• | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 585471 تاریخ : 1400/05/03-08:31:39
,17,
ابلاغ دستورالعمل پرداخت تسهیلات به تالار های پذیرایی آسیب دیده از کرونا

ابلاغ دستورالعمل پرداخت تسهیلات به تالار های پذیرایی آسیب دیده از کرونا

دبیر قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا گفت: با پیگیری های بعمل آمده دستورالعمل پرداخت تسهیلات بنگاه محور به تالار های پذیرایی آسیب دیده از بیماری کرونا از سوی معاون اقتصادی رئیس جمهور جهت اجرا ابلاغ شد.

به گزارش بانک و صنعت، بابک دین پرست معاون اقتصادی وزیر کشور و دبیر قرارگاه عملیاتی طبق مصوبات شماره (2) هفتاد و یکمین جلسه ستاد ملی مدیریت کرونا که در تاریخ هشتم خرداد ماه برگزار شد تحت عنوان؛ "تمدید بسته حمایت ازکسب و کار ها ومشاغل به شدت آسیب دیده از کرونا" و به موجب بند (ب) مصوبات در بخش حمایت های بانکی، را اینگونه بیان کرد: برای صاحبان مشاغل وکسب وکار های به شدت آسیب دیده ازکرونا (به غیر از تسهیلات قرض الحسنه)، بازپرداخت اقساط تسهیلات دریافتی که موعد پرداخت آن ها درچهارماهه اول سال1400 بوده و دراین بازهزمانی پرداخت نشده است، منوط به آن که بدهی آن ها به شبکه بانکی تا تاریخ 1-11-1399 درطبقه جاری قرارداشته باشد، به انتهای دوره تقسیط منتقل می شود تا طی چهارقسط پس از آخرین قسط وصول شود. تسهیلات پرداختی از محل صندوق کارآفرینی امید که جهت کسب و کار های به شدت آسیب دیده پرداخت شده است نیز مشمول امهال این بند می شود.

موعد پرداخت تسهیلات با بازپرداخت به صورت دفعی برای مشمولین این بند که سررسید بازپرداخت آن در سه ماهه اول سال1400 باشد، به پایان تیرماه سال جاری منتقل می شود. استمهال موارد این بند از احتساب و اخذ وجه التزام تاخیر تادیه دین و کارمزد اضافی مستثنی است.
مشمولین این بند تا موعد مقرر برای بازپرداخت اقساط دارای سررسید طی چهار ماهه اول سال1400، مشمول محدودیت ها و ممنوعیت های بانکی ناظر بر اشخاص دارای بدهی غیرجاری نمی شوند.
وی افزود: ممنوعیت ها ومحدودیت های مقرر درماده 5 مکرر الحاقی به قانون چک (صرفاً برای اخذ تسهیلات) برای چک های صادره توسط صاحبان مشاغل و کسب و کار های به شدت آسیب دیده از کرونا که تاریخ مندرج در چک در سه ماهه اول سال1400 بوده و منجربه برگشت چک و صدور گواهی نامه عدم پرداخت حداکثر تا پایان تیر ماه 1400 گردد، در صورت تسلیم تقاضا از سوی صادر کننده چک به بانک یا موسسه اعتباری محال علیه، طی یک ماه پس از تاریخ برگشت، اعمال نخواهند شد.
دین پرست ادامه داد: مصوبه جلسه 67 ستاد ملی مدیریت کرونا مطابق شرایط ذیل اصلاح می شود:
در صورت عدم موجودی کافی اشخاص برای چک های صادره، با سررسید اول تا بیستم اردیبهشت سال 1400، بانک ها و موسسات اعتباری از صدور گواهینامه عدم پرداخت و برگشت چک، در صورتی که حداکثر تا 20 خردادماه سال جاری به بانک ارائه شوند، اجتناب نمایند. محاکم و ضابطین قضایی نیز از صدور اجراییه در این موارد، در بازه زمانی مزبور خودداری کنند. همچنین چک هایی که سررسید آن ها اول تا بیستم اردیبهشت ماه سال 1400 بوده و به دلیل عدم موجودی کافی منجر به صدور گواهینامه عدم پرداخت شده اند نیز تا 20 خردادماه مشمول ممنوعیت ها و محدودیت های مقرر در قانون چک نخواهند شد.
دبیر قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا ادامه داد: مهلت ثبت نام مشاغل و کسب وکار های به شدت آسیب دیده از کرونا متقاضی اخذ تسهیلات کرونایی، تا پایان شهریورماه 1400 و با شرایط دستورالعمل ابلاغ شده قبلی توسط کارگروه اقتصادی مقابله با کرونا تمدید می شود.
بانک ها و موسسات اعتباری موظف به پرداخت تسهیلات کرونایی اعم از تسهیلات جدید یا تسهیلات مراحل قبلی تا پایان آبان ماه 1400 هستند.
معاون وزیر کشور افزود: مهلت ثبت نام مشاغل و کسب و کار های به شدت آسیب دیده از کرونا برای دریافت تسهیلات مصوب ستاد ملی کرونا در بخش های گردشگری (مصوبه جلسه 39، ورزش و جوانان (مصوبه جلسه 47)، فرهنگ و هنر (مصوبه جلسه 48) و حمل و نقل ریلی و هوایی (مصوبه جلسه 37) تا پایان شهریور 1400 مطابق همان دستورالعمل و شرایط ابلاغی قبلی تمدید می شود.
بانک ها و موسسات اعتباری موظف به پرداخت تسهیلات کرونایی اعم ازتسهیلات جدید یا تسهیلات مراحل قبلی تا پایان آبان 1400 هستند.
مشاغل و کسب وکار های به شدت آسیب دیده نظیر مهدکودک ها، تالارها، پارک های آبی و شهربازی ها که پیش از این مشمول برخورداری از تسهیلات کرونایی نبوده اند مطابق دستورالعملی که ازسوی کارگروه فوق ابلاغ خواهد شد، مشمول برخورداری از تسهیلات خواهند شد.
دین پرست ادامه داد: بازپرداخت اقساط تسهیلات کرونایی اخذ شده توسط مشاغل و بنگاه¬های موضوع بند (5) اعم ازتسهیلات کرونایی قبلی و یا تسهیلات جدید موضوع بند (5)، تا پایان شهریورسال1400 امهال می شود.
وی گفت: تمامی تسهیلات 5000 میلیارد تومانی مصوب تبصره ماده (2) دستورالعمل پرداخت تسهیلات به واحد های کسب وکار به شدت آسیب دیده از کرونا مصوب ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به بخش حمل و نقل ریلی و هوایی اختصاص می یابد تا علاوه بر 3500 میلیارد تومان مصوب قبل، معادل 1020 میلیارد تومان صرف بنگاه¬های بخش یاد شده شود و 480 میلیارد تومان مابقی نیز مطابق مصوبات جلسه 37 کارگروه مقابله با پیامد های اقتصادی کرونا مورخ 6-11-1399 برای پرداخت به شرکت های بهره بردار مترو کلان شهر ها اختصاص یابد.
دین پرست اظهار کرد: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است تمامی حمایت های بانکی را ظرف مدت 48 ساعت برای اجرا به شبکه بانکی کشور ابلاغ کند.


ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران