• | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 190032 تاریخ : 1395/03/05-09:38:35
,16,17,
افزایش مطالبات معوق ریشه در اجرای هدفمندی یارانه‌ها دارد

عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید بهشتی:

افزایش مطالبات معوق ریشه در اجرای هدفمندی یارانه‌ها دارد

عضو هیئت‌علمی دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه شهید بهشتی گفت: اجرای سیاست هدفمندی یارانه‌ها منجر به تأخیر دولت در ایفای تعهدات خود به پیمانکاران و افزایش مطالبات بانکی شد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت , دکتر محمد نوفرستی در نشست سیاست پولی و ساختار پایدار نظام بانکی با اشاره به هدفمندسازی یارانه‌ها گفت: این سیاست دو اثر بر نظام بانکی داشته است؛ از طرفی منجر به افزایش قیمت حامل‌های انرژی و تقاضای تسهیلات از طرف بنگاه‌های اقتصادی به دلیل کمبود سرمایه در گردش شد.

وی افزود: این سیاست از طرفی دیگر موجب افزایش نرخ ارز و افزایش تقاضای تسهیلات از کشور شده است.

نوفرستی تصریح کرد: پرداخت یارانه‌ها فشار هزینه‌ای زیادی به دولت وارد کرد و منجر به تأخیر در انجام تعهدات دولت نسبت به پیمانکاران شد.

وی ادامه افزود: پیمانکاران که خود بدهکار نظام بانکی بودند با این تأخیر دولت در ایفای تعهدات، باعث افزایش معوقات بانکی شدند. از این بابت هدفمندسازی یارانه‌ها از این مسیر بر نظام بانکی اثرگذاری منفی و نامطلوب داشته است.

 نوفرستی اذعان داشت: کاهش قدرت اعتبار دهی بانک‌ها کماکان وجود دارد و با کاهش قیمت نفت، دولت از شرایط بودجه‌ای خوبی برخوردار نیست. ازاین‌رو پیش‌بینی می‌شود که مشکل اعتبار دهی نظام بانکی لااقل در کوتاه‌مدت به قوت خود باقی بماند.

وی با اشاره به گذر نقدینگی کشور از مرز 10 هزار هزار میلیارد ریال اظهار داشت: این سه درصد این نقدینگی اسکناس و مسکوکات، نه درصد آن سپرده‌های دیداری و 88 درصد باقیمانده سپرده‌های غیر دیداری هستند.

نوفرستی با تأکید برافزایش شدید سپرده‌های غیر دیداری به خاطر پرداخت سود بالا به سپرده‌های بانکی تصریح کرد: این روند منجر به کند شدن حرکت چرخ اقتصاد کشور شد و در شرایط کنونی سود بانکی بسیار بالا است که قطعاً باید کاهش یابد.

وی یاد آورد شد: کاهش سود سپرده‌های بانکی قطعاً منجر به افزایش پروژه‌های اقتصادی دارای توجیه می‌شود و به رونق اقتصادی کمک می‌کند.

این استاد دانشگاه در ارتباط با بالاتر بودن نرخ سود بانکی از نرخ تورم اذعان داشت: نباید نگران خروج پول از نظام بانکی در اثر کاهش نرخ سود بانکی بود زیرا واقعیت این است که کاهش این نرخ منجر به تغییر ترکیب سپرده‌ها و رشد سهم سپرده‌های دیداری و ایجاد رشد اقتصادی می‌شود و به کاهش هزینه تجهیز نظام بانکی یاری می‌رساند.

وی با اشاره به لزوم برقراری اقتصاد مقاومتی در کشور بیان داشت: در اقتصاد مقاومتی باید بر نرخ سود تسهیلات مالیات وضع شود تا تنوع مالیاتی و تنوع درآمدی دولت افزایش یابد.

نوفرستی بابیان این‌که یک نگرانی از کاهش نرخ سود بانکی سرازیر شدن وجوه به سمت مؤسسات غیرمجاز مالی است، افزود: بانک مرکزی با تقویت قوای نظارتی خود می‌تواند مانع این امر شده و این نگرانی را برطرف سازد.

وی افزود: بانک‌ها امروزه از تنگنای اعتباری زیادی رنج می‌برند که با کاهش نرخ سود بانکی این مشکل کمرنگ‌تر خواهد شد.

به گفته این استاد دانشگاه نظام بانکی نباید از اعمال سیاست انبساطی نگران باشد زیرا این نوع سیاست علاوه بر رفع تنگناهای اعتباری شبکه بانکی به رونق اقتصادی کمک می‌رساند.

نوفرستی اذعان داشت: کاهش نرخ بیکاری از کاهش نرخ تورم مهم‌تر است که باید مدنظر مسئولین و سیاست‌گذاران قرار بگیرد؛ تا با خروج اقتصاد از حالت رکودی، وضعیت بازار کار بهبود یابد




ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران