به گزارش روابط عمومی بانک توسعه صادرات ایران، آقای سیامک چراغیان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال 89 تسهیلات پرداختی بانک توسعه صادرات در کردستان 46 میلیارد و 330 میلیون ریال و در قالب 19 فقره بوده است که این میزان در سال گذشته به 40 فقره و به مبلغ 93 میلیارد و 545 میلیون ریال افزایش پیدا کرده است.
وی اظهار داشت: این میزان از نظر تعداد 110 درصد و از نظر ریالی 102 درصد افزایش را در تسهیلات پرداختی نسان می دهد.
رئیس شعبه کردستان بانک توسعه صادرات گفت: در طول دو سال فعالیت شعبه کردستان بانک توسعه صادرات بیش از 150 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است و بیش از 14 میلیون دلار حواله جات ارزی مبادله شده است.
آقای چراغیان افزود: در پایان سال 89 مانده تسهیلات 46 میلیارد ریال بوده است که در پایان سال گذشته به 75 میلیارد ریال رسیده است که نشان از رشدی 63 درصدی دارد.
وی عمده ترین تسهیلات این بانک را در بخش های محصولات کشاورزی، مصالح ساختمانی و ماشین آلات کشاورزی دانست.
آقای چراغیان با اشاره به افزایش سقف تسهیلات در سال جاری گفت: سقف تسهیلات پرداختی به اشخاص حقوقی از یک میلیارد و 500 میلیون ریال به سه میلیارد ریال افزایش پیدا کرده است.
وی در رابطه با نرخ سود دریافتی بانک توسعه صادرات گفت: در بخش ریالی از عقود مشارکتی 18 درصد و از عقود مبادله ای 15 درصد سود دریافت می شود که کف نرخ سود اعلام شده از طرف بانک مرکزی است.
رئیس شعبه کردستان بانک توسعه صادرات با بیان اینکه در بخش ارزی نیز این بانک شش درصد در سال سود دریافت می کند، افزود: این نرخ سود برای صادرکننده نمونه به 5.5 درصد کاهش می یابد و همچنین اگر صادرکننده ای از وثیقه صندوق ضمانت صادرات استفاده کند یک درصد نرخ سود کمتری پرداخت خواهد کرد.
وی اظهار داشت: سود کمی که بانک توسعه صادرات دریافت می کند نشان دهنده این امر است که این بانک به دنبال سود نیست و هدف آن گسترس صادرات و ارزآوری برای کشور است.
آقای چراغیان به تفاهم نامه های این بانک با اتحادیه صادر کنندگان محصولات کشاورزی اشاره کرد و افزود: صادر کنندگان با ارائه معرفی نامه از سوی اتحادیه صادرکنندگان محصولات کشاورزی برای دریافت تسهیلات نیاز به ارائه فاکتور خرید نخواهند داشت.
رئیس شعبه کردستان بانک توسعه صادرات همچنین از تفاهم نامه با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خبر داد و گفت: بر اساس این تفاهم نامه بیش از 347میلیارد ریال به منظور حمایت از توسعه صادرات صنایع دستی کشور در اختیار این بانک قرار دارد.
وی افزود: سرمایه گذاران در حوزه صنعت گردشگری، صنایع دستی و حفظ بناهای تاریخی می توانند از این تسهیلات استفاده کنند