پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 491370 تاریخ : 1398/07/08-15:31:23
,17,4,
چین و چشم‌انداز همکاری با ایران

چین و چشم‌انداز همکاری با ایران

یک رسانه چینی به بهانه سالگرد تاسیس جمهوری خلق چین به بررسی زمینه های موجود برای همکاری مشترک این کشور با ایران پرداخت.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعتبه نقل ازرادیو بین المللی چین به بهانه سالگرد تاسیس جمهوری خلق چین به بررسی زمینه های موجود برای همکاری مشترک این کشور با ایران پرداخت.

متن کامل گزارش به این شرح است: 

یکم اکتبر، 9 مهر، روز خوش یمنی برای مردم چین است. آئین پرشکوه هفتادمین سالگرد تاسیس جمهوری خلق چین در میدان تیان ان من و خیابان چانگ ان پکن برگزار می شود. چینیها و جهانیان در انتظار این رویداد درخشانند.

هفتاد سال زمانی طولانی نیست. هفتاد سال برای تاریخ پنج - شش هزار ساله تمدن بشری لحظه ای است که مانند برق و باد می گذرد و در یک چشم به هم زدن تمام می شود. اما هفتاد سال زمان کوتاهی هم نیست. انسان فقط چند دهه عمر می کند و زندگی در عصر رونق و شکوه و جلال رؤیای هر فردیست. این یکی از بختهای بزرگ چینیهای نسل امروز به شمار می رود.

یکشنبه هفته گذشته، آخرین تمرین رژه جشن ملی چین انجام شد. حدود 170 فروند هواپیما در فضای پکن پرواز کرده و نوار رنگی قشنگی رسم کردند. مردم به آسمان نگاه می کردند و با گوشیهای همراه خود عکس و ویدیو می گرفتند. آن روز دیوار ویچت چینیها پر از عکسهای هواپیماهای چین بود. قابل تصور است که در جشن روز ملی چین، مردم حتما برای ثبت تصویری این لحظات درخشان خود را از قبل آماده خواهند کرد.

هفتاد سال پیش در اولین مراسم رژه تاسیس جمهوری خلق چین، فقط 17 فروند هواپیما که از میدانهای جنگ به غنیمت گرفته شده بود یا اهدایی شوروی سابق بود، وجود داشت و مجبور بودند دو بار پرواز کنند. در اوایل اجرای سیاست اصلاح و گشایش، در بسیاری از مناطق چین مردم هنوز خوراک و پوشاک کافی نداشتند.

اما این روزگار برای همیشه پشت سر مانده و بر نمی گردد. چین امروز دومین جامعه اقتصادی جهان است و هر روز بیشتر به مرکز جهان نزدیک می شود و نقشهای مهمتر و مهمتر ایفا می کند.

سیاستمداران و شخصیتهای مختلف ایرانی در اماکن مختلف به مناسب هفتادمین سالگرد تاسیس جمهوری خلق چین، توفیق روز افزون برای این کشور آرزو کردند و نسبت به تعمیق همکاری ایران با چین و سوار شدن ایران به قطار سریع توسعه چین ابراز امیدواری کردند.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور ایران چندی پیش در مجلس پذیرایی روز ملی چین در سفارت چین گفت: ایران و چین در طول تاریخ هیچ درگیری و مشکلی نداشته اند؛ بین دو کشور فقط همکاری صادقانه وجود داشته است. ابتکار کمربند و جاده برای تقویت همکاری آسیای شرقی و غربی فرصت جدیدی فراهم آورده است و ایران ضمن استقبال از این طرح، تمایل دارد عاملی فعال در این ابتکار باشد.

محمد کشاورززاده سفیر جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با رادیو و تلویزیون مرکزی چین خاطر نشان کرد: «ایران همانند چین ملتی استقلال طلب است؛ ما کاملا مردم چین را درک می کنیم؛ از تلاشهای چین برای دفاع از استقلال و توسعه کشور حمایت می کنیم. مردم ایران عموما نگاه مثبتی نسبت به چین دارند.» وی به زبان چینی که تازگی در حال آموختن است، گفت: "???,??!"

در مرکز ورزشی اژدهای سرخ در تهران، گروهی از کوکان دوست داشتنی ایرانی نمایش جالبی از کونگ فوی چینی ارائه دادند و مورد تشویق گرم حاضران و تقدیر بیشماری در فضای مجازی قرار گرفتند. بذر دوستی چین و ایران در دل این کودکان ریشه دوانده است.

 

اول مهر، روزنامه  «ایران»  و «ایران دیلی»   و روزنامه عرب زبان الوفاق و روزنامه های دیگر ویژه نامه ای درباره هفتادمین سالگرد تاسیس جمهوری خلق چین منتشر کردند.

این روزنامه ها هر کدام در چهار صفحه کامل به تشریح دستاوردهای توسعه چین در هفتاد سال گذشته در ابعاد مختلف پرداخته و چشم انداز توسعه روابط مشارکتی و راهبردی جامع چین و ایران در چهارچوب کمربند و جاده را معرفی کردند.

در ماه خرداد ایران سیاست معافیت روادید برای اتباع چین را اعلام کرد. ایران امیدوار است با این اقدام سوار قطار سریع توسعه چین شود و از بازار عظیم مصرف چین به ویژه سود ناشی از جهش گردشگری خارجی چینیها بهره مند شود.

دوستان ایرانی همیشه می گویند، در دوره تحریمهای غیرمنصفانه، چین تنها کشور بزرگ جهان است که به اقتصاد ایران کمک واقعی کرده است. ایران هرگز این دوست قدیمی را فراموش نمی کند. ما هم می خواهیم بگوییم، چه در زمانی که چین تحت فشار قلدرمآبی قرار داشته باشد، چه در حال برگزاری جشنهای پرشکوه باشد، مردم چین هرگز پشتیبانی گرم دوستان ایرانی را فراموش نمی کنند.

22 بهمن سال گذشته چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود. حسن روحانی رییس جمهور ایران در سخنرانی آن روز خود در جشن دهه فجر در یک روز بارانی در تهران گفت: طی 40 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران در دفاع از تمامیت ارضی و استقلال و حق مالکیت، ایجاد مسیر مردمسالاری با ویژگی ایران، همچنین زمینه های اقتصادی، فرهنگی، رفاه مردم و زندگی اجتماعی به پیشرفتهای چشمگیری نائل آمده است. ایران نسبت به گذشته قویتر شده و تمایل دارد با جهان به صورت سازنده تعامل کند.

چین هفتاد سال پیش و ایران چهل سال پیش هردو راهپیمایی کبیر پیروزمندانه را شروع کردند.

مردم چین با اتکاء به قدرت خود و با تلاشهای سرسختانه، طی چند دهه، مسیر توسعه چند سد? کشورهای پیشرفته را پیموده و معجزه توسعه بی سابقه ای در تاریخ بشر خلق کرده است که نیروی مثبتی در صلح و توسعه جهان وارد کرده است.

با یک گل بهار نمی شود. معجزه چین همواره فرصتی جهانی بوده است. همچنان که برای ایران هم فرصت خوبی است. چین از کشورهای مختلف جهان از جمله ایران برای سوار شدن به قطار پیشرفت خود استقبال می کند تا مشترکا به سوی شکوفایی و توسعه پیش روند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 339
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران