نزدیک به چهار سال از شعارهای دولت درباره حمایت از تولید برنج در کشور و خودکفایی در تولید این محصول استراتژیک غذایی که قوت غالب بسیاری از مردم ایران در نواحی مختلف است، میگذرد.
شعاری که تا به امروز تنها خاطره آن در ذهن برخی از کشاورزان و برنج کاران باقی مانده است و این تولیدکنندگان در این سالها نه تنها حمایتی از دولت و وزارت جهاد کشاورزی در باره افزایش تولید برنج مشاهده نکردند که در همه این سالها لطف وزارت صنعت، معدن و تجارت شامل حال آنها شده و خستگی و آزردگی بیش از پیش در نتیجه واردات گسترده برنج خارجی به کشور در کنار حجم بالایی از قاچاق این محصول در چهره تکیده آنها نمایان شده است.
باید به این نکته توجه کرد که با وجود همه شعارهای خودکفایی در تولید برنج در طول چند سال گذشته، هنوز بعد از گذشت 3 سال از تهیه و ابلاغ سند خودکفایی برنج در کشور در سال 89 هنوز دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت در باره میزان سرانه مصرف برنج در کشور به نتیجه نرسیدند و دود این اختلاف در طول این چند سال تنها به چشم برنجکاران ایرانی رفته است.