وی با اشاره به گذشت سه هفته از پویش در سال جاری افزود: تاکنون 21 طرح در قالب پویش #هرهفته_الف_ب_ایران با اعتبار 6 هزار و 100 میلیارد تومان به بهره برداری رسیده است و امروز در هفته چهارم در استان های هرمزگان، مازندران و خوزستان چهار طرح عمده با سرمایه گذاری حدود 2600 میلیارد تومان افتتاح خواهد شد.
وی ادامه داد: اهمیت این طرح ها آن است که در یکی از خشک ترین سال ها به بهره برداری می رسند، در حالی که با کم بارشی قابل ملاحظه ای مواجه هستیم و این کم آبی اثر خود را به طور مستقیم در بخش آب و نیز در بخش برق به لحاظ کمبود منابع در سدها برای تولید انرژی نشان می دهد.
وزیر نیرو گفت: خوشبختانه با اتکای همراهی مردم، در بخش های کشاورزی، صنعت و معدن بدون اختلالی در مسیر زنجیره تولید کشور در سال تولید همراهی خواهند کرد و با مشکلات حداقلی تابستان امسال را سپری خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از طرح های امروز، فاز نهایی آب شیرین کن بندرعباس است که دو فاز آن در سال های 97 و 99 جمعا با ظرفیت 40 هزار متر مکعب در شبانه روز افتتاح شد، فاز نهایی آن 60 هزار متر مکعب است که موجب خواهد شد آبرسانی به بندر خمیر، پل، تازیان، بندرعباس، 9 شهرک و 25 روستا با کیفیت بسیار خوبی انجام شود و جمعیتی حدود یک میلیون نفر از آب شرب برخوردار شوند.
وی گفت: علاوه بر این در استان، تصفیه خانه آب سرنی افتتاح می شود که پنجاهمین تصفیه خانه ای است که در دولت تدبیر و امید به مدار بهره برداری می آید و جمعیتی حدود 864 هزار نفر را در شرق بندرعباس از آب شرب سالم و پایدار برخوردار می کند.
اردکانیان افزود: در استان مازندران هم هشتاد و سومین تصفیه خانه فاضلاب دولت تدبیر و امید به مدار بهره برداری می آید. اکنون که سه ماه تا پایان دوره هشت ساله دولت باقی است و 93 ماه سپری شده، تصفیه خانه ای که امروز در شهر ساری بهره برداری می شود واحد دومی است که جمعیتی بیش از یکصد هزار نفر را زیر پوشش قرار می دهد و از پساب تصفیه آن در صنعت و کشاورزی استفاده خواهد شد.
وی افزود: وزارت نیرو مانند سایر بخش های دولت مسئولیت ریل گذاری فعالیت ها برای دولت بعدی را بر عهده دارد و در کنار طرح هایی که به افتتاح می رسد طرح هایی هم کلنگ زنی می شود.
وی گفت: امروز سد مهم "زارم رود" در شهرستان ساری کلنگ زنی خواهد شد که آب شرب ساری و میاندرود و 80 درصد روستاهای تابع این دو شهر را تامین خواهد کرد.
اردکانیان اظهار داشت: در استان خوزستان هم پنجاه و سومین سد مخزنی با اعتبارات ملی در دولت تدبیر و امید بهره برداری می شود.
وی افزود: سد بالارود اندیمشک در نزدیکی شهر حسینیه 6500 هکتار را آبرسانی و آب شرب این شهر و مناطق اطراف آن را تامین می کند و برای گردشگری منطقه بسیار مستعد است و مهمتر از این ها کنترل سیلاب است که امید می رود مردم از مواهب آن بهره مند شوند.
وزیر نیرو در پاسخ به رییس جمهوری در خصوص قیمت تمام شده یک متر مکعب آب در سامانه های نمک زدایی اظهار داشت: در مناطق ساحلی، قیمت به مراتب کمتر از آبی است که شیرین و به مناطق مرکزی کشور منتقل می شود که در این حالت دو یورو هزینه می برد، اما در مناطق ساحلی کمتر از حدود یک دلار است و با یارانه دولت و خرید تضمینی، آب با قیمت متعارف در اختیار مردم قرار می گیرد.