پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 6379 تاریخ : 1391/06/29-09:14:32
,13,17,
اشک های کاشف السلطنه

اشک های کاشف السلطنه

اوضاع صنعت چای در کشور از چندین خط قرمز و خطوط متوالی بحران گذشته و به مرحله نابودی کامل و احتضار کشیده شده است.

 

 در این میان جالب است که همه  اعم از مسئولان اجرایی، نمایندگان مردم در مجلس، کارشناس های چای ، کارخانه دارها، تعاونی های تولید و عرضه چای، باغداران ، وزارت جهاد کشاورزی ، سازمان کشاورزی گیلان و مازندران  و افکار عمومی در شمال ایران  از چای و حمایت از آن و احیای سازمان و باغها سخن می گویند، ولی خودمان همه اش حرف است و حرف.!

هر کسی تقصیر و کوتاهی ها را گردن دیگری می اندازد و خود و زیرمجموعه اش را حامی باغدار و صنعت چای می داند و هر سال دهها طرح و فکر برای این تولید ارایه می شود، اما خودمان در سال تولید ملی و حمایت از سرمایه ایرانی ، چایکاران ناامیدتر از سالهای قبل هستند.! به راستی چه کسی یا کسانی باید پاسخگو باشند.

سالها قبل زمانی که در گیلان مدیر ایرنا بودم، در سالن اجتماعات استانداری ، کلانتری وزیر جهاد کشاورزی در یک سخنرانی در جمع مسئولان گفت که ، باید از کشاورزان ، تولید ملی و به خصوص برنجکار و چایکار حمایت کنیم . باید ...... و بعد از 45 دقیقه سخنرانی دست بلند کردم و گفتم ، ببخشید آقای وزیر، همه اینها را که گفتید، چه کسی باید انجام بدهند.! استاندار لب به دندان گزید که این چه حرفی بود که زدی !!  و امروز هم همان وضعیت را داریم و کسانی که مسئول صنعت چای هستند ، بیش از دیگران حرف می زنند و  معلوم هم نیست که چه کسی باید این نارسایی ها و مشکلات را حل کند.

پول چایکار را نمی دهند، کود به موقع داده نمی شود یا اصلا نمی دهند و هر گونه 4 هزار تومان به 30 هزار تومان می رسد در حالی که کالای تولید داخل است، چای خشک تولیدی روی دست کارخانه دار مانده و از مجاری قانونی و غیر قانونی چای در هزارتن هر سال وارد می شود و ..... از سوی دیگر سازمان چای را با یک تصمیم و با یک امضا روی برگه کاغذ دچار فروپاشی می کنیم، از آن طرف هم شعار و فریاد ، ای وای به داد چایکار و کارخانه دار برسید" را سر می دهیم.

در برنامه همین هفته " در مسیرتوسعه " سیمای گیلان ، نماینده مردم لاهیجان در مجلس ، رئیس جهاد کشاورزی استان و محرر رئیس سازمان چای از طریق تلفن با هم و با مردم گفت و گو می کردند و گاه به هم ایراد می گرفتند که کوتاهی شده است. بنده بیننده مات و متحیر مانده بودم که چرا دولت ، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان چای " متولی اصلی این امر" نمی توانند با هماهنگی در مصرف چای داخلی ، برخورد با واردات، پرداخت پول چایکار و در یک کلام حمایت از تولید ملی عمل کنند.!!

با همین فکر ، دیشب کاشف السلطنه را به خواب دیدم که اشک می ریخت و می گفت: به عنوان یک روزنامه نگار به من بگو که چه برسر چای آمده است . گفتم، در یک کلام هر چه تو رشته بودی ، آقایان پنبه کردند و توضیح دادم که تابلوی سازمان چای را پایین آوردند،  پول محصول را به تولید کننده نمی دهند ، چای خشک داخلی به کود تبدیل می شود " 200 هزار تن چای خشک به ارزش 800 میلیارد تومان دور ریخته می شود" ،  چای خشک بی ضابطه از همه جا وارد می شود" ، باغها رها شده و با ساختمان و آپارتمان تبدیل می شود، کود به کشاورز نمی رسد، و... که کاشف السلطنه صدای گریه اش بلندتر شد و گفت: می دانستم که وضع صنعت چای خراب است ، اما این قدر اطلاعات نداشتم. او گفت که ایکاش هرگز بذر چای را در داخل عصا با ایران نمی آوردم و این همه موجب برسرگردانی کشاورزان نمی شدم. او در حالی که با یک دست بر پشت دست دیگر می زد، از جلوی دیدگانم دور شد



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 160
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران