• | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 92677 تاریخ : 1393/08/17-10:55:51
,1,16,17,
بانک انصار در راستای مسئولیت اجتماعی گام بر می دارد

بانک انصار در راستای مسئولیت اجتماعی گام بر می دارد

مسئولیت های اجتماعی، هستی و سرشت وجودی سازمان ها و موسسات و نیز بانک ها را تشکیل می دهد و بانک انصار در این راستا همت مضاعفی در دستور کار دارد.

 

 

بانک انصار در راستای انجام مسئولیت های اجتماعی خود، تلاش می کند تا فعالیت های خود را برفعالیت های عام المنفعه و ایجاد و تقویت جامعه ای دارای فرصت های گوناگون در بهینه زیستن و تقویت محیط طبیعی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی استوار کند. به همین منظور این بانک، طی سال های گذشته به صورت مستمر کوشیده است تا در زمینه های مختلف به این وظیفه راهبردی جامه عمل بپوشاند.

سال گذشته با انجام گفتگویی با آقای فروتن قائم مقام بانک انصار درخصوص مسئولیت های اجتماعی، گزارشی از اقدامات و فعالیت های بانک ارایه شد و اکنون باتوجه به گسترش فعالیت های مربوط به مسئولیت های اجتماعی در بانک انصار، لازم می آید که علت تسریع این روندها را مبتنی بر راهبردها و سیاست های بانک، در گفتگوی دیگری با وی جویا شویم.

مسئولیت اجتماعی به عنوان یک مقوله انسانی و اجتماعی در نظام های مدیریتی چه جایگاهی دارد؟

جامعه انسانی، همه عظمت خود را مدیون مناسبات و روابط انسانی است. این سخن به معنای این است که اگر یک جامعه دارای ارزش و اعتباری است، آن را مدیون روابط عاطفی، انسانی، احساس مسئولیت و نگرانی و دلمشغولی ای است که هر انسانی نسبت به دیگر انسان ها از آن برخوردار است. سازمان ها شکل پیشرفته ای از تجمعات و اجتماعات انسانی هستند که در آن افراد بایکدیگر تحت یک سامانه پیچیده همکاری می کنند و همواره باید نسبت به عواطف و احساسات انسانی هشیار باشند و این امر نه تنها در درون سازمان بلکه نسبت به محیط اجتماعی شان نیز باید ابراز شود. «مسئولیت اجتماعی» عنوان و اصطلاحی است که این احساسات و دلمشغولی ها و روابط عاطفی را نمایندگی می کند. یعنی ما درکنار خدمات مالی ای که برای جامعه فراهم می کنیم نسبت به جامعه، مردم و افراد و مشکلات و مسائلشان و همچنین پیشرفتشان هم احساس مسئولیت می کنیم. 

درخصوص علل تشدید و تسریع روندهای انجام مسئولیت های اجتماعی بانک انصار توضیح دهید.

بانک انصار یک بانک ارزشی است و این یک شعار نیست. ما هرگز ریشه های وجودی خود را فراموش نمی کنیم و برهمین اساس خدمات عام المنفعه در بانک انصار برای مدیران اطمینان خاطر و غرور می آفریند. هیچ موسسه، سازمان یا شرکتی بدون تعهدات اجتماعی اش نمی تواند فعالیت کند. ما مسئولیت اجتماعی را بسیار مهم و با ارزش می دانیم. قبلاً از ساخت یک مدرسه در بشاگرد باوجود دشواری های جغرافیایی و اقلیمی و خدمات دیگر صحبت کردم، در سال92 و امسال آزادسازی زندانیان معسر ادامه یافت و دنبال می شود، حمایت از انجمن های دیابتی ها در کشور، اهدای 1دستگاه ون به بیمارستان مسیح دانشوری، هدیه به بیماران بیمارستان چاردانگه، تفاهم نامه با موسسه محک برای ارایه حدود 14 خدمت مختلف به این موسسه و تفاهم نامه با موسسه کهریزک، حمایت مالی از موسسه نیکوکاری مهرآفرین پناه عصر، حمایت از خانواده های زندانیان و ده ها اقدام مشابه، نشانه هایی از این تعهد است که در سال جاری ادامه یافته است.  

آیا این امور را تنها در حوزه های مشخصی انجام می دهید؟

خیر. دایره فعالیت ما در امور عام المنفعه گسترده است. به عنوان مثال به موضوع آموزش و پرورش و فرهنگ سازی برای کودکان و نوجوانان در مدیریت امور مالی، پس انداز و آینده نگری شان بهای زیادی می دهیم. حمایت مالی از جشنواره فیلم رشد وزارت آموزش و پرورش و ترویج فرهنگ پس انداز و مدیریت پول خرد؛ مثلاً قلک الکترونیک، تأمین لوازم التحریر و نوشت افزار خانواده های بی بضاعت، تأمین نوشت افزار به صورت انبوه برای مدارس، شرکت در مراسم بازگشایی مدارس و حمایت از جشنواره پژوهش های دانش آموزی تبیان و فعالیت هایی نظیر این ها بیانگر نامحدود بودن دایره خدمات اجتماعی و تأکید ما بر امور زیربنایی به ویژه نسبت به نسل آینده است.

آیا کارت شهروندی و قلک دانش آموزی بانک انصار جنبه مسئولیت اجتماعی دارند؟

کارت شهروندی و قلک الکترونیکی بانک انصار که کارهای پیشتازانه در عرصه بانکداری الکترونیکی و فعالیت هایی در راستای شکل گیری دولت الکترونیکی به شمارمی آیند، برای ما بیشتر جنبه مسئولیت اجتماعی دارند و دلیل آن، دربرداشتن هزینه سنگین برای بانک و سود ومزایای زیاد برای جامعه و مردم است. درحقیقت، کارت شهروندی انصار مدیریت پول خرد را در سطح عمومی و قلک الکترونیکی بانک، آن را در میان نسل آینده ساز کشور، نهادینه سازی و درونی می کند. این طرح ها حرکتی فرهنگی برای مدیریت پول خرد در کشور است که صرفه جویی های کلان اقتصادی به همراه دارد و ثمره آن بیشتر نصیب جامعه می شود تا بانک انصار. این دو طرح جنبه ملی دارند و اجرایشان بیشتر ناشی از احساس مسئولیت بانک انصار نسبت به امور مالی و بانکی عمومی در کشور است که تنها برای مدیران و کارکنان بانک رضایت معنوی می آفریند.      

آیا در رابطه با امور کلان جامعه مثل اقتصادمقاومتی نیز این مسئولیت را احساس می کنید؟

اقدام بانک انصار در این خصوص منحصر به فرد و بسیار مسئولانه بوده است، در این راستا یک شورای راهبردی برای اقتصادمقاومتی ایجاد شد. کمیته های متعدد در این شورا به صورت مستمر درحال برنامه ریزی در راستای مشارکت در توسعه و تحکیم اقتصادمقاومتی هستند. بسیاری از برنامه های ما طی سال های اخیر که مقام معظم رهبری از اقتصادمقاومتی سخن گفته اند، جهت گیری منطبق با آن را دارد. اقدام اخیر بانک انصار در برگزاری کلاس های توجیهی اقتصادمقاومتی برای استادان اقتصادی کشور با همکاری دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام یک نمونه از اقدامات این شوراست. همچنین موضوع اقتصاد مقاومتی اکنون سرلوحه و سرمشق بسیاری از تصمیمات بانک انصار است. به عنوان مثال ما بخشی از تسهیلات خود را به کارآفرینان و فعالان اقتصادی اختصاص دادیم که در زمینه اشتغالزایی و در راستای تقویت مبانی این اقتصاد قدم برمی دارند.

در حوزه فرهنگی چه اقداماتی انجام می دهید؟

حوزه های اجتماعی و فرهنگی مشترکات زیادی دارند. درواقع، هر اقدامی که ما در زمینه مسئولیت های اجتماعی خود انجام می دهیم به گونه ای تأثیر فرهنگی هم دارد. به عنوان مثال وقتی ما به اقشار آسیب پذیر و مناطق محروم یا کم برخوردار ارایه خدمت می کنیم، ارزش های انسانی را گرامی می داریم. این گرامیداشت تأثیر فرهنگی هم دارد و جامعه ما را منسجم تر و قوی ترمی کند و هویت ملی و مذهبی ما را هم تقویت می کند. تجلیل از مقام شامخ جانبازان و رزمندگان، ترویج فرهنگ شهادت طلبی و ایثارگری است، حمایت مالی از ستاد بازسازی عتبات عالیات، رواج اندیشه دین گرایی را به دنبال دارد، اهدای هدایای فرهنگی به زائران خانه خدا و عتبات عالیات ازقبیل کلاه، کیف، ساک، جلیقه و ... دفترخاطرات بزرگداشت شعائر دینی است، مشارکت در برگزاری مسابقات فرهنگی مراسم عیدفطر امسال با همکاری شهرداری تهران نشان دهنده میل وافر ما به ترویج ارزش های دینی و الهی است، اهدای وام های قرض الحسنه ازدواج به زوج های جوان و اهدای کتاب های فرهنگی و معرفی انقلاب اسلامی و زندگی نامه امام خمینی (ره) در راستای ترویج مبانی فرهنگی و ده ها فعالیت دیگر حساسیت های فرهنگی ما را نشان می دهند.

همچنین ما در راستای ترویج بانکداری بدون ربا و انشالله بانکداری اسلامی هم تلاش می کنیم. ساخت 25 برنامه درباره بانکداری اسلامی با همکاری رادیومعارف و دیدار با مراجع به منظور اخذ استفتائات در راستای تقویت بانکداری بدون ربا و اسلامی، برای همین منظور صورت می گیرد.  

در حوزه های تخصصی و مالی چه اقداماتی انجام می دهید؟ آیا این ها هم جنبه مسئولیت اجتماعی دارند؟

بله. اگر ما از فعالیت های علمی و تخصصی در کشور حمایت می کنیم، این البته جنبه اجتماعی دارد، نه سازمانی؛ ما یک سازمان مالی برای سودآفرینی با وظایف بانکی هستیم. درحقیقت شوق ایفای نقش در راستای مسئولیت های اجتماعی از روحیه و تمایل سهامداران ما ناشی می شود، زیرا آنان در مجمع عمومی سال جاری یا تصویب بودجه ویژه ای زمینه ارایه این خدمات را فراهم کردند. تجلیل ما از خبرنگاران و حمایت از رسالت اطلاع رسانی در جامعه در شرح وظایف ما نیامده اما ما می کوشیم تا در راستای ارتقای آگاهی های عمومی و تخصصی مردم ایفای نقش کنیم. توسعه کارت های شهروندی در استان های مختلف را شاید کسی یک اقدام سودآور برای بانک تلقی کند، اما در اصل درحال فرهنگ سازی برای شکل گیری دولت و بانکداری الکترونیکی هستیم. برگزاری کنفرانس ملی توسعه مدیریت پولی و بانکی کشور را که یک نیاز مبرم مدیریتی است، باید به حساب مسئولیت اجتماعی گذاشت. مشارکت بانک در کنفرانس های مشابه را هم باید ایفای تعهد به مسئولیت های اجتماعی پنداشت.

برخی از اقدامات بانک که می توان به جهت گیری ارزشی و اجتماعی آن به روشنی اذعان کرد عبارتند از:

  • حمایت از موسسات و شرکت های داروسازی (به عنوان مثال داروسازی توفیق)
  • حمایت از صاحبان صنایع و معادن در برگزاری همایش ها و اهدای تسهیلات به آن ها
  • حفاظت از محیط زیست با تشویق استفاده از وسایل حمل و نقل سالم و مشارکت در فعالیت های مربوط به توسعه فضای سبز
  • اهدای تسهیلات به نخبگان شیمی
  • حمایت از جامعه پزشکی به عنوان قشری موثر در گسترش سلامت و پیشرفت های جامعه
  • حمایت از برگزاری مراسم انبوه سازان در راستای توسعه مسکن
  • حمایت از توسعه علمی و پزشکی دانشگاه امام حسین(ع) با عقد قرارداد
  • حمایت از کنگره ملی سیستم های هوشمند در حمل و نقل همگانی به عنوان زیرساختی مهم در توسعه اقتصادی
  • حمایت از صنایع دستی کشور از طریق اختصاص بخش مهمی از هدایای فرهنگی به این صنایع
  • حمایت از نخبگان و پایان نامه های دانشگاهی
  • حمایت از دانشجویان و تشویق آنان به انجام کارهای تحقیقی در قبال کاهش مدت سربازی 
  • حمایت از چاپ کتاب های تخصصی در زمینه بانکداری به معنای عام و بانکداری بدون ربا به معنای خاص
  • مشارکت در همایش دانشگاه صنعتی امیرکبیر درخصوص توسعه سامانه های الکترونیک اداری
  • و ...

 

آیا از فعالیت های ورزشی هم حمایت می کنید؟

همانطور که عرض کردم حمایت بانک انصار از موسسات و سازمان های متولی بهداشت، سلامت، پیشرفت و توسعه همگانی تقریباً محدودیتی ندارد. از نظر بانک انصار، فعالان هر حوزه ای که در مسیر پیشرفت بنیادی کشور و خدمت به مردم گام برمی دارند، می توانند مورد حمایت قرارگیرند. درخصوص ورزش هم بانک انصار کوشیده است تا با حمایت از مسابقات و رقابت های ورزشی و تشویق مدیران و کارکنان خود به انجام فعالیت های ورزشی، به مسئولیت خود در قبال سلامت و بهداشت عمومی وسازمانی عمل کند. نمونه های این حمایت ها، به شرح زیر است:       

  1. حمایت از ورزشکاران در ورزش های رزمی
  2. حمایت از مسابقات روباتیک دانشجویی که هم جنبه ورزشی و هم جنبه علمی و صنعتی دارد
  3. حمایت از مسابقات ورزشی نیروهای مسلح
  4. حمایت از مسابقه فوتسال شهید سردارحسن تهرانی مقدم
  5. حمایت از ورزشکاران ورزش زورخانه ای و کوهنوردان
  6. تشویق و حمایت از مدیران و کارمندان هنرمند و ورزشکار انصار به منظور مشارکت در ارتقای جایگاه ورزشی و هنری کشور

درپایان می خواهم اضافه کنم که ما در بانک انصار قهرمانانی در سطح ملی و بین المللی داریم که این نشان دهنده فضای مناسب مدیریتی بانک برای فعالیت های ورزشی است و البته سعی ما در داخل بیشتر توجه به ورزش همگانی و موثر در سلامتی کارکنان است تا ورزش حرفه ای و قهرمانی.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران