به گزارش بانک و صنعت، طرح توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار (تکاپو) یکی از برنامه های اشتغال معاونت اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که از سال 1394 برای همه استان ها با توجه به مزیت ها، ظرفیت ها و توانمندی های استان تنظیم شده است.
مدیر ملی طرح تکاپو درباره اجرای این طرح در سال 99، گفت: با شیوع بیماری کرونا خیلی از رسته ها همچون گردشگری و خدماتی که در این حوزه ارائه می شد و در دستور کار طرح تکاپو قرار داشت تعطیل شد.
رضا تازیکی افزود: طرح تکاپو طرحی مبتنی بر تسهیلات نیست بلکه بر بهبود مکانیسم های کسب و کار توجه دارد و دو طرف عرضه و تقاضا را به هم وصل می کند.
وی اظهارداشت: امسال در نظر داریم با 40 میلیارد تومان کمک های فنی و اعتباری بیش از 40 هزار شغل ایجاد کنیم که اعتبار اختصاصی برای ایجاد هر شغل حدود یک میلیون تومان است و برای هر استان سه طرح اجرا می شود.
مدیر ملی طرح تکاپو تصریح کرد: این اعتبار چون مربوط به حوزه کمک های فنی و اعتباری است، چنانچه مبلغ پیش بینی شده را در اختیار داشتیم می توانستیم سیصد هزار شغل ایجاد کنیم.
وی تاکید کرد: مهمترین چالش اشتغال، مهارت است و در دانشگاه ها افراد مهارت های لازم برای ورود به بازار کار را دریافت نمی کنند و حتی در سازمان فنی و حرفه ای که برای از بین بردن این مشکل ایجاد شده است نیز آموزش و مهارت مناسب به افراد ارائه نمی شود.
تازیکی افزود: برای رفع این مشکل در طرح تکاپو تلاش کردیم در برخی استان ها آموزش در دوره های فنی و حرفه ای را متناسب با نیاز منطقه اصلاح کنیم تا مهارت های آموزشی با بازار کار همخوانی داشته باشد.