شماره: 464476 تاریخ : 1398/02/23-03:48:35

در زمستان 97 نسبت به زمستان 96 رقم خورد؛

افزایش 79 درصدی تورم تولیدکننده مرغداری های کشور

شاخص کل قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری‌های صنعتی کشور در زمستان سال 1397 به عدد 536,24 رسید که 13.96 درصد نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) افزایش و 79.38 درصد نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه)، افزایش داشته است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت به نقل از مرکز آمار ایران، گروه مرغ با افزایش 25,03 درصد و گروه تخم مرغ با کاهش 16.07 درصدی، افزایش 13.96 درصدی شاخص نسبت به فصل قبل را رقم زده­اند. همچنین گروه مرغ و تخم مرغ به ترتیب با 114.57 و 10.65 درصد افزایش، موجب افزایش 79.38 درصدی شاخص نسبت به فصل مشابه سال قبل شده­اند. درصد تغییر شاخص در چهار فصل منتهی به زمستان 1397 نسبت به چهار فصل منتهی به زمستان 1396، معادل 50.23 درصد (تورم سالانه) بوده است.

شاخص استانی

بررسی شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری‌های صنعتی کشور در زمستان 1397 نشان می­دهد که استان های کشور نسبت به فصل قبل با افزایش و کاهش روبه رو بوده و بیشترین میزان افزایش به ترتیب مربوط به استان های خراسان شمالی و ایلام با 44,25 و 43.67 درصد می باشد. همچنین تمام استان های کشور نسبت به فصل مشابه سال قبل افزایش داشته­اند، به طوری که استان گیلان با 211.41 درصد افزایش، بیشترین افزایش قیمت را نسبت به فصل مشابه سال قبل تجربه کرده است.

شاخص گروه­های اصلی

مرغ

در زمستان 1397 شاخص گروه مرغ به 657,37 واحد رسیده که نسبت به فصل قبل 25.03 درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل 114.57 درصد افزایش یافته است. همه اقلام این گروه شامل پولت، مرغ گوشتی و جوجه یکروزه به ترتیب 24.64، 32.96 و 10.08 درصد نسبت به فصل قبل افزایش داشته­اند. همچنین پولت و مرغ گوشتی و جوجه یکروزه به ترتیب 105.56 ،86.48 و 227.84 درصد افزایش نسبت به فصل مشابه سال قبل داشته اند.

تخم مرغ

در زمستان 1397 شاخص گروه تخم مرغ به 299,25 واحد رسیده که نسبت به فصل قبل 16.07 درصد کاهش و نسبت به فصل مشابه سال قبل 10.65 درصد افزایش یافته است. در این گروه تخم مرغ نطفه­دار و تخم مرغ خوراکی به ترتیب 12.99 و 19.03 درصد نسبت به فصل قبل کاهش نشان می دهد. همچنین اقلام مذکور نسب به فصل مشابه سال قبل به ترتیب 19.13، 3.10 درصد افزایش داشته است. 

سایر

این گروه شامل کود می­باشد، در زمستان 1397 شاخص کود به 1089,50 واحد رسیده که نسبت به فصل قبل 13.49 درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل 21.57 درصد افزایش یافته است.

برای مشاهده متن کامل خبر به فایل پیوست مراجعه کنید.

فایلهای پیوست

morz,97 (429 KB)


URL: https://www.bankosanat.ir:443/News/افزایش-79-درصدی-تورم-تولیدکننده-مرغداری-های-کشور.bos