• | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 62388 تاریخ : 1393/07/09-12:00:28
,16,17,
مجلس تعیین‌کننده نرخ نهایی مالیات بر ارزش افزوده  است

مجلس تعیین‌کننده نرخ نهایی مالیات بر ارزش افزوده است

قانون مالیات بر ارزش‌افزوده از سال 87و با نرخ 3درصد آغاز شد که از آن زمان، هر سال تحت عنوان افزایش تورم،‌ به این نرخ افزوده شده و در سال‌جاری، نرخ مالیات بر ارزش‌افزوده به 8درصد رسیده است.

 

این نرخ چالش‌های زیادی را با خود به همراه داشته برخی کارشناسان نرخ 8درصد را برای این نوع مالیات منطقی می‌دانند. اما برخی دیگر معتقدند که نرخ با شرایط اقتصاد کشور متناسب نیست.
در همین رابطه علیرضا طاری‌بخش، معاون مالیات بر ارزش‌افزوده سازمان امور مالیاتی روز گذشته در نشستی که برای تشریح وضعیت طرح‌ها و برنامه‌های وصول درآمدهای مالیات بر ارزش‌افزوده برگزار شد، در پاسخ به خبرنگار صمت مبنی بر اینکه تا کجا تغییرات نرخ مالیات بر ارزش‌افزوده ادامه خواهد یافت و نرخ نهایی این مالیات باید چقدر باشد، اظهار کرد: نرخ مالیات بر ارزش‌افزوده در سایر نقاط دنیا حداقل ?درصد و حداکثر 25درصد است. در ایران این نرخ در اولین سال اجرای قانون مالیات بر ارزش‌افزوده، در حداقل خود یعنی ?درصد بود، که با توجه به تحلیل هزینه فایده،‌ بر اساس اصول و قانون محاسبه شده، اما به هیچ وجه اقتصادی نبود. 
وی با اشاره به اینکه مجلس درحال بررسی نرخ نهایی این مالیات است، گفت: انتظار می‌رود که مجلس در بررسی خود، این نرخ را افزایش داده و به یک نرخ ثابت و منطقی برسیم. این نرخ در چند سال اخیر از 3درصد به 8درصد رسیده است که در مورد نرخ 8درصد باید گفت، فقط 7درصد آن به حساب خزانه کشور واریز می‌شود و ?درصد آن، تحت عنوان مالیات سلامت، متعلق به وزارت بهداشت است.
 معاون سازمان مالیاتی در ادامه تشریح کرد: براساس قانون مالیات سال 93، 5درصد این نرخ مربوط به مالیات بر ارزش افزوده بوده و 3درصد آن بابت عوارض شهرداری مطالبه شده است که بعدها این نسبت به این ترتیب اصلاح شد که 5/3 درصد بابت مالیات بر ارزش افزوده و 2/7درصد به عوارض شهرداری تخصیص یافت. وی در ادامه تاکید کرد: نرخ 8درصد نرخ قابل بحث و بررسی است، این نرخ قانونی بوده ولی اقتصادی نیست. وی همچنین افزود: اعلام نرخ نهایی مالیات بر ارزش افزوده،‌ نیاز به بررسی و تایید مجلس و دولت دارد و در این خصوص ما تابع نظر مجلس و دولت هستیم.


معافیت اقلام سبد مصرفی خانواده‌ها از مالیات 
معاون سازمان امور مالیاتی کشور همچنین در ادامه این نشست به موضوعاتی همچون معافیت اقلام سبد مصرفی خانواده‌ها از مالیات بر ارزش‌افزوده برای جلوگیری از تحمیل هزینه به اقشار آسیب‌پذیر، افزایش سهم ارزش افزوده در مالیات‌های وصولی کشور به‌طوری که این رقم در حال حاضر به jQuery15207592350989580154_1412178357315درصد کل مالیات کشور رسیده است، رشد 80درصدی وصول مالیات در نیمه اول امسال نسبت به سال گذشته،الزام 10صنف جدید برای پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، درخواست از طلا فروشان برای اعلام نرخ واقعی مالیات و معافیت تبلیغات و آگهی مطبوعات از مالیات پرداخت.
وی با بیان اینکه مالیات بر ارزش افزوده از مهر 87در ایران اجرایی شده است، اظهار کرد: این مالیات، مالیات بر پایه مصرف است و مودیان مالیاتی امین وصول دریافت آن هستند بنابراین مودیان هیچ گونه مالیاتی را از خود پرداخت نمی‌کنند.


مالیات بر ارزش‌افزوده 83درصد مالیات‌های مستقیم
به گفته علیرضا طاری‌بخش مالیات بر ارزش‌افزوده مضاعف وصول نمی‌شود و مودیان تنها مکلف هستند میزان تفاوت را پرداخت کنند. وی با اشاره به 5مرحله فراخوان مالیات بر ارزش افزوده، گفت: تاکنون 452هزار مودی برای مالیات بر ارزش‌افزوده ثبت‌نام کرده‌اند که 180هزار مودی اشخاص حقوقی و 272هزار مودی اشخاص حقیقی هستند.
معاون سازمان امور مالیاتی کشور با تاکید براینکه اقلام سبد مصرفی خانوار از مالیات بر ارزش‌افزوده معاف است، تصریح کرد: در قانون مالیات امسال، مالیات کمتری به اشخاص آسیب‌پذیر تحمیل شده است.
وی با بیان اینکه کاهش بار مالیات بر درآمد از دیگر اهداف وصول مالیات است، گفت: در سال قبل 45درصد مالیات‌های کشور از همین محل وصول شد.
طاری‌بخش با بیان اینکه مالیات بر ارزش‌افزوده 83درصد مالیات‌های مستقیم را تشکیل می‌دهد، افزود: سهم مالیات‌های مستقیم رو به کاهش است. معاون سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه به ارائه توضیحاتی درباره اصلاحیه قانون مالیات بر ارزش‌افزوده پرداخت و تصریح کرد: چندین محور برای بازنگری قانون دیده شده که از جمله این محورها گسترش پایه‌های مالیاتی، مالیات حقوق، تغییرات محیطی و... است.


رشد 80درصدی درآمد مالیاتی 
معاون سازمان امور مالیاتی کشور درباره مالیات 6ماه نخست سال‌جاری گفت: براساس پیش‌بینی انجام شده در قانون بودجه ??درصد هدف محقق شده و این وصولی‌ها در مقایسه با سال قبل 80درصد رشد داشته است. این مقام مسئول در سازمان مالیاتی به اضافه شدن 10 صنف جدید به قانون مالیات بر ارزش‌افزوده در سال‌جاری اشاره و تصریح کرد: از اول سال 94 این صنف‌ها باید صندوق‌ها را نصب کنند و 6ماه فرصت دارند که مراتب اجرای این قانون را به سازمان مالیاتی گزارش دهند و در غیر این‌صورت از مزایایی که برای آنها در نظر گرفته‌ایم از جمله معافیت 12میلیون تومانی محروم خواهند شد. وی با بیان اینکه تاکنون 3 گروه برای نصب سامانه صندوق فروش فراخوان شده‌اند، تصریح کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت باید اصناف را ملزم به اجرای این مرحله از قانون کند اما به هرحال استقبالی از سوی اصناف در این خصوص صورت نگرفته ولی امیدواریم امسال و سال آینده این طرح مورد توجه قرار گیرد.
طاری‌بخش درباره فراخوان مرحله ششم قانون ارزش‌افزوده اینطور توضیح داد که اگر موافقت با این مرحله اعلام شود احتمالا تا یکی دو هفته آینده فراخوان در روزنامه‌ها اعلام می‌شود.
وی با بیان اینکه چلوکبابی‌ها در فراخوان مرحله ششم مشمول خواهند بود، اظهار کرد: در ارزش افزوده تمام مودیان خود به خود مشمول اجرای قانون نیستند و آنهایی که فراخوان می‌شوند باید این قانون را اجرا کنند. این مقام مسئول در سازمان مالیاتی در پاسخ به این پرسش که میزان مالیات بر ارزش‌افزوده تا چه رقمی افزایش خواهد یافت؟ گفت: این نرخ در دنیا 5تا 25 درصد است که در حال حاضر نرخ آن در کشورمان به 8درصد رسیده که 5/3درصد مالیات و 2/7درصد عوارض است. اینکه در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد بستگی به نظر دولت و مجلس در لایحه بودجه سال آینده دارد.


ابراز طلافروشان واقعی نیست
معاون سازمان امور مالیاتی در بخش دیگری از سخنان خود درباره سرانجام مذاکرات با طلافروشان برای پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، گفت: در بحث مشاغل تمکین و همکاری در سطح پایین‌تری است که بخشی از آن به‌خاطر نبود اطلاعات است؛ تمکین اصناف نسبت به اشخاص حقیقی کمتر است و طلافروشان نیز از این قاعده مستثنا نیستند.
وی با بیان اینکه نمی‌توانیم بین طلافروشان و سایر اصناف تفاوت قائل شویم، تصریح کرد: طلافروشان معتقدند باید مالیات بر ارزش افزوده بر کارمزد ملاک قرار گیرد اما ما نمی‌توانیم این تبعیض را بین آنها و سایر صنف‌ها قرار دهیم؛ الان وضعیت این صنف بد نیست میانگین ابرازی طلافروشان در هر دوره 750هزار تومان است اما این کافی و درست نیست و طلافروشان باید رقم دقیق را اعلام کنند.
این مقام مسئول در سازمان مالیاتی در ادامه خواست تا رییس اتحادیه طلاو جواهر میزان گردش مالی طلافروشان برای تعیین میزان مالیات بر ارزش‌افزوده این صنف را اعلام کند.
وی با تاکیدبر اینکه مالیات اعلامی طلافروشان واقعی نیست در پاسخ به این سوال که سازمان مالیاتی 4سال است مرتب این موضوع را مورد تاکید قرار می‌دهد، تصریح کرد: دو نکته در این موضوع وجود دارد که نکته اول بحث ابراز ناکافی آنهاست و دومی مطالبات مالیات واقعی است اما سازمان مالیاتی براساس واقعیت‌ها و ظرفیت‌ها مالیات آنها را وصول می‌کند.
طاری‌بخش در همین ارتباط تاکید کرد که مالیات وصول شده از طلافروشان واقعی یا نزدیک به واقعیت بوده است اما اینکه چه زمانی قرار است طلافروشان مالیات واقعی را اعلام کنند بستگی به خودشان دارد.
وی افزود: اگر طرح جامع مالیاتی عملیاتی شود اطلاعات مالیاتی تمامی صنوف ازجمله طلافروشان را خواهیم داشت که در این صورت این صنوف مجبور به ابراز مالیات واقعی خواهند بود.
طاری بخش درخصوص معافیت‌های فرهنگی در بازنگری قانون، گفت: در قانون فعلی، مطبوعات و کتاب از مالیات معافند اما ابهاماتی در این زمینه وجود داشت در قانون جدید این موضوع حل و فصل شد و به موجب بند هفت ماده14 جدید تبلیغات و اگهی روزنامه‌ها هم معاف شده است اما این از زمان اجرا به‌صورت رسمی عملی خواهد شد هر چند در ماه‌های اخیر نیز رییس کل سازمان این سیاست را در قالب بخشنامه‌های ابلاغ کرده بود.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران