• | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 265840 تاریخ : 1395/11/12-10:42:23
,17,
وداع شکوهمند با شهیدان آتش نشان

نگاه سیاسی و اقتصادی روزنامه ها؛

وداع شکوهمند با شهیدان آتش نشان

مراسم تشییع پیکر آتش نشانان شهید حادثه ساختمان پلاسکو و برگزاری شکوهمند آن مورد توجه روزنامه های امروز قرار گرفت. فرارسیدن دهه فجر انقلاب و پیامدهای منع ورود شهروندان ایرانی و 6 کشور دیگر به خاک آمریکا هم در مطبوعات برجسته بود.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ، مراسم تشییع پیکر آتش نشانان جان باخته در حادثه فروریختن ساختمان پلاسکو تهران، دیروز 11بهمن ماه در مصلی تهران و خیابان های اطراف برگزار شد.

روزنامه های چاپ امروز پیام همدردی رهبر انقلاب و حضور پر شکوه مردم در این مراسم را بازتاب دادند. همچنین سخنان رییس جمهوری در مراسم گرامیداشت آغاز دهه فجر در کنار پیامدهای منع ورود شهروندان ایرانی و 6 کشور دیگر به خاک آمریکا از دیگر محورهای برجسته روزنامه های امروز بود.

این گزارش به سرخط اصلی خبرها و همچنین نوشته های سرمقاله نویسان و نویسندگان روزنامه های امروز سه شنبه 12 بهمن ماه سال جاری در حوزه های سیاسی و اقتصادی نگاهی انداخته و مهم ترین موضوع های مورد توجه این روزنامه ها را بررسی کرده است.

بدرقه باشکوه قهرمانان آتش نشان
حضور پرشکوه مردم در مراسم تشییع پیکر آتش نشانان جان باخته حادثه پلاسکو تهران، در بسیاری از روزنامه های امروز مورد توجه قرار گرفت. روزنامه «ایران» در گزارش خود زیر عنوان «بدرقه قهرمانان روی دوش شهر» نوشت: مراسم بدرقه شهدای آتش‌نشان، در ساعت 8 و نیم صبح برنامه‌ریزی شده بود، با این حال، خیل جمعیت عزادار، حتی پیش از آمدن خانواده شهدا و جلوتر از مسئولان، در شبستان اصلی مصلی، حاضر شدند تا جمعیت زیادی در ساعت 8 صبح، پشت درهای اصلی منتظر بمانند. ساعت 9 و30صبح، پیام رهبر معظم انقلاب در تجلیل از فداکاری شهدای آتش‌نشان قرائت شد. نماز شهدا در ساعت 10 صبح به امامت آیت‌الله امامی کاشانی و پس از اعلام نام هر شهید و ذکر «الله اکبر» اقامه شد. اگرچه پیش از این اتوبوسرانی و متروی تهران از ارائه امکانات رایگان و به موقع برای شهروندان خبر داده بودند، اما کندی حرکت اتوبوس‌ها و شلوغی بیش از اندازه مترو در ساعات اولیه صبح، بسیاری از مردم را کلافه و دلخور کرده بودند. 
روزنامه «کیهان» در گزارش خود آورد: دیروز مردم با حضور با شکوه در بدرقه جوانمردان شهید خود باز هم نشان دادند که قدر ایثارگری و فداکاری فرزندان خود را می‌دانند، چه این ایثارگری در میدان نبرد 8 ساله با دشمنان وطن باشد، چه بذل جان در راه حفظ حرم اهل‌بیت(ع) و حریم و اقتدار ایران هزاران کیلومتر دور‌تر از مرزها و چه تجلی ایثار در جانفشانی آتش نشان‌هایی که تا ابد ماندگار شدند.
روزنامه «رسالت» پیام رهبری به مراسم تشییع شهدای آتش نشان را منتشر کرد، در بخش هایی از این پیام می خوانیم: اکنون پس از شبها و روزهای تلخ نگرانی و کاوش، نوبت آن است که یاد فداکاری با شکوه و مظلومانه‌ی آتش‌نشانان مؤمن و شجاع ملت ایران ثبت و بزرگ داشته شود و مردانی را که حقاً باید قهرمانان کم‌ادّعا و با اخلاص نامیده شوند همگان بشناسند و درس آنان را در خاطر نگه دارند. این جوانمردان برای نجات جان و مال هم‌میهنان خود، با شهامتی شگفت‌انگیز به درون آتش و آوار رفتند و جان خود را در خطر نهادند و خود را فدا کردند. آنان یک بار دیگر خاطرات فداکاریهای دوران دفاع مقدس را زنده کردند و نشان دادند که ایرانی مؤمن آنجا که پای خطرپذیری برای ادای وظیفه در میان است عزمی راسخ و شجاعتی مثال‌زدنی را تجسّم می‌بخشد و در راه خدا متاع جان را بی‌چند و چون عرضه می کند.
شماری از روزنامه ها به تحلیل ابعاد حادثه پلاسکو و لزوم پاسخگویی نهادهای مسوول در این فاجعه پرداختند. روزنامه ایران در یادداشتی به قلم «پرویز اجلالی» جامعه شناس نوشت: بدون تردید ملت ما برای جان به دربردن و سالم ماندن در مخاطراتی مثل زلزله وسیل و آتش سوزی وغیره نیازمند سه توانمندی در حد عالی است. اول: توانمندی مدیران ومسئولان برای طراحی و مدیریت و اداره امور شهرها و روستاها به نحوی که زندگی برای هموطنان ما در بستری از ایمنی و اطمینان ناشی از برنامه‌ریزی نهادهای مسئول جریان یابد و نه در شرایطی سرشار از مخاطره. دوم: تغییر رفتار اکثریت ایرانیان دهه نود هجری شمسی از بی‌خیالی نسبت به مخاطرات و بی‌احتیاطی غیر مسئولانه وبدون پیش‌بینی و احتیاط به رفتاری مسئولانه و توام با رعایت قواعد ایمنی که آنها را برای مقابله با حوادث توانمند سازد و سوم: توانمندی و مسئولیت شناسی نهادهای مدنی، رسانه‌ها و همه مردم ما، برای این که نگذارند این مسأله فراموش شود از مقامات بخواهند که شیوه تاجرانه کنونی اداره شهرها را که برمبنای فروش شهر برای تأمین هزینه آن و کم توجهی به ایمنی و سلامت شهروندان است، کناربگذارند.
روزنامه «شرق» در گزارشی زیر عنوان «پاسکاری پلاسکو» درباره حضور مسوولان مرتبط با این حادثه در کمیسیون عمران مجلس چنین نگاشت: مسئولان 16 دستگاه مسئول در حادثه پلاسکو روز گذشته میهمان کمیسیون عمران مجلس دهم بودند. آن‌طور که عبدالکریم حسین‌زاده، نایب‌رئیس فراکسیون امید،گفته، نکاتی درباره کمبود تجهیزات آتش‌نشانان مطرح شده که نشان از آن دارد حتی با درنظرگرفتن امکانات سازمان هلال‌احمر در ایران به تعداد استان‌هایمان بالگرد نداریم. حدود 22 بالگرد در اختیار سازمان هلال احمر قرار دارد و همین نکته نشان می‌دهد در صورت بروز بحران ما نمی‏‌توانیم به شکل مناسبی کمک‌رسانی داشته باشیم، چنانچه اگر در پلاسکو نیز بالگرد زودتر به کمک آتش‌نشان‌ها می‌آمد، شاید وضعیت امدادرسانی و اطفای آتش تغییر می‌کرد.
«متین مسلم» روزنامه نگار نیز در سرمقاله روزنامه «آرمان» درباره ضرورت پاسخگویی مسوولان درباره حادثه پلاسکو نوشت: در واقعه دهشتناک ساختمان پلاسکو ورود به مدار بحث «چه کسی از جنبه مسئولیتی مقصر است»(هر چند مهم) الزاما نمی‌تواند منعکس‌کننده خواست و انتظار توده‌های مردم باشد. آنچه مهم است پاسخگویی به مردم بر مبنای اقناع افکار آنهاست. مردم به طور طبیعی در بروز هر حادثه‌ای که می‌تواند نمادی از کم‌کاری یا بی‌مسئولیتی فرد یا نهاد مسئول مربوطه باشد، توقع منطقی دارند آنها از مقام خود استعفا داده و همزمان پاسخگوی اعمال و اقدامات خود باشند. این چندان پذیرفته نیست که فرد یا افراد مربوطه با حفظ موقعیت خود در صدد دفاع از عملکردشان برمی‌آیند. این رفتاری به غایت آزار دهنده برای مردم خواهد بود که تعبیر و برداشتی خوبی ازآن ندارند.

تجدید پیمان مسوولان با آرمان های امام راحل 
رئیس جمهوری و اعضای هیات دولت، دیروز در آستانه سی و هشتمین دهه فجر و ورود امام خمینی (ره) به میهن با حضور در حرم مطهرش با آرمان‌های بنیانگذار جمهوری اسلامی، شهدای انقلاب و دفاع مقدس تجدید پیمان کردند. گفت وگوی رییس جمهوری با خبرنگاران در حرم امام(ره) در روزنامه های چاپ امروز مورد توجه قرار گرفت.
روزنامه شرق نوشت: «نه بیگانه‌پرستیم و نه بیگانه‌هراس» عنوان گزارش روزنامه شرق از سخنان رییس جمهوری است که در بخش هایی از آن می خوانیم: رئیس‌جمهوری با بیان اینکه راه امام(ره) راه استقلال است و استقلال هم نه به معنای انزوا، بلکه به معنای عدم استیلای دیگران بر سرنوشت کشور است،‌ تاکید کرد که «ما نه بیگانه‌پرستیم نه بیگانه‌هراس. ما تافته جدابافته نیستیم. ما تاروپود گمشده در نقش جهان نیسیتم. ما مسلمان، انقلابی و ایرانی هستیم و با همه شباهت‌ها و تفاوت‌ها با سایر مردم جهان باید از تعامل سازنده با جهان به نفع منافع ملی خود، در سایه رهنمودهای رهبری استفاده کنیم. رهبری با حق‌الناس‌خواندن رأی مردم، حماسه سال 92 را آفرید و با نرمش قهرمانانه راه را برای مذاکرات سرنوشت‌ساز آماده کرد».
روزنامه «اطلاعات» آورد: رئیس‌جمهوری با تأکید بر این که دولت یازدهم خود را وامدار امام‌ و متعهد به رهروی از مسیر، راه و گفتمان ایشان با هدایت‌های مقام معظم رهبری می‌داند، خاطر نشان کرد که در شرایط کنونی نیازمند راه و گفتمان بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی هستیم. این گفتمان پیروی، پیگیری و پیشبرد آرمان‌های بزرگ انقلاب اسلامی همچون آزادی و استقلال در متن جمهوری اسلامی ایران است. وی تصریح کرد که نباید به گفتمان امام راحل به صورت گزینشی مراجعه کنیم، بلکه همه کلام و راه ایشان هدایتگر ماست؛ اگر با صداقت و درستی به آن نگاه کنیم.
«گذر از هیجان به اعتدال» عنوان گزارش روزنامه «ابتکار» است که در آن می خوانیم: حسن روحانی در حرم امام با یادآوری آنچه که در سال 57 بر کشور گذشت، خاطرنشان کرد که امام معتقد بود که نه از مسیر مسلحانه می‌توان در انقلاب پیروز شد و نه معتقد به خمودگی و خاموشی بود، بلکه راه مبارزه فرهنگی و مردمی را با همان شیوع اعتدالی خود در مسیر پیروزی نهایی قرارداد. به گفته وی، معمولا چهل سالگی به معنای بلوغ و پختگی یک فرد و یک نظام است و به معنای گذر از دوران حرکت‌های هیجانی به سمت عقل، تدبیر و اعتدال است. رئیس دولت تدبیر و امید همچنین در بخشی از سخنان خود از اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران و حکومت اسلامی در طول سالیان گذشته با مجاهدت مردان راستینی که در مسیر انقلاب و اسلام بوده‌اند، امروز به اوج بلوغ و کارآمدی خود رسیده اند، ابراز خرسندی کرد.
در روزنامه »همدلی» در این باره آمده است: در آستانه دهه فجر، رئیس جمهور و جمعی از اعضای هیات دولت برای تجدید بیعت با رهبر انقلاب، در حرم بنیان‌گذار جمهوی اسلامی حاضر شدند. رئیس جمهور در حرم مطهر حضرت امام (ره) در آستانه 40 سالگی قرار گرفتن انقلاب را به معنای بلوغ و کارآزمودگی نظام دانست و گفت که 40 سالگی به معنای بلوغ و پختگی یک فرد یا نظام است و به معنای گذر از دوران حرکت‌های هیجانی به سمت اعتدال است. او همچنین با اشاره به انتخابات سال 96 گفت که مردم در این انتخابات حماسه بزرگ دیگری خلق می‌کنند.

حاشیه های ناتمام فرمان ترامپ
واکنش ها به دستور رییس جمهوری آمریکا مبنی بر ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور از جمله ایران به خاک آمریکا، همچنان ادامه دارد. این واکنش ها در روزنامه های چاپ امروز برجسته بود. روزنامه ایران نوشت: بازار تظاهرات‌ها علیه ترامپ که از روز اول ورود او به کاخ سفید در امریکا شروع شد و با جنبش زنان سراسر جهان ادامه یافت، هنوز هم در جای جای جهان دیده می‌شود. یکی از پرشورترین این اعتراضات دیشب در لندن رقم خورد. شب گذشته هزاران انگلیسی که در میان آنها شهروندان یهودی نیز دیده می‌شدند، در شهرهای مختلف این کشور دست به تظاهراتی ضد سیاست‌های مهاجرتی ترامپ زدند. تظاهرات‌های ضد ترامپ حتی در تل‌آویو نیز مشاهده شد. ده‌ها نفر در این شهر مقابل سفارت امریکا در سرزمین‌های اشغالی فلسطین گرد آمدند و با پلاکاردهایی اعلام کردند، مخالف تحت فشار قرار دادن مردم بخاطر مذهب و ملیتشان هستند. 
روزنامه «جوان» نوشت: وزارت خارجه امریکا در یادداشتی حساس اما غیرمحرمانه، با فرمان‌نژاد پرستانه رئیس جمهور امریکا مخالفت کرده و گفته که بیشتر اقدامات تروریستی داخل خاک امریکا را شهروندان امریکایی انجام داده‌اند نه شهروندان هفت کشوری که ترامپ ورود آنها به امریکا را ممنوع کرده است. در یادداشت وزارتخانه بی‌وزیر خارجه امریکا تأکید شده که موارد اندکی از حملات تروریستی در دوران اخیر، به دست شهروندان خارجی که به صورت مهاجر یا غیرآن وارد امریکا شده‌اند، صورت گرفته است. برعکس، بیشتر این حملات را امریکایی‌های بومی یا بومی شده‌ای ترتیب داده‌اند که چندین دهه در امریکا زندگی کرده‌اند. وزارت امور خارجه امریکا تصریح می‌کند در موارد نادری که عملیات تروریستی را خارجی‌ها انجام داده‌اند، ملیت‌های متفاوتی در آنها دخالت داشته‌اند، از جمله برخی ملیت‌ها نظیر پاکستانی و سعودی که در فهرست دستور اجرایی تحت پوشش قرار نمی‌گیرند.
در گزارش روزنامه آرمان زیر عنوان «ترامپ عقب نشست» می خوانیم: دربیانیه جدید ترامپ به نظر می‌رسد باید بنویسیم آمریکا درحال پس گرفتن خود از ترامپ است. چرا که در بیانیه‌ای که کاخ سفید صادر کرده عقب‌نشینی در موضع او به نوعی دیده ‌می‌شود. در بخشی از این بیانیه آمده است:«ما به همدردی با آنانی که از سرکوب می‌گریزند ادامه می‌دهیم. اما ما می خواهیم از مرزها و شهروندان خود محافظت کنیم. ما صدور ویزا برای همه این کشورها را بعد از اینکه طی 90 روز آینده از بررسی و سیاست‌هایی امن مطمئن شدیم از سر خواهیم گرفت.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران