• | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 311347 تاریخ : 1396/09/26-14:45:26
,10028,
شماره 133 هفته نامه آتیه نو منتشر شد

شماره 133 هفته نامه آتیه نو منتشر شد

یکصد و سی و سومین شماره هفته نامه «آتیه نو»، نشریه تخصصی حوزه رفاه و تامین اجتماعی، صبح امروز، یکشنبه 26 آذر 1396 توسط موسسه فرهنگی هنری آهنگ آتیه منتشر شد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت؛ رونمایی از شستای شفاف عنوان نخست صفحه اول این شماره آتیه نو را به خود اختصاص داده است. در این مطلب، گزارشی از نشست مشترک مطبوعاتی مدیرعامل سازمان تامین‌اجتماعی و مدیرعامل شستا بازتاب یافته است. به نوشته این هفته نامه، «بنگاهداری صندوق‌های بازنشستگی، یکی از مباحثی است که در سال‌های اخیر محل بحث کارشناسان اقتصادی و متولیان این صندوق‌ها بوده است. حضور صندوق‌ها در حوزه‌های مختلف اقتصادی و گرایش آنها به مدیریت دارایی‌های فیزیکی، از جمله شرکت‌های ریز و درشت، بنگاهداری خوانده می‌شود؛ گونه‌ای از فعالیت اقتصادی که منتقدان آن، تنگ‌کردن عرصه بر بخش خصوصی، سوددهی کم، شفافیت پایین، چالش‌های مدیریت شبه‌دولتی، متاثربودن این بنگاه‌ها از نوسانات مختلف اقتصادی و فاصله‌داشتن از اصول سرمایه‌گذاری اجتماعی را پاشنه آشیل آن می‌نامند. فعالیتی که در عمر نه‌چندان کوتاه صندوق‌های بازنشستگی، نتوانسته بر ارزش سرمایه‌ها و دارایی‌های بیمه‌شدگان -که نزد آنها به امانت گذاشته شده- آن‌گونه که انتظار می‌رفت، اضافه کند. بار این نوع از مدیریت دارایی‌ها و تبعات آن، چندسالی است که بر دوش تامین‌اجتماعی و مجموعه اقتصادی آن، یعنی شستا سنگینی می‌کند. منتقدان می‌گویند این مجموعه اقتصادی، در سه دهه گذشته اغلب سودآوری لازم را برای تامین‌اجتماعی نداشته و باید استراتژی‌های سرمایه‌گذاری خود را عوض کند. حواشی سیاسی برخی از دولت‌های گذشته و حیف و میل‌هایی که در این مجموعه صورت گرفت نیز مزید بر علت شده تا همه به دنبال شفافیت بیشتر در شستا باشند. همه این بحث‌ها در روزگاری مطرح می‌شود که آستانه بحران در صندوق‌ها به سطوح بالای خود رسیده است. از طرفی صندوق تامین‌اجتماعی که حدود 95 درصد منابع خود را از طریق دریافت‌های حق‌بیمه‌ -و نه سرمایه‌گذاری- تامین می‌کند، با کسری منابع بی‌سابقه‌‌ای روبه‌روست. در این میان، دولت یازدهم و دوازدهم که به نوعی میراث‌دار بحران صندوق‌ها بوده‌، خروج صندوق‌ها از بنگاهداری را مهمترین راهکار خود اعلام کرده و از صندوق‌ها و به‌ویژه تامین‌اجتماعی خواسته تا پیش از مهیاشدن شرایط برای اعمال اصلاحات ساختاری و موردی بیمه‌ای، مهم‌ترین استراتژی سرمایه‌گذاری خود را بر حضور قوی‌تر در بازار سرمایه بگذارند. در چنین اوضاع و احوالی، دکتر سیدتقی نوربخش، مدیرعامل سازمان تامین‌اجتماعی و مرتضی لطفی، مدیرعامل جدید شستا در هفته‌ای که گذشت، نشست خبری مشترکی ترتیب دادند تا از برنامه‌های خود برای جامه عمل پوشاندن به این الزام جدید بگویند. دوری کامل از سیاسی‌کاری، التزام به شفافیت و کاهش تعداد هلدینگ‌ها از نه به پنج و واگذاری 140 شرکت تا پایان سال 98، از مهم‌ترین وعده‌هایی بود که در این گفت‌وگوی مطبوعاتی مطرح شد.»

جو کاشتیم، اما می‌خواهیم گندم درو کنیم!

«جو کاشتیم، اما می‌خواهیم گندم درو کنیم!» عنوان یکی دیگر از گزارش های خواندنی این شماره هفته نامه آتیه نو است. این گزارش، اظهارات تازه دکتر محمد ستاری فر، مدیرعامل اسبق سازمان تامین اجتماعی و تدوین کننده لایحه قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی درباره شرایط بحرانی تامین اجتماعی در کشور منعکس شده است.

هفته نامه آتیه نو نوشته است:« نظام‌های تامین‌اجتماعی در معنای عام آن، هر اندازه که تاریخچه‌ای طولانی در پشت سر و گستره‌ای وسیع روبه‌رو داشته باشند، نیازمند واکاوی و کالبدشکافی عمیق‌ هستند. نظام‌هایی که هرچند میوه و محصول انقلاب صنعتی، رنسانس، اصلاحات دینی و دولت‌های واحد در اروپای قدیم بوده‌اند، امروز بدون استثنا و با اختلاف، جدی‌ترین دغدغه‌ دولت‌‌ها در ابعاد اقتصادی، اجتماعی و امنیتی هستند. محمد ستاری‌فر، از صاحب‌نظران و مدیران باسابقه در عرصه اقتصاد و سیاست‌گذاری اجتماعی است. او اعتقاد دارد تا زمانی‌که جایگاه نظام تامین‌اجتماعی در کشور ما فهم و حل و فصل نشود، تامین‌اجتماعی کارآمد، خواب و خیالی بیش نخواهد بود. او به صراحت از تدوین «قانون اساسی نظام تامین‌اجتماعی» صحبت می‌کند که این‌بار -برخلاف تجربه قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین‌اجتماعی- همه خود را نسبت به آن متعهد بدانند تا پرتوهای آفتاب توسعه‌ را به کشور بتاباند. به زعم ستاری‌فر، از ابتدای انقلاب تا به امروز، نظام تصمیم‌ساز کشور حوصله، جدیت و توجه لازم را به نظام تامین‌اجتماعی نداشته و همین مسئله باعث شده بحران‌ها یکی پس از دیگری نمودار شوند. ستاری‌فر، دو دلیل را مهم‌تر از بقیه می‌داند؛ یکی طی‌نشدن گذار تاریخی، و تقلیدی و وارداتی‌بودن نظام تامین‌اجتماعی در ایران، و دیگری هم فقدان گفتمان واحد از ماهیت، چیستی و اسباب و لوازم آن. گفته می‌شود سازمان تامین‌اجتماعی، بیشترین هزینه‌ و دشواری‌ها را از همین کمبودها متحمل شده است. دولت‌های مختلف با بی‌تفاوتی از نظام لایه‌بندی تامین‌اجتماعی گذشتند و از جیب تامین‌اجتماعی، وظایف حوزه حمایتی را به این سازمان سپردند و به تعبیر رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه، تامین‌اجتماعی را منزوی کردند. آخر هفته‌ گذشته، «موسسه مطالعات دین و اقتصاد» نشستی با همین موضوع و سخنرانی محمد ستاری‌فر، مدیرعامل سابق تامین‌اجتماعی برگزار کرد که خلاصه‌ای از آن را در قالب گفتاری مستقل می‌خوانید.»

همه‌چیز درباره سن و سال بازنشستگی

در این شماره از آتیه نو هم همانند شماره های پیشین، محمد حسین قشقایی، کارشناس تامین اجتماعی به سوالات بیمه ای خوانندگان و مخاطبان درباره سن و سال بازنشستگی در ایران پاسخ گفته است. یکی از سئوالات طرح شده چنین است:« در سال 96 بازنشستگی پیش‌ازموعد وجود دارد یا خیر؟ در برخی از رسانه‌ها مطرح‌ شده که در این مورد، قانونی در مجلس تصویب شده که آقایان با 25 سال سابقه می‌توانند بازنشسته شوند. آیا چنین چیزی صحت دارد یا خیر؟»

عنوان برخی دیگر از مطالب شماره 133 هفته نامه آتیه نو

زنجیره ارزش شستا شکل می‌گیرد

ملاحظاتی درباره واگذاری دارایی‌های شستا

از توان بخش خصوصی استفاده شود

سقوط 48 درصدی بیمه‌نشده‌ها به دامن فقر

بنگاه‌های بزرگ کشور از افت بهره‌وری رنج می‌برند

ظرفیت‌های توریسم پزشکی برای ارزآوری

نسیم سلامت برای بانوان بازنشسته

آگاهی به نیاز مشتری رمز کامیابی‌ام بود

چرا صبح‌ها پلک‌های‌تان باز نمی‌شوند؟

چهار ستون تامین اجتماعی ژرمن‌ها



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران