به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل ازشانا,عباس کاظمی تصریح کرد: پتروشیمی بندر امام به عنوان تنها تولید کننده کنونی بنزین با استانداردهای بین المللی با توجه به کیفیت بالای بنزین تولیدی هر میزانی که این فرآورده را تولید کند شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران خواهان آن است.
وی گفت: به تازگی با نصب دستگاه جذب بنزن و تغییر در کیفیت خوراک پتروشیمی بندر امام میزان بنزن موجود در بنزین تولیدی این مجتمع از 10 درصد به 0,2 درصد رسیده است، هم اکنون روزانه 800 هزار لیتر بنزین از این مجتمع دریافت می کنیم نه ریفرمیت؛ تاکید می کنم بنزین یورو چهار است نه ریفرمیت.
تولید بنزین یورو چهار از اواخر سال 93 در پتروشیمی بندر امام
رضا امیری، مدیرعامل مجتمع پتروشیمی بندرامام پیش از این در گفتگو با خبرنگار شانا درباره تولید بنزین در مجتمع پتروشیمی بندرامام اظهارکرده بود: پتروشیمی بندر امام از اواخر سال 1393 موفق به تولید بنزین با استاندارد یورو4 شده و هماکنون این فرآورده با کسب استانداردهای داخلی و بینالمللی لازم، به تولید انبوه وصنعتی رسیده است.
وی افزوده بود: بر این اساس و در راستای سیاست راهبردی وزارت نفت در جهت تامین بنزین مورد نیاز مصرف داخلی و جلوگیری از واردات بنزین و خروج ارز از کشور و همچنین ارتقای کیفیت بنزین قابل تولید در مجتمعهای پتروشیمی به استاندارد یورو 4، با تلاش متخصصان و دست اندرکاران صنعت نفت مطالعه تولید اقتصادی بنزین یورو 4 براساس پتانسیل و توان فنی و عملیاتی موجود در پتروشیمی بندر امام صورت گرفت.
مدیرعامل پتروشیمی بندر امام تصریح کرده بود: در نتیجه این مطالعات و این که اقتصادی بودن تولید بنزین با استاندارد یورو 4 و 5، تایید شده است، اجرای این کار به تایید رسیده و در دستور کار قرار گرفت.
وی گفته بود: متعاقب آن، تولید آزمایشگاهی انجام و آزمایشهای لازم بر روی کیفیت محصول تولیدی صورت گرفت و نتایج حاصله تاییدکننده کیفیت مطلوب این فرآورده بود و با اعلام رسمی این موفقیت به شرکت ملی پالایش و پخش یک تیم تحقیقاتی از آن شرکت به پتروشیمی بندر امام اعزام شد تا فرآیند تغییرات صورت گرفته، نحوه بارگیری و ذخیرهسازی این محصول بررسی شود که گزارش نهایی گروه مذکور، فرآیند اصلاحی پتروشیمی بندر امام برای تولید بنزین استاندارد یورو 4 را مورد تایید قرار داد.
وی ادامه داده بود: این شرکت با توجه به توان فنی و علمی موجود در خود، آماده تولید روزانه یک تا 1,5 میلیون لیتر بنزین باکیفیت و استاندارد یورو 4 و تحویل آن از طریق خط لوله، کشتی و یا عرضه و توزیع در جایگاههای توزیع سوخت است که در این راستا و با اخذ تاییدیههای لازم در شهریورماه 1394 با عقد تفاهمنامه با شرکت پالایش و پخش این شرکت متعهد به تحویل ماهانه 45 هزار تن معادل 60 میلیون لیتر به آن شرکت شد. در حال حاضر طبق توافق طرفین محموله تهیه شده ابتدا از سوی آزمایشگاه طرفین مورد آزمایش کیفی قرار گرفته و پس از تطبیق کیفیت آن با استاندارد یورو 4 و تایید آن از سوی شرکت پالایش و پخش، برای توزیع در کشور تحویل آن شرکت میشود.
به گفته وی گزارشهای منتشره در برخی خبرگزاریها درباره تولید بنزین این مجتمع ، ناشی از گزارش غیرکارشناسی و اطلاع نداشتن از فرآیند تولید این محصول است.
وی گفته بود: محصول بنزین یورو 4 حاصل آمیختن (Blending) سه ماده پارافینی پایه عاری از سولفور با درصد حجمی 50 درصد و ماده آروماتیکی عاری از بنزن و سولفور با درصد حجمی 35 درصد و در نهایت ماده اکتان افزا (MTBE) به میزان 15 درصد است.
امیری خاطرنشان کرد: پتروشیمی بندر امام با توجه به تنوع فرآیندهای تولیدی که سبب متمایز شدن این شرکت نسبت به شرکتهای دیگر است همه این اجزا را در واحدهای داخلی خود تولید و برای ساخت بنزین یورو 4 استفاده میکند.
وی گفته بود: اخبار منتشر شده مبنی بر این که بنزین پتروشیمی محصول نهایی یکی از واحدهای این شرکت ( واحد الفین ) است صحت نداشته و چنین محصولی در این واحد تولید نمیشود.
امیری با تاکید بر این که بنزین تولیدی پتروشیمی بندر امام عاری از مواد آلاینده محیط زیست مانند بنزن سولفور است، تصریح کرده بود: در این محصول و برای نیل به استانداردهای مطلوب جهانی ماده بنزن به عنوان یک عامل نامطلوب به زیر یک درصد کاهش یافته است.
وی ادامه داده بود: همچنین درصد آروماتیک و الفین موجود در آن نیز به سطح کمتر از 35 و 18 درصد رسیده و دیگر شاخصهای کیفی نیز در این محصول متناسب با استاندارد یورو 4 است.
مدیرعامل مجتمع پتروشیمی بندر امام گفته بود: تولید این محصول در پتروشیمی بندر امام در نوع خود به عنوان تولید بنزین با استاندارد یورو 4 از سوی شرکتهای پتروشیمی بینظیر و گام مهمی در روند خودکفایی تولید بنزین باکیفیت داخلی و کاری بسیار قابل تقدیر وستایش است.
امیری خاطرنشان کرده بود: امکانات دانش فنی و توانمندیهای موجود در پتروشیمی بندر امام امکان حذف کامل بنزن تا زیر 0,5 درصد حجمی و سولفور تا زیر دو پی پی ام است که در این صورت تولید و تحویل بنزین با استاندارد یورو 5 نیز امکانپذیر است.
تولید بنزین یورو چهار در بندر امام با کمتر از یک درصد بنزن
سعید محجوبی، مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران نیز پیش از این در گفتگو با خبرنگار شانا، با اشاره به افزایش کیفیت بنزین تولیدی در پتروشیمی بندر امام، گفته بود: در گذشته در بنزین تولیدی این مجتمع 10 درصد بنزن بود در حالی که امروز این عدد به زیر یک درصد کاهش یافته است.
وی گفته بود: هم اکنون تنها پتروشیمی بندر امام روزانه حدود 800 هزار لیتر بنزین سوپر (یورو چهار) با بالاترین کیفیت به این شرکت تحویل می دهد و هر پتروشیمی که بتواند محصولی با این استاندارد تولید کند ما خرید آن را تایید می کنیم.
محجوبی با تاکید بر این که خود یکی از مخالفان سرسخت استفاده از ریفرمیت تولید شده در مجتمع های پتروشیمی کشور در بنزین مصرفی مردم از گذشته تاکنون بوده است، گفته بود: هم اکنون هیچ گونه ریفرمیتی از پتروشیمی ها در بنزین عرضه شده کشور استفاده نمی شود.
وی با بیان این که شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران هر گونه بنزین تولیدی در مجتمعهای پتروشیمی کشور را که منطبق با استانداردهای روز دنیا و ایران باشد خریداری می کند، گفته بود: هم اکنون تنها پتروشیمی بندر امام روزانه 800 میلیون لیتر بنزین سوپر (یورو چهار) با بالاترین کیفیت به این شرکت تحویل می دهد و هر پتروشیمی که بتواند محصولی با این استاندارد تولید کند ما خرید آن را تایید می کنیم.
محجوبی افزوده بود: هم اکنون طرحهای بهبود کیفیت بنزین در پالایشگاههای بندرعباس و لاوان در مراحل نهایی به سر می برد، بنزین تولید شده در پالایشگاه لاوان از جنبه محیط زیستی منطبق با استانداردهای یورو چهار است، اما از نظر عدد اکتان از این استاندارد کمتر است، ضمن آن که با توجه به پیشرفت 98 درصدی طرح بهبود کیفیت بنزین در پالایشگاه بندر عباس بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته تا نیمه نخست سال آینده این طرح نیز با ظرفیت روزانه 9 میلیون لیتر بنزین یورو چهار به تولید می رسد.