وی با اشاره به افزایش 57 درصدی قیمت برگ سبز نسبت به سال گذشته افزود: دلیل این افزایش قیمت،صرفه اقتصادی چای کار است تا این صنعت بچرخد و چای کاران بتوانند برگ سبز را برداشت کنند و تحویل کارخانه ها دهند.رکود در بازار چای خشک
رئیس سازمان چای کشور گفت: قیمت برگ سبز درجه یک 52 درصد و برگ سبز درجه دو 62 درصد نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده ضمن اینکه سایر هزینه ها مانند هزینه آب و برق و گاز و غیره نیز وجود دارد.
جهانساز از کاهش قیمت چای خشک طی 20 روز اخیر خبر داد و عنوان کرد: یک حالت رکود و ثبات نسبی در فروش چای خشک ایجاد شده؛ چون کشش بازار طوری نیست که افزایش قیمت را بپذیرد و مصرف کننده هم نسبت به افزایش قیمت کشش منفی دارد.
وی با بیان اینکه اکنون افزایش قیمت چای خشک در بازار وجود ندارد گفت: افزایش قیمتی که اواخر سال گذشته درمورد برگ سبز اعمال شد در راستای متعادل سازی قیمت چای و باتوجه به هزینه های تولید بوده و لذا افزایش قیمت نامتعارفی در کار نبود.
رئیس سازمان چای کشور در مصاحبه با رادیو گفت وگو اظهار کرد: ما سال گذشته هم قیمت برگ سبز را میانگین 38 درصد افزایش داده بودیم و طی سال های اخیر سعی کردیم قیمت ها را به صورت پلکانی افزایش دهیم و به حد نسبتاً مطلوبی برسانیم تا کشاورز رغبت بیشتری برای ورود به باغ داشته باشد.
وی از افزایش 25 درصدی تولید و برداشت برگ سبز نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: بخشی از باغات مخروبه مجدداً احیا شدند و در حال حاضر کشاورز نسبت به گذشته راضی تر است.
جهانساز میزان تولید چای ایرانی را 30 هزار تن اعلام کرد و متذکر شد: مصرف چای در کشور حدود 100 هزار تن است که ما 30 هزار تن آن را تولید می کنیم و ازآنجایی که پتانسیل تولید تنها در بخش هایی از پهنه استان گیلان و مازندران است؛ لذا امکان توسعه سطح زیر کشت چای را نداریم و با همین سطح زیر کشت محدود، تولید می کنیم.
رئیس سازمان چای کشور تأکید کرد: نوع تخصیص ارز و تعرفه ها باید به نفع محصولات داخلی باشد و تولیدکننده داخلی ضرر نکند.