باغستانی افزود: برآوردها نشان می دهد سالانه 17 تا 25 درصد از غذای جهان معادل حدود 900 میلیون تن دچار ضایعات شده و از بین می رود.
او ادامه داد: 60 درصد از 900 میلیون تن محصولات غذایی در مقیاس جهانی در مرحله خانوار تبدیل به ضایعات می شود.
مدیر گروه پژوهشی برنامه ریزی راهبردی کشاورزی و امنیت غذایی موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی، میانگین سرانه ضایعات مواد غذایی در آمریکا را حدود 59 کیلوگرم برای هر نفر و در سال اعلام کرد و گفت: میانگین سرانه ضایعات مواد غذایی در کشورهای اسلامی در سال 2021 بین 80 تا 100 کیلوگرم برای هر نفر در سال و این عدد در کشورهای توسعه یافته 60 تا 70 کیلوگرم برآورد شده است.
او افزود: میانگین سرانه ضایعات مواد غذایی در کشورهای توسعه یافته با درآمد بالا مانند انگلستان، دانمارک، فرانسه و نروژ در سال 2021 بالای 75 کیلو گرم برای هر نفر است.
باغستانی گفت: در ایران نیز به دلیل تفاوت های زمانی و مکانی در سیستم توزیع و بازاررسانی مواد غذایی و تغییر در عرضه و تقاضا در اعیاد و مراسم مذهبی، آمار دقیقی از ضایعات و تلفات ماد غذایی نداریم.
او گفت: با توجه به افزایش قیمت غذا و تورم مواد غذایی و آشامیدنی در ایران، ضایعات کاهش یافته است.