پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 634849 تاریخ : 1402/01/05-18:50:27
,9,
روزهایی که آنتی بیوتیک کمیاب شد/ از احتکار تا واردات داروی هندی

سلامت در 1401؛ 5

روزهایی که آنتی بیوتیک کمیاب شد/ از احتکار تا واردات داروی هندی

هنوز تابستان 1401 به پایان نرسیده بود که با موج کمبود داروهای آنتی بیوتیک و سرُم در کشور مواجه شدیم و همین موضوع باعث شد وزارت بهداشت مجبور شود از کشور هند، آنتی بیوتیک وارد کند.

به گزارش بانک و صنعت ، کمبودهای دارویی در روزهایی که شاهد اجرای طرح دارویاری بودیم، با حرف و حدیث های فراوانی همراه شد؛ به طوری که برخی این کمبودها را ناشی از سوءمدیریت در تولید و توزیع دارو می دانستند و عده ای، مصرف بی رویه این قبیل داروها را مطرح می کردند و البته در وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، نگاه ها متفاوت بود. اما، هر چه بود؛ با کمبود داروهای آنتی بیوتیک و سرُم در کشور مواجه شده بودیم.

سیدعلی فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان ایران، در آن مقطع زمانی، علت کمبود داروهای آنتی بیوتیک را، ناشی از اختلاف نظر تولید کنندگان با سازمان غذا و دارو، بر سر تعیین قیمت این داروها عنوان کرد و گفت: بعد از اجرای طرح دارویاری، سازمان غذا و دارو بر سر تعیین قیمت داروهای آنتی بیوتیک به گونه ای تصمیم گیری کرد که رضایت خاطر تولید کنندگان فراهم نشد.

وی با عنوان این مطلب که در تأمین ماده مؤثره و بسته بندی داروهای آنتی بیوتیک هیچ مشکلی نداریم، افزود: مهم ترین مشکل در تولید داروهای آنتی بیوتیک، اختلاف نظر بر سر قیمت این داروها است که می بایست اصلاح شود.

در همین حال، وزارت بهداشت در اولین اقدام تصمیم گرفت 50 تن آنتی بیوتیک از هند وارد کند.

این واردات در حالی صورت می گرفت که اشکان میرمحمدی بازرس کل امور تعاون، کار و رفاه اجتماعی» سازمان بازرسی کل کشور، در همان مقطع زمانی، با اشاره به بازدید خود از برخی شرکت های پخش دارو و همچنین شرکت های «مواد اولیه ساز» در پی بررسی کمبود اقلام دارویی، گفت: بررسی های میدانی حاکی از این است که ماده اولیه انواع آنتی بیوتیک در انبارهای شرکت های تأمین کننده به طور کامل فراهم است. به طور نمونه در بازدید از یکی از شرکت های دارویی مشخص شد حدود 30 تن ماده اولیه «آزیترومایسین» در انبار این شرکت موجود است و حدود 30 تن دیگر از مواد اولیه این شرکت در گمرک وجود دارد که جمعاً این مقدار برای نیاز 6 ماهه کشور کافی خواهد بود.

به دنبال آن، در بازرسی از انبار یک شرکت لبنیاتی، مقدار زیادی مواد اولیه داروهای آنتی بیوتیک کشف شد.

بنا بر اعلام نماینده سازمان غذا و دارو، کشف 8 تُن مواد اولیه شربت کوآموکسی کلاو، برای مصرف 2.5 ماه کافی است.

گفته می شود این مواد اولیه دارویی در سال 99 وارد و احتکار شده بود.

بعد از این اتفاقات و اقداماتی که وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، برای رفع کمبودهای دارویی انجام دادند؛ اما همچنان در پاییز و زمستان 1401 شاهد کمبود داروهای آنتی بیوتیک و سرم در برخی از نقاط کشور بودیم.

نکته جالب در کالبدشکافی این کمبودها، پاسخ وزیر بهداشت بود که عنوان داشت؛ آنفلوانزای زودرس باعث بروز این کمبودها در آن مقطع شده است.

بررسی ها نشان می دهد که ماه آذر، پرمصرف ترین ماه سال بوده است، به طوری که در ماه های نخست سال جاری، مصرف داروهای آنتی بیوتیک از 110 هزار عدد در ماه به 310 هزار عدد در ماه های مهر، آبان و آذر رسیده بود.

در آخرین روزهای دی ماه 1401 بود که محمد پیکان پور مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، با اشاره به کمبودهای دارویی در مهر 1401، گفت: کمبودهای دارویی در مهر ماه حتی به داروهای معمولی هم رسیده بود که با تلاش تولید کنندگان و واردات، توانستیم تا حدود زیادی این کمبودها را مرتفع کنیم. به طوری که تولید استامینوفن از 1.2 میلیون عدد در مهر ماه به بیش از 7 میلیون عدد در آبان و آذر رسید. همچنین، سوسپانسیون بروفن از 300 هزار عدد به بیش از 2.3 میلیون عدد رسید و تولید داروهای آنتی بیوتیک 5 برابر شد.

منبع: مهر



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 359
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران