به گزارش بانک و صنعت، منصور پوریان با بیان اینکه ادامه این روند می تواند تولید گوشت قرمز کشور را در ماه های آتی با چالش جدی روبرو سازد، افزود: از اواخر سال 98 تاکنون کشور به دلیل شیوع بیماری کرونا در شرایط ویژه ای قرار دارد زیرا با محدودیت فعالیت مراکز پرمصرف گوشت مانند تالارها، رستوران ها و افزایش قیمت این محصول، مصرف بیش از 50 درصد کاهش یافته که در بازار این محصول تاثیرگذار است.
رییس شورای تامین دام کشور اظهار داشت: تولید بهار و تابستان عملا روی دست دامداران باقی مانده به طوری که امکان تولید برای فصل پاییز را ندارند زیرا دامهایشان با اوزان بالا از دامداری ها خارج نشود، نمی توانند برای تولید مجدد اقدام کنند.
وی تصریح کرد: طبق آمارها اکنون جمعیت دام گوسفندی حدود 7 میلیون راس و جمعیت دامی سنگین وزن گوساله 200 هزار راس است که این دام های سنگین با وزن های 800 کیلوگرم به بالا هستند یعنی بین 70 تا 75 کیلوگرم چربی دارند که برای خریدار منطقی نیست.
پوریان گفت: همچنین قیمت هر کیلوگرم دام زنده گوسفندی 55 هزار تومان، بره کشتاری با وزن بالا 47 هزارتومان و لاشه گوسفندی 110 هزار تومان و قیمت هر کیلوگرم گوساله نر کشتاری 57 هزارتومان، گوساله با وزن بالا 750 کیلوگرم 53 هزارتومان و لاشه گوساله 105 هزار تا 107 هزارتومان به فروش می رسد.
وی گفت: طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار، برای حفظ ذخایر استراتژیک باید دام از داخل کشور خریداری می شد اما خریدی که انجام شد به جای خرید دام سنگین وزن برای حمایت از تولید اقدام به خرید دام جوان در حجم پایین شد که این میزان کمکی به تولیدکننده نکرده است.
به گفته رییس شورای تامین دام کشور، در حالی که مشکل دامداران ما گوساله های حجیم با وزن بالای 700 کیلوگرم بود اما دام های گوساله جوان با وزن زیر 700 کیلوگرم خریداری شد در صورتی که ظرفیت تحویل گوشت گوساله بیش از 30 هزارتن بود.
وی افزود: همچنین در بخش دام سبک نیز 35 هزار راس گوسفند معادل 150تن گوشت قرمز با قیمت 45 هزار تومان خریداری شده است که خرید این شرکت کمکی به دامداران نکرده است.
پوریان گفت: طبق آمارها مصرف کشور در شرایط عادی یک میلیون تن گوشت قرمز است، بنابراین در شرایط کرونایی با کاهش بیش از 50 درصدی مصرف روبرو هستیم که نشان می دهد با مازاد عرضه روبروییم اما همچنان قیمت گوشت در بازار با افزایش قیمت روبروست.
وی، محاسبه هزینه خرید چربی و ضایعات دام و همچنین رکود بازار که باعث می شود فروشندگان برای جبران هزینه های خود قیمت گوشت قرمز را افزایش دهند.
رییس شورای تامین دام تنها راهکار رفع مشکل این صنعت را افزایش خرید دام با وزن بالاو صادرات دام زنده به کشورهای حاشیه خلیج فارس دانست و گفت: دام با چربی بالا در داخل کشور تقاضا ندارد و حتی شرکت های بسته بندی یا تولیدکننده سوسیس و کالباس نیز خریداری نمی کنند.
طبق آمارها نیاز سالانه کشور به گوشت قرمز حدود یک میلیون تن است که نزدیک 880 هزار تن آن در داخل کشور و حدود 10 درصد از محل واردات تامین می شود.
با این وجود قیمت گوشت قرمز در بازار ایران متغیر است به طوری که اکنون قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله و گوسفندی در بازار از 150 هزار تا 180 هزارتومان به فروش می رسد.