شماره: 509732 تاریخ : 1398/12/26-03:00:45

گزارش

تاثیر مخرب کرونا به بازار فرش

بازار شب عید همیشه یکی از پررونق ترین بازارها در طول سال است که سود خوبی نصیب کسب و کارها می شود؛ اما سایه سنگین ویروس کرونا موجب شده که این بازار علی رغم اینکه در ماه پایانی سال قرار دارد از رونق بی افتند و بسیاری از مشاغل متحمل ضرر و زیان هنگفتی شوند.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت ، یکی از این مشاغل که در اسفند ماه به واسطه پایان سال فروش خوبی داشت صنعت فرش است؛ بازار فرشی که به شدت در روزهای اخیر دچار رکود شده است و به گفته کسبه و فروشندگان فرش، بازار هیچ گاه در ایام پایانی سال (شب عید) سابقه چنین رکود را نداشته است.

بگفته علی ملکی جو معاون سابق بازرگانی شرکت سهامی فرش، بازار داخلی و صادرات فرش دستباف زیر سایه کرونا قرار گرفته است، بطوری که رکود بازار بر تمامی بخش های اقتصادی کشور تاثیرگذار بوده است و تقاضای داخلی و صادرات فرش نیز متاثر از این شرایط کاهش داشته است. همچنین در کالاهایی که به صورت سنتی تولید می شوند دخالت دست زیاد است و امکان انتقال بیماری نیز بیشتر است و رکود صنایع دستی علاوه بر کاهش تقاضا به دلیل ترس از رعایت نکات بهداشتی است. وقتی مشکلی ایجاد می شود فضای منفی ایجاد می کند که ممکن است تا مدت ها باقی بماند.

با توجه به اینکه شاغلان و بافندگان فرش فاقد حقوق ماهیانه هستند و به ازای کارکردشان در آخر هر ماه حقوق دریافت می کنند و با درآمد حاصل از کار خود در پایان هر ماه حق بیمه تامین اجتماعی را پرداخت می کنند؛ طی این شرایط و عدم فعالیت کارگاه های فرش بافی این افراد حتی قادر به پرداخت حق بیمه خود هم نیستند.

از این رو فرحناز رافع رییس مرکز ملی فرش ایران اعلام کرد که با توجه به آسیب جدی به زنجیره ارزش و تامین فرش و آثار مخرب آن، راهکارهای برون رفت از این بحران در دستور کار مرکز فرش قرار دارد و به همین منظور، استفاده از تمامی ظرفیت های موجود به خصوص بخش خصوصی، تشکل ها، انجمن ها و اتحادیه های فرش دستباف برای تبیین دقیق این مشکلات و راه های برون رفت از این وضعیت در دستور کار قرار دارد و تحلیل، بررسی، ارائه طریق و مطالبه به منظور کاهش آثار منفی اقتصادی بر فرش دستباف با همکاری وزارت صمت در حال پیگیری است.

سیده فرزانه هندی/.


URL: https://www.bankosanat.ir:443/News/تاثیر-مخرب-کرونا-به-بازار-فرش.bos