شماره: 311694 تاریخ : 1396/09/29-12:00:50

همه چیز درباره گوشت 900 هزار تومانی ماساژدیده

در حالیکه تبلیغات گسترده‌ای برای عرضه گوشت‌ گوساله لاکچری به قیمت کیلویی 900 هزار تومان در فضای مجازی منتشر شده است، وزارت کشاورزی تولید این نوع محصول را بسیار محدود و فانتزی اعلام کرد و تولیدکننده مربوطه نیز اظهار کرد: با توجه به هزینه 809 هزار تومانی برای تولید هر کیلوگرم از این محصول و سود 10 درصدی، قیمت 900 هزار تومان اعلام شده که البته تاکنون مشتری داخلی نداشته است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت؛  اخیرا در شبکه‌های مجازی عرضه گوشت گوساله ویل (گوشتی که گوساله آن تنها منبع تغذیه‌اش شیر است) توسط یکی از شرکت‌های خصوصی به قیمت‌های بسیار بالا از حدود کیلویی 700 هزار تومان تا بیش از 900 هزار تومان به یکی از خبرهای پر بازدید سایت ها تبدیل شده است که در این باره علی اکبر ملاصالحی - رئیس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: تولید و عرضه این محصول بسیار محدود، برای مصارف خاص و به عنوان گوشت فانتزی است که البته نباید به این قیمت عرضه شود.

وی تاکید کرد: دستگاه‌های نظارتی مانند سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان موظف به بررسی، رسیدگی و نظارت بر این گونه موارد هستند.
البته در سایت شرکت تولیدکننده و عرضه کننده این نوع گوشت آمده است که "دلیل قیمت بالای محصولات دامی که به عنوان گوشت ویل عرضه می شوند این است که این دام ها در محیط فاقد هر گونه باکتری و ویروس پرورش می‌یابند و پس از زایمان دام مولد گوساله‌های نوزاد از فارم جدا و به محیط های ایزوله هدایت می‌شوند. از سوی دیگر گرفتن ماساژ عضلانی دام ها توسط متخصصان به صورت روزانه برای لطافت بافت گوشت و ساختار اندام دام، پخش موسیقی خاص برای دام ها و تغذیه آنها از شیر باعث می شود تا هزینه پرورش در این واحدها روزانه به 50 تا 130 دلار برسد".
در تماس با شرکت عرضه کننده این محصول نیز عنوان شد که "گوشت تولید شده در شرایط خاص و کاملا ارگانیک است و برای تولید و پرورش هر رأس گوساله در یک دوره پنج ماهه 20 میلیون تومان هزینه می‌شود و قیمت تمام شده این محصول در هر کیلوگرم 809 هزار تومان است که 10 درصد سود نیز برای آن لحاظ شده است. "
طبق اعلام شرکت تولیدکننده این نوع گوشت، تاکنون این محصول فروش داخلی نداشته و محور تولید، صادرات است که تاکنون با کشورهای روسیه، قطر و عمان مذاکرات و رایزنی‌هایی برای صادرات صورت گرفته است".
طبق اعلام سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان با توجه به اینکه این محصول مصرف عمومی خانوار ندارد، در گروه سایر کالاها قرار دارد که قیمت گذاری آن باید توسط واحد تولیدی و توزیعی تعیین شود و در صورت شکایت و افزایش غیر متعارف، این سازمان مسئول رسیدگی است".
البته سید احمد مقدسی - رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی گاوداران تهران - در این باره گفت: تا چند سال گذشته شخصا این نوع گوشت را تولید می کردم اما باید گفت که قیمت 700 و 900 هزار تومان برای هر کیلوگرم گوشت ویل کلاهبرداری است، چراکه حداکثر قیمت هر کیلوگرم گوشت که به این شیوه تولید می‌شود نهایتاً و در بهترین شرایط می‌تواند 100 تا 150 هزار تومان فروخته شود.
وی افزود: اینکه گفته می‌شود به صورت روزانه دام‌ها ماساژ می گیرند، کاملاً سوء استفاده از ناآگاهی مردم است، چرا که هیچ کس نمی‌تواند یک دام را ماساژ دهد و اساساً چنین ادعایی واقعیت ندارد. اما باید گفت که تقریباً همین دامدارانی که تولید شیر در واحدهای خود دارند در فضای دامداری خود موسیقی پخش می کنند تا میزان تولید شیر دام ها افزایش یابد و این مسئله چیز عجیبی نیست که بخواهد سبب افزایش قیمت گوشت گوساله باشد.
مقدسی گفت: البته به خاطر شرایط پرورش و نوع تغذیه این نوع دام ها، گوشت تولید شده تحت عنوان ویل هزینه بسیار بالاتری از گوشت قرمز دارد اما اینگونه نیست که آن را بخواهیم به قیمت‌های نجومی و دور از ذهن عرضه کنیم و به نظر می‌رسد جای دستگاه‌های نظارتی خالی است.

URL: https://www.bankosanat.ir:443/News/همه-چیز-درباره-گوشت-900-هزار-تومانی-ماساژدیده.bos