شماره: 517385 تاریخ : 1399/05/15-02:32:35

برنامه ریزی 3.2 میلیارد دلاری برای بومی سازی در سال 99

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت از افزایش تولید در بخش های مختلف صنعتی، توان تولید ماسک، اتمام معوقه تعهد خودرو و افتتاح طرح های بزرگ در کشور خبر داد و گفت: برنامه وسیعی برای بومی سازی تولید داخل وجود دارد که حدود 3.2 میلیارد دلار در برنامه سال 99 پیش بینی شده است.

به گزارش بانک و صنعت، حسین مدرس خیابانی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت به مهمترین برنامه های وزارت صنعت، معدن و تجارت اشاره کرد و افزود: تقویت بخش تولید داخل، توسعه صادرات، افزایش همه ابعاد تولید در کمیت و کیفیت تنوع محصول و نوع اتکا در توان تولید داخل از برنامه این نهاد هستند.

وی با اشاره به سخنان معاون اول رییس جمهوری تصریح کرد: مهمترین برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه معیشت مردم و تامین کالای اساسی با توجه به سفره مردم است.

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه در حال مبارزه با یک جنگ تمام عیار اقتصادی با چاشنی غلیظ رسانه ای هستیم، خاطرنشان کرد: بر همین اساس نقش خبرنگاران و نقش رسانه بسیار مهم است زیرا مبارزه با جنگ اقتصادی به معنای این است که از همه داشته ها و ابزارهای خود برای مقابله با دشمن استفاده می کنیم و اجازه اجرایی شدن نقشه های آنان را نخواهیم داد و تمام حربه ها را خنثی می کنیم و تاکنون نیز شاهد آن بوده ایم.

وی اقدامات و برنامه ریزی ها را به چهار بخش تقسیم کرد و اظهار داشت: نخست طبق فرمایشات مقام معظم رهبری تحقق اهداف جهش تولید بود که مهم ترین برنامه نیز محسوب می شود که با اتکا به توان تولید داخل و قطع وابستگی بخش های مختلف صنعت خارجی و ارز پیش می رود.

وی با بیان اینکه محور دوم تکمیل و اتمام پروژه ها و طرح های نیمه تمام است خاطرنشان کرد: در قالب پویش تولید تداوم وامید چهار هزار پروژه بالای 80 درصد داریم که تا قبل از اتمام دولت دوازدهم راه اندازی خواهد و هر پنجشنبه نیز با حضور ریاست جمهوری و سایر وزرا و مسئولان کشوری و استانی به بهره برداری می رسد.

وی افزود: 200 طرح بزرگ صنعتی و معدنی با حجم سرمایه گذاری 170 هزار میلیارد تومان انتخاب شده تا در نهمین هفته این پویش افتتاح شود.

مدرس خیابانی با بیان اینکه محور سوم توسعه صادرات و کنترل واردات است تصریح کرد: مصمم به ایجاد محدودیت برای واردات به استثنای کالاهای اساسی و مواد اولیه کارخانجات هستیم تاکنون حدود 2 هزار و 500 ردیف تعرفه کالاهای وارداتی را با عنوان کالاهای غیر ضرور و دارای مشابه داخلی برای جلوگیری از ورود به کشور تعیین شده است.

به گفته وی، برنامه وسیعی برای بومی سازی تولید داخل وجود دارد که حدود 3.2 میلیارد دلار در برنامه سال 99 پیش بینی شده است که در چهار ماه گذشته 300 میلیون دلار ساخت انجام شده و90 میلیون دلار نیز در این هفته میز ساخت آن برقرار می شود.

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت محور چهارم را مدیریت و کنترل بازار معرفی کرد.

در بخش های مختلف تولیدی شاهد رشد بودیم

مدرس خیابانی در خصوص آمارهای چهارماه تولیدی اظهار داشت: سواری 19 درصد، آلمینیوم 50 درصد، وانت سواری 23 درصد، الیاف اکلیریک 160 درصد، تلویزیون 70 درصد، انواع لوازم خانگی بین 5 تا 30 درصد، فولاد 7.5 درصد، مس 1.5 درصد و سیمان 5 درصد شاهد افزایش بودیم و علی رغم شرایط دشوار اقتصادی و تنگ شدن حلقه های تحریم تولید روند خود را ادامه می دهد و تلاش می کنیم تولید را به رونق برگردانیم تا به اهداف جهش تولید دست یابیم.

شبکه توزیع محصولات فولادی از طریق بورس کالا خواهد بود

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به عرضه شدن فولاد در بورس کالا طی 20 سال گذشته تصریح کرد: بورس یک شبکه توزیع پذیرفته و شفاف سازی شده است و نقطه تلاقی عرضه و تقاضا محسوب می شود و تلاشی برای لغو ساز و کار این مرکز وجود ندارد و تمام محصولات فولادی در بورس عرضه خواهد شد.

وی افزود: افزایش قیمت ارز که بر بورس فلزات متاثر از آن است موجب شده تا صادرات کالاها بیشتر شود و تولیدکنندگان به این سمت روی بیاورند اما شیوه نامه ای به تازگی ابلاغ شده تا به تناسب صادرات که امسال به جهت ارز آوری مورد اهمیت قرار دارد عرضه به بورس نیز داشته باشیم.

وی با بیان اینکه کف عرضه برای تامین کارخانجات تعیین شده است، خاطرنشان کرد: این میزان برای اطمینان از ادامه فعالیت کارخانجات و حفظ اشتغال مشخص شده است و بعد مازاد تولید فولاد را صادر کنیم.

به گفته وی، سازوکاری برای تامین نیاز ورق فولادی کارخانجات لوازم خانگی و خودرو سازی دیده شده که در قالب یک رینگ اختصاصی در بورس عرضه شود

تولید ماسک به روزانه 15 میلیون می رسد

مدرس خیابانی با اشاره به اینکه در آغاز شیوع ویروس کرونا کل تولید ماسک در کشور زیر 200 هزار عدد در روز بود خاطرنشان کرد: در حال حاضر روزانه بیش از 11 میلیون عدد ماسک تولید کارگاه های صنعتی و صنفی است و به میزانی در این صنعت رشد داشتیم که به تولید ماشین آلات ماسک روی آورده ایم و از سوی دیگر درخواست صادرات دستگاه های تولیدی و این کالا را داریم.

وی با اشاره به اینکه قصد افزایش توان تولید ماسک را داریم تاکید کرد: پارچه جدیدی را به وزارت بهداشت پیشنهاد کرده ایم که در صورت تایید می توانیم یکی از کارخانجات را با ظرفیت تولید چهارمیلیون در روز را برای تولید جدید آماده کنیم که بر همین اساس تولید روزانه ماسک به 15 میلیون عدد می رسد.

مدرس خیابانی درباره شبکه توزیع ماسک نیز گفت: بخش عمده از تولیدات به مراکز درمانی و بیمارستان ها می رود بخشی دیگر نیز برای داروخانه تحویل وزارت بهداشت داده می شود.

وی افزود: فروشگاه های زنجیره ای، سوپرمارکت ها، فروش اینترنتی، ایستگاه های مترو و پایانه های مسافربری از جمله مراکز توزیع ماسک هستند و در حال حاضر آمادگی توزیع این محصول را در هر مرکز تجمعی داریم.

به گفته وی، کمبود ماسک وجود ندارد و در حال حاضر باید تمرکز بر فرهنگ مصرف، تقویت و ترویج استفاده از ماسک از سوی مردم باشد.

واگذاری ایمیدرو در اولویت اول سهام باقی مانده شرکت های تابعه است

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه بخش عمده ای از شرکت های دولتی واگذار شده است گفت: دولت در خودرو سازی 13 درصد سهام دارد اما به دلیل ارتباط کاری رسیدگی به واحدهای صنعتی ماموریت این نهاد است.

وی با اشاره به اینکه بخش عمده ای از واحدهای صنعتی متولی نهادهای عمومی یا دیگر وزارتخانه هستند خاطرنشان کرد: در حال برنامه ریزی هستیم تا واحدهای مانده را برای عمق بخشی به بازار بورس اوراق بهادار واگذاری کنیم کارها آن انجام شده است که در صورت واگذاری به عمق بخشی بورس کمک می کند.

به گفته وی، واگذاری ایمیدرو در اولویت اول سهام باقی مانده شرکت های تابعه است.

تا پایان تابستان هیچ تعهد معوق خودرویی باقی نخواهد ماند

مدرس خیابانی با اشاره به اینکه دو سال از ترک خودروسازهای فرانسوی و کره ای از ایران می گذرد، اظهار داشت: امسال یک میلیون و 200 هزار دستگاه برنامه تولید خودرو داریم که در چهار ماهه نخست امسال بعد از دو سال رشد منفی در عرضه نزدیک 20 درصد رشد تولید خودرو داشتیم و بر همین اساس50 درصد تحویل را نسبت به گذشته اضافه کردیم.

وی با اشاره به کاهش 71 درصدی تعهدات خودرویی خاطرنشان کرد: سایپا تا آخر شهریور و ایران خودرو تا آخر همین ماه هیچ تعهدی معوقی نخواهد داشت و به همین دلیل مجوز فروش فوق العاده صادر می شود زیرا به خودروسازان با معوقه تحویل مجوزی داده نمی شود.

وی با بیان اینکه تمام خودروهای ناقص پارکینگ جمع آوری شده است تاکید کرد: در حال حاضر تامین قطعات می کنیم و در بخش عرضه نیز مشکلی نداریم اما قیمت خودرو تابع عوامل تولید، مواد اولیه تابع بورس و بورس نیز تابع ارز است که با توجه به افزایش هزینه خودرو سازان در حاشیه زیان هستند.

وی با بیان اینکه هر دو خودرو ساز قیمت فروش کمتر از قیمت تمام شده می دهند تاکید کرد: نهادهای مربوطه نیز زیان انباشته را تایید می کنند.

مدرس خیابانی گفت: زمانی که فاصله قیمت بازار و کارخانه زیاد می شود عده ای به دنبال کاسبی می روند و ما تلاش می کنیم خودرو را به متقاضیان واقعی بدهیم برای همین سخت گیری هایی کردیم تا رانت بازار و کارخانه از بین برود.


URL: https://www.bankosanat.ir:443/News/برنامه-ریزی-32-میلیارد-دلاری-برای-بومی-سازی-در-سال-99.bos