2012-06-05/hovfnsdlcd_amrika.jpg
هشدار اقتصاددان آمریکایی،
چشم انداز اقتصاد آمریکا تاریک است
دکتر مایکل پورتر استاد اقتصاد دانشگاه هاروارد و نویسنده معروف آمریکایی، :مشکلات بسیار جدی در اقتصاد آمریکا در جریان است
اقتصاددان آمریکایی درباره چشم انداز تاریک اقتصاد آمریکا هشدار داد.
به گزارش بانک و صنعت به نقل از نقل شبکه تلویزیونی سی ان ان، دکتر مایکل پورتر استاد اقتصاد دانشگاه هاروارد و نویسنده معروف آمریکایی گفت:« باید از دیدگاههای مختلف به مشکلات اقتصادی آمریکا توجه داشت. به نظر ما ، مشکلات بسیار جدی در اقتصاد آمریکا در جریان است. نمی توان گفت که مشکلات جاری اقتصاد آمریکا فقط بخشی از افول نسبی اقتصاد کشور است که به صورت چرخشی هر چند سال یک بار رخ می دهد. دانشگاه هاروارد تحقیقات زیادی درخصوص وضع اقتصاد آمریکا انجام داده و اینکه چه تغییراتی در این زمینه بروز کرده است. بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاه هاروارد که در کشورهای مختلف مسوولیتهای برجسته ای دارند در انجام این تحقیق کمک کردند. ما دیدگاههای آنها را نیز جمع آوری کرده ایم. بر اساس نتایج این تحقیقات، هفتاد و یک درصد این کارشناسان برجسته اقتصادی معتقدند آمریکا از نظر توان رقابت اقتصادی در عرصه بین المللی، سیر افولی طی می کند. منظور از توان رقابتی دو مساله است. بخش اول اینکه شرکتهای آمریکایی بتوانند در عرصه بین المللی با شرکتهای کشورهای دیگر رقابت کنند. بخش دوم توان رقابتی این است که سطح زندگی متوسط مردم آمریکا ارتقاء پیدا کند.کاهش حقوق و دستمزدها در آمریکا یا افول ارزش دلار برخلاف مولفه رقابتی بودن اقتصاد آمریکا است. در نتیجه می توان گفت که اقتصاد امریکا به سمت رقابتی بودن پیش نمی رود.»
مایکل پورتر در ادامه افزود:« با کاهش حقوق و دستمزد کارگران و کارمندان نمی توان به سمت شکوفایی اقتصادی رفت. شکوفایی اقتصادی نتیجه بهره وری اقتصادی و ایجاد فضای کسب و کار است و شرایطی ایجاد شود که در بستر آن افراد بتوانند فعالیتهای اقتصادی بسیار خوب و بهره وری داشته باشند. اگر روند کنونی در اقتصاد آمریکا یعنی پایین آوردن حقوق و دستمزدها و در نتیجه افول توان رقابتی کشور ادامه پیدا کند، ما شاهد تشدید مشکلات اقتصادی کشور خواهیم بود. نگاه دولت آمریکا به مسائل اقتصادی، راهبردی نبوده و برای حل مشکلاتش تلاش لازم و بی امان نداشته است. شواهد و مستندات بسیار زیادی برای اثبات این مساله وجود دارد. ادامه این سیاست سبب می شود کارگران آمریکایی با چالشهای شدیدی در اداره زندگی خود مواجه شوند. »
مایکل پورتر در ادامه گفت:«یکی از کارهایی که آمریکا در سالهای اخیر انجام داده ، انتقال کارخانه های تولیدی به خارج از کشور بوده است. این کار به علت وجود نیروی کار ارزان قیمت در کشورهای دیگر انجام شده است و اینکه کارگران آمریکایی به اندازه حقوقی که دریافت می کرده اند کارایی و بازدهی نداشته اند. بازار کار آمریکا افراد مستعدی دارد اما برای ارتقای توان این افراد کاری صورت نپذیرفته است. باید کیفیت نیروی کار ارتقاء پیدا کند. به نظر می رسد فعالان بخش کسب و کار در آمریکا تا حدودی بیدار شده و متوجه شده اند که نقش آنها چیست. آنها باید برای نفوذ در بازارهای بین المللی برنامه ریزی کنند. آنها باید به مفهوم تجارت و مبادله تجاری با نگاه تازه ای نگاه کنند. آنها باید از فرصتهای استفاده نشده، بهره برداری، در نیروی کار خود سرمایه گذاری و برای ایجاد مهارتهای لازم در کارگران خود تلاش کنند. این کار در حوزه اختیارات دولت نیست بلکه باید بخش خصوصی و فعالان بخش کسب وکار ، خودشان این کار را انجام بدهند. نباید منتظر ماند که دولت در این زمینه کاری انجام بدهد. مردم آمریکا باید خودشان دست به کار شوند و دولت به کمک آنها خواهد آمد. نباید بدبین و مایوس بود. ما شرایط سختی را طی می کنیم. اگر برای حل این مشکلات هم اکنون کاری انجام ندهیم، این مشکلات همچنان ادامه خواهد یافت.»
ارسال به دوستان با استفاده از:
تلگرام