رئیس هیأت مدیره انجمن سیبزمینی ایران:
بازنگری در قیمت خرید تضمینی محصول سیبزمینی الزامی است
سطح زیر کشت محصول سیبزمینی ایران بین 160 تا 170 هزار هکتار در سال ،و «مصرف سرانه سیبزمینی 45 کیلو برای هر فرد است و 600 هزارتن مصرف کاشت در سال وجود دارد و باید گفت ما در تولید سیبزمینی به خودکف
دومین نشست مطبوعاتی انجمن ملی سیبزمینی ایران عصر امروز در اتاق بازرگانی برگزار شد،
به گزارش روز سه شنبه شبکه تخصصی بانک و صنعت، در این نشست ، مسائل و مشکلات، اهداف و وضعیت کنونی این محصول مورد بحث و بررسی قرار گرفت و پیشنهاد بازنگری در قیمت خرید تضمینی سیبزمینی مطرح شد.ب
« محمد رحیم نیازی»، رئیس هیأت مدیره و سخنگوی انجمن ملی سیبزمینی گفت: «از اهداف مهم انجمن سیبزمینی ایران، جذب افراد در گروههای مصرفکنندگان، تولیدکنندگان و صادرکنندگان است و بر همین اساس چند جلسه استانی برگزار شده است.»
وی توضیح داد: «برگزاری جلسهها از استان گلستان آغاز شد و به ترتیب در استانهای اصفهان، همدان و چارمحال و بختیاری ادامه یافت تا ارتباط منطقی میان تولید، صنعت و تجارت برگزار شود.»
وی یکی از مشکلات اصلی محصول سیبزمینی را مازاد تولید عنوان کرد و افزود: «خوشبختانه از ابتدای سال با برداشتن عوارض گمرکی، صادرات سیبزمینی به کشورهای روسیه، عراق و آذربایجان انجام شده است.»
سخنگوی انجمن سیبزمینی یادآور شد: «تولید سیبزمینی به صورت پراکنده در تمام نقاط ایران پخش است و دسترسی و ارتباط میان آنها مشکل است، اما باید برای ایجاد این ارتباط تلاش کرد، زیرا سیبزمینی محصولی مهم در زنجیره موادغذایی است و حتی قابلیت جایگزینی با برنج را دارد.»
نیازی عنوان کرد: «اکنون با کاهش قیمت سیبزمینی مواجه هستیم که موجب ضرر تولیدکنندگان و کشاورزان شده است و مذاکرههایی انجام شده تا در قیمت تضمینی خرید، تجدیدنظر صورت گیرد، زیرا قیمت فعلی بسیار پایین است و پاسخگوی نیاز کشاورزان نیست و انجمن سیبزمینی میتواند در این خصوص قیمت کارشناسی ارائه دهد.»
رئیس هیأت مدیره انجمن سیبزمینی ایران تصریح کرد: «اکنون سازمان تعاون روستایی در بعضی استانها محصول سیبزمینی را خریداری کرده است و درخواست ما این است که از عرضه سیبزمینیهای خرید تضمینی شده در انبارها، خودداری کند حتی میتوان آن را به صورت کمک به کشورهایی مانند سومالی ارسال کرد.»
وی سطح زیر کشت محصول سیبزمینی را بین 160 تا 170 هزار هکتار در سال عنوان کرد و افزود: «مصرف سرانه سیبزمینی 45 کیلو برای هر فرد است و 600 هزارتن مصرف کاشت در سال وجود دارد و باید گفت ما در تولید سیبزمینی به خودکفایی رسیده و مازاد تولید داریم.»
نیازی ادامه داد: «از مشکلات فعلی ما در کشور عدم بستهبندی است و باید در اینباره بازنگری صورت گیرد و در انبارها بستهبندی انجام شود.»
سخنگوی انجمن ملی سیبزمینی ایران گفت: «از دیگر اهداف ما شناسایی بازار هدف است که مصرفکننده سفارش تولیدکننده بدهد، زیرا هرچه بتوانیم صادرات را افزایش دهیم به اقتصاد ملی کشور کمک کردهایم و تاکنون حدود 50 هزار تن صادرات انجام شده است.»
وی در ادامه از دیگر اهداف انجمن سیبزمینی ایران را کاهش فاصله میان قیمت تولیدکننده و مصرفکننده عنوان کرد و افزود: «این کار باید با کمک سازمانهای تعاون روستایی، میادین میوه و ترهبار شهرداری و سایر نهادهای دولتی انجام شود تا به تدریج نقش واسطهها کمرنگ شده و قیمتها نیز اصلاح شود.»
وی تأکید کرد: «3 درصد تولید محصول سیبزمینی مربوط به تولید زمستانه، 11 درصد تولید بهاره، 17 درصد تابستانه و 69 درصد تولید پاییزه است که بیشتر در استانهای سردسیر انجام میشود.»
رئیس هیأت مدیره انجمن سیبزمینی ایران اضافه کرد: «دوره ماندگاری سیبزمینی در کشتهای بهاره و تابستانه کم است و 2 تا 7 درجه بهترین دما برای نگهداری سیبزمینی است، به همین دلیل در استانهای سردسیر، محصول سیبزمینی حتی تا 5 ماه در انبارهای سنتی نیز ماندگاری دارد.»
URL: https://www.bankosanat.ir:443/News/1743.bos