به گزارش خبرنگار پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت , غلامرضا جنت آبادی با اشاره به راهبرد حمایت از شرکتهای ایرانی در راستای توسعه ظرفیت های ساخت داخل گفت: خوشبختانه با برنامه ریزی و پشتیبانی های هدفمند و اصولی از سازندگان بومی، زمینه داخلی سازی بسیاری از اقلام مورد نیاز این حوزه از جمله پمپ های کرایوژنیک مورد استفاده در صنایع پالایشگاهی پارس جنوبی توسط متخصصان کشورمان فراهم شده است.
مدیر کمیته ارزیابی سازندگان و پیمانکاران شرکت نفت و گاز پارس افزود: این دست از پمپ ها جهت جابجایی و انتقال سیالات کرایوژنیک LNG ، LPG ، اتیلن مایع، پروپیلن، اتان و مایعات سرد کاربرد استفاده می شود که نقش مهمی در فرایندهای عملیاتی طرحها دارد.
وی با اشاره به برخی محدودیت های سالهای گذشته در زمینه سفارش گذاری و تحویل کالاها و تجهیزات مورد استفاده در طرح ها افزود: در این دوره ، کارفرمایان و سازندگان داخلی کشورمان انگیزه و تلاشهای وسیع تری در جهت تکمیل زنجیره تولید ملی و نیز و ایجاد خودکفایی در بسیاری از اقلام مورد نیاز این حوزه ایفا نمودند.
جنت آبادی با بیان اینکه از سال گذشته تاکنون ساخت پمپ های کرایوژنیک مدل مستغرق (Retractable in Tank) آغاز شده است گفت : هم اکنون پمپ های مربوط به فازهای 17 و 18 پارس جنوبی نیز تولید و مراحل تست خود طی کرده که به زودی پس از انجام مراحل مربوطه و استقرار در بخش مخازن پالایشگاه، مورد تست عملیاتی و ارزیابی نهایی نیز قرار خواهد گرفت .
غلامرضا جنت آبادی همچنین از داخلی سازی شماری دیگر از کالاهای ویژه طرح های پارس جنوبی جهت استفاده در بخش های خشکی و دریایی پروژه ها طی دو سال گذشته خبر داد و گفت: تاکنون تولید داخلی در لوله های گاز ترش، مبدل های حرارتی صفحه ای، انواع سیم و کابل، فلنج ، توربواکسپندرها و لوله کامپوزیتی در نتیجه پشتیبانی و حمایت از فعالان بومی این حوزه صورت گرفته که این دستاورد نمونه ای از مصادیق ارتقا ء توانمندی صنعتی کشور می باشد .
مدیرعامل شرکت پمپ سازی ایران به عنوان سازنده پمپ های کرایوژنیک نیز در گفت و گو با ما با اشاره به موفقیت ایران در دستیابی به تولید پمپ های کرایوژنیک گفت: این شرکت با هدف انتقال دانش و فناوری این تجهیز و عمدتا در راستای تحقق داخلی سازی این دست از کالاهای مورد نیاز پالایشگاهها تحقیقات خود را از سال 1390 با حمایت کارفرمایان بزرگ صنعت نفت از جمله شرکت نفت و گاز پارس شروع کرد که سال گذشته توانستیم ضمن دستیابی به پیشرفته ترین نرم افزارهای طراحی این سازه، ساخت مدل های مختلف پمپ های کرایوژنیک را آغاز کنیم .
فرجپورمند با بیان اینکه شرکتهای خارجی معتقد بودند که حتی تعمیرات این پمپ ها نیز نمی تواند در ایران انجام شود عنوان کرد : خوشبختانه در سایه اراده و تلاش متخصصان و حمایت بی دریغ صنعت نفت اکنون علاوه بر طراحی پمپ ها ، کلیه مراحل مدل سازی، ریخته گری، ماشین کاری، آزمایشگاه و تست پمپ های مورد استفاده در پالایشگاههای کشور در داخل انجام می شود .
جعفرپورمند گفت: این دست از پمپ ها به گونه ای طراحی شده که بتواند در دمای بسیار پایین سیالات تولیدی پالایشگاه ها را جهت جابجایی و ارسال به مبادی مصرف منتقل نماید.