به گزارش بانک و صنعت بر اساس تازه ترین داده های مرکز آمار ایران، در آذر 1403 کشتارگاه های رسمی کشور 32 هزار و 152 تن گوشت قرمز به بازار عرضه کردند. عمده این رقم به گوشت گاو و گوساله با 17 هزار و 41 تن اختصاص یافته که 54.2 درصد از کل گوشت قرمز را تشکیل می دهد. پس از آن گوشت گوسفند و بره با 11 هزار و 590 تن (36 درصد)، بز و بزغاله با 2?380 تن (7.4 درصد) و گوشت سایر دام ها با 769 تن (2.4 درصد) قرار دارند.
مقایسه آمار کشتارگاه ها نشان می دهد میزان عرضه گوشت قرمز در آذر امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته 13 درصد کاهش داشته است. بررسی جزئی تر نشان می دهد تولید گوشت انواع دام ها نسبت به سال پیش بین 7 تا 36 درصد کاهش یافته؛ به طوری که گوشت گاو و گوساله 15 درصد، گوسفند و بره 9 درصد، بز و بزغاله 7 درصد، گاومیش و بچه گاومیش 23 درصد و شتر و بچه شتر 36 درصد کمتر شده است.
همچنین عرضه گوشت در کشتارگاه های رسمی کشور نسبت به آبان ماه نزدیک به 4 درصد افت داشته است. مرکز آمار ایران اعلام کرده بخشی از کشتار دام، به ویژه دام سبک، در خارج از کشتارگاه های رسمی صورت می گیرد و آمار این نوع کشتار در گزارش حاضر لحاظ نشده است.
|
|
|
گاو و گوساله
|
17,041
|
54.2%
|
گوسفند و بره
|
11,590
|
36%
|
بز و بزغاله
|
2,380
|
7.4%
|
سایر دام
|
769
|
2.4%
|
#حسین جواهریان