پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 588744 تاریخ : 1400/06/27-12:27:11
,10033,22,
200هکتار از جنگل های کوه نیر خاکستر شد

200هکتار از جنگل های کوه نیر خاکستر شد

وزش باد شدید، صخره ای بودن منطقه، شیب تند، پوشش مرتعی غنی و وجود علوفه و درختان خشک، آتش جنگل های «کوه نیر» در بویراحمد را وارد روز چهارم کرد.

به گزارش بانک و صنعت به نقل از روزنامه همشهری ،برآوردها نشان می دهد تاکنون 200هکتار مرتع و جنگل نیر در آتش سوخته است و یک بالگرد و 400نیروی انسانی هنوز نتوانسته اند از پس این آتش بزرگ بر آیند و شعله های کوه نیر را خاموش کنند.آتش سوزی کوه نیر از ساعت17:30 دقیقه روز سه شنبه در جنگل های بخش لوداب از توابع شهرستان بویراحمد آغاز شد، اما گزارش ها نشان می دهد تا عصر دیروز نیز این آتش به طور کامل مهار نشده است.

آتش سوزی اگرچه در روزهای گذشته در چند مرحله مهار شده، اما وزش باد و پوشش علوفه حدود 2متری به اعلام مسئولان محلی، اجازه نمی دهد زبانه های آتش دست از سر مراتع و درختان کوه نیر بردارند. این شرایط موجب شد دیروز عباس حسن زاده، رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان بویراحمد از مردم و طبیعت دوستان درخواست کمک کند.

البته به گفته وی، تا عصر جمعه 4سورتی پرواز برای انتقال نیرو انجام شد. اما آتش، جنگل های مشرف بر آبشار یاسوج، تنگ چیتاوه بخش چیتاب، پشت سد جوزار و همچنین جنگل های لوداب را درگیر کرد و شرایط منطقه به گونه ای است که استفاده از هواپیمای آتش نشان و آبپاش هم برای مهار آتش جوابگو نیست و تنها به حضور نیروی انسانی بیشتر نیاز است.


مشارکت 400 نیرو

از روز سه شنبه و همزمان با آغاز آتش سوزی، نیروهای مردمی و نیروهای عملیاتی و امدادی، عملیات اطفا را آغاز کردند و تعداد آنها روز پنجشنبه به 400نفر رسید. حسین کلانتری، استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این باره به ایرنا گفت: علاوه بر وجود نیروهای پرشمار مردمی و امدادی، بالگرد آبپاش برای مهار کامل آتش اعزام شد. به گفته وی، سخت گذر بودن منطقه و وزش شدید باد، کار مهار آتش را دشوار کرده ولی امید است با ورود بالگرد آبپاش، عملیات اطفا پایان یابد.


وسعت و علت آتش

اگرچه دریافت جزئیات آتش سوزی منابع طبیعی به زمان و ارزیابی های دقیق کارشناسی نیاز دارد، اما بخشدار لوداب می گوید در روزهای اخیر، حدود 200هکتار در جنگل های این منطقه سوخته است. به گفته کورش بی نیاز، هنوز به صورت دقیق میزان خسارات وارده ناشی از این آتش سوزی مشخص نیست و پس از مهار کامل آتش سوزی میزان خسارات، ارزیابی و مشخص می شود، اما براساس برآورد اولیه تاکنون بیش از 200 هکتار جنگل و مرتع کوه نیر در آتش سوخته است و آتش سوزی همچنان ادامه دارد. وی درخصوص علت آتش سوزی جنگل های کوه نیر تأکید کرد: طبق گفته شاهدان عینی برخی روستاها حدود ساعت17:30 روز سه شنبه آتش سوزی در یک نقطه شروع شد و با فاصله زمانی کمی در 5نقطه دیگر نیز آتش سوزی رخ داده است که نشان می دهد عامل انسانی عمدی علت این آتش سوزی است.


20درصد کل جنگل های زاگرس

استان کهگیلویه و بویراحمد 1.5میلیون هکتار مساحت دارد که از این میزان یک میلیون و426هزارو300 هکتار یعنی حدود 90درصد آن، اراضی ملی بوده که 873هزارو600 هکتار آن را جنگل و 552هزارو700 هکتار آن را مرتع تشکیل می دهد و در واقع 20درصد جنگل های زاگرس در کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است. در عین حال این منطقه در سال جاری با انواع حریق های جنگلی مواجه شده؛ به طوری که به گزارش منابع طبیعی استان، از ابتدای سال جاری تاکنون 38 فقره آتش سوزی در عرصه های طبیعی این استان خاموش شده که برای اطفای حریق 10مورد آن از بالگرد کمک گرفته شده است.

از سویی امسال 5آتش سوزی گسترده در جنگل ها و مراتع شهرستان کهگیلویه رخ داد که در آن جنگل های گچساران، بهمئی و بویراحمد هر کدام 4بار شاهد آتش سوزی گسترده بودند. در همین مدت در شهرستان چرام 2فقره و در شهرستان های لنده و باشت هر کدام، یک آتش سوزی گسترده مهار شد. کارشناسان منابع طبیعی میزان خسارت آتش سوزی بر عرصه های طبیعی کهگیلویه و بویراحمد در سال جاری را 250میلیارد ریال برآورد کرده اند.


حریق های سریالی

امسال عرصه های جنگلی و مرتعی کهگیلویه و بویراحمد بارها دستخوش حریق شده و هر بار وسعت آتش چنان زیاد بوده که خسارت بزرگی به درختان زاگرسی وارد کرده است.24خرداد امسال آتش جنگل های «کوه حاتم» در گچساران شروع شد و 8روز ادامه یافت. این آتش سوزی مرحله به مرحله شکل گرفت تا انسانی بودن عامل آن برای تیم های کارشناسی به وضوح مشخص باشد.

18مرداد آتش سوزی در جنگل های «کوه شره» کهگیلویه آغاز شد و 5روز به طول انجامید و ارزیابی ها نشان داد عامل انسانی دارد. نمونه دیگر 29مرداد رخ داد و آتش سوزی زنجیره ای در جنگل های «سرفاریاب»، «شرآبگروه»، «مور میخی»، «جخونه» و «کرَک بناری» شروع شد که همزمانی شروع آن نشان می داد به وضوح عمدی است. آتش سوزی های اخیر کوه نیر نیز همزمان در چند نقطه رخ داده تا نشان دهد به احتمال قوی عمدی در کار است.


کاهش حریق در عرصه های طبیعی

دیروز فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور اعلام کرد که 100هزار فقره تجهیزات مهار آتش طی 2سال گذشته در اختیار استان ها قرار گرفته که باعث کاهش 30درصدی مساحت و کاهش 44درصدی تعداد آتش سوزی ها شده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی این سازمان، سرهنگ رضا اکبری گفت: مهار آتش سوزی ها فقط محدود به زمان حریق نیست، بلکه دارای 4مرحله پیش بینی، پیشگیری، کشف و اطفا است.

در بحث پیش بینی، نقشه ریسک و ظرفیت حریق به استان ها ارائه می شود که احتمال وقوع حریق در 24ساعت آینده را اطلاع رسانی می کند. در زمینه پیشگیری نیز 1100بلوک برای اسقرار یگان های حفاظت تعبیه شده که با حضور نیروها آتش سوزی بی درنگ خنثی می شود. وی تأکید کرد: ناوگان هوایی اطفای حریق نیز با 29بالگرد و 2هواپیما در اختیار یگان حفاظت سازمان جنگل هاست. کاهش حریق ها به دلیل حضور و گسترش فعالیت اطفای حریق است و در 20روز گذشته تجهیزات انفرادی اطفای حریق در اختیار استان ها ازجمله استان سمنان قرار گرفته است.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 367
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران