به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، این نیروگاه با هزینه 400 میلیارد ریال و توسط بخش خصوصی در منطقه بابکان شهرستان آمل و در مدت یک سال ساخته شد.
نیروگاه بابکان برخلاف ژنراتورهای دیزلی از سوخت گاز طبیعی استفاده می کند و کاملا به صورت دوست دار محیط زیست احداث شده است.
نیروگاه هفت مگاواتی بابکان دارای 2 دستگاه ژنراتور گازسوز 2مگاواتی و 2 دستگاه ژنراتور گاز سوز یک ونیم مگاواتی است که از طریق 2 دستگاه ترانسفورماتور 2 و نیم مگاواتی و 2 دستگاه 2 مگاوات آمپر ساعتی انرژی برق تولیدی را به مدار وارد می کند.
از ویژگیهای این نیروگاه مقیاس کوچک می توان به افزایش پایداری شبکه و تامین برق مستمر منطقه، تقویت پدافند غیر عامل و جبران ضعف ولتاژ و ایجاد اشتغال مستقیم برای 9 نفر اشاره کرد.
با ورورد این نیروگاه بخش خصوصی به مدار تولید برق استان مازندران، توان تولیدی برق مقیاس کوچک استان به حدود 220 مگاوات در ساعت رسیده است.
سرمایه گذاری مطمئن دربخش تولید انرژی
مدیرکل برق منطقه ای مازندران و گلستان در آیین افتتاح این پروژه خبرنگار ایرنا بخش تولید برق در مقیاس کوچ را سرمایه گذاری مطمئن با سود بالا توصیف کرد که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته با ورود جدی بخش خصوصی مواجه است.
حسین افضلی درآمد حاصل از تولید و فروش انرژی را برای بخش خصوصی ماهیانه حدود 130 میلیون ریال به ازای هر مگاوات اعلام کرد و افزود: به طور میانگین در کمتر از سه سال معمولا این نیروگاه ها علاوه بر تامین هزینه های احداث به سودآوری می رسند.
وی همچنین گفت: در حال حاضر 2 نیروگاه دیگر در چمستان نور و گرگان با مجموع 50مگاوات انرژی برق در ساعت توسط بخش خصوصی در حال ساخت است که تا پایان سال وارد مدار خواهد شد.
وی هزینه این 2 نیروگاه را جمعا 400 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: با ورود این 2 نیروگاه بر استمرار انرژی در ساعات پیک مصرف همچون روزهای گرم تابستان را شاه خواهیم بود.