل هوایی ایران

تاکسی های هوایی؛ گامی نوین در حمل ونقل هوایی ایران

با بیش از 10 فروند تاکسی هوایی، ایران وارد عرصه جدیدی از حمل ونقل هوایی شده است. این اقدام، راهکاری برای بهره وری بیشتر از فرودگاه های موجود و ارتقای ناوگان سبک هوایی کشور به شمار می رود.

به گزارش خبرنگار بانک و صنعت، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، حسین پورفرزانه، در نشست خبری (دوشنبه 24 دی 1403) از تلاش برای راه اندازی تاکسی های هوایی در ایران خبر داد. وی با اشاره به وجود بیش از 10 تاکسی هوایی آماده بهره برداری در کشور، گفت: این طرح می تواند فرودگاه های بلا استفاده را با ناوگان سبک فعال کند.

پورفرزانه تأکید کرد: تاکسی های هوایی فرصتی برای اقتصادی کردن فرودگاه های کوچک و جزایر کشور هستند. به همین منظور، فرودگاه های پیام و زنجان برای اجرای پایلوت این طرح انتخاب شده اند. همچنین مسیرهایی نظیر کیش به هندورابی و بوموسی به عنوان مقاصد بالقوه معرفی شده اند. در حال حاضر تاکسی هوایی در فرودگاه پیام و به زودی در فرودگاه زنجان راه اندازی می شود

چالش های ناوگان هوایی ایران

معاون وزیر راه و شهرسازی ضمن اشاره به مشکلات قدیمی ناوگان هوایی ایران گفت: «پیری ناوگان و عدم تناسب رشد فرودگاه ها با کیفیت پروازها، از چالش های اصلی صنعت هوایی کشور است.»

او افزود: ایران با 180 هواپیمای فعال به ارزش یک میلیارد دلار، در مقابل دارایی 16 میلیارد دلاری فرودگاه های خود، تناسب ناموزونی را تجربه می کند. این وضعیت، نتیجه سرمایه گذاری های غیرهدفمند در ساخت فرودگاه های جدید بوده است.

بهینه سازی فرودگاه ها و واگذاری به بخش خصوصی

پورفرزانه پیشنهاد داد: «به جای ساخت فرودگاه های جدید، باید منابع مالی به توسعه ناوگان هوایی و به روزرسانی تجهیزات موجود اختصاص یابد.» وی همچنین بر ضرورت تدوین شیوه نامه هایی تأکید کرد که فرودگاه ها توسط استان ها مدیریت شوند.

او گفت: برخی فرودگاه ها به دلیل موقعیت مکانی یا عدم نیاز منطقه ای، زیان ده هستند. با این حال، همچنان بیش از 10 درخواست برای تأسیس فرودگاه جدید در دست بررسی است.

درخواست از بخش خصوصی

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری بر لزوم حضور بخش خصوصی در مدیریت فرودگاه ها تأکید کرد و گفت: «با جذب سرمایه گذاران و ایجاد وحدت رویه، می توان بهره وری صنعت هوایی کشور را افزایش داد.»

چشم انداز پروازهای اروپایی

پورفرزانه همچنین از پیگیری های حقوقی برای رفع تحریم های اعمال شده بر شرکت های هواپیمایی ایرانی خبر داد و ابراز امیدواری کرد که پروازهای اروپایی به زودی از سر گرفته شوند.

این رویکردها نشان می دهند که با برنامه ریزی صحیح، می توان ظرفیت های بالقوه هوایی کشور را به طور مؤثر به کار گرفت. تاکسی های هوایی، گامی کوچک اما حیاتی برای تحرک بخشی به فرودگاه های راکد و ارتقای صنعت هوایی ایران است.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 221