پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 575277 تاریخ : 1400/01/07-11:04:27
,23,17,
پولشویی و فرار مالیاتی

پولشویی و فرار مالیاتی

به گزارش بانک و صنعت ، در بیشتر کشور های جهان بخش عمده ای از منابع درآمدی دولت، از طریق دریافت مالیـات تامین می شود . سهم مالیات از کل درآمدهای عمومی در میان کشورها متفاوت است و میـزان آن بستگی به سطح توسعه و ساختار اقتصادی آنها دارد . در این میان، فرار مالیاتی و گریز از مالیـات در کشورها باعث شده است تا درآمدهای مالیاتی کشورها، همواره از آنچه که برآورد مـی شـود کمتر باشد.

فرار مالیاتی، یکی از مصادیق فساد مالی و پولشویی در نظام مالیاتی است و به هرگونه تـلاش غیرقانونی برای پرداخت نکردن مالیات مانند ندادن اطلاعات لازم در مورد عواید و منافع مـشمول مالیات به نظام مالیاتی گفته می شود . فرار مالیاتی منجر به ایجاد وجوهی شده کـه از نظـارت دولت پنهان نگاه داشته می شود و پولشویی یکی از مصادیق آن است .

امروزه پول شویی یکی از جرایم عمده مالی در سطح جهان محسوب مـی شـود و عبـارت اسـت از تبدیل یا انتقال یک دارایی با هدف پنهان کردن منشأ غیرقانونی آن دارایی یا کمک به هر شخصی که با چنین جرایمی سر و کار دارد . فرار مالیاتی نیز یکی از مصادیق پول شویی به شمار می آید و در بسیاری از کشورهای در حال توسعه، فرار مالیاتی و پولشویی توامان وجود دارند. خروج ماهیت فرار مالیاتی از «تخلف» و تبدیل شدن آن به «جرم» از سال 1394 به پشتوانه اصلاح قانون مالیات‏های مستقیم انجام شد; از آن زمان به بعد، فرار مالیاتی از تخلف اداری خارج شده و به عنوان جرم تلقی می شود.

از آنجایی که پولشویی یک جرم ثانویه محسوب می شود، همیشه باید یک جرم اولیه شکل گرفته باشد تا پولشویی اتفاق بیفتد، بنابراین وقتی صحبت از جرم اولیه یا جرم منشا می کنیم هر اقدامی که در کشور جرم‏انگاری شده باشد می توانیم به عنوان جرم اولیه و جرم منشا قلمداد کنیم. از آنجایی که فرار مالیاتی جرم قلمداد شده و جرم ‏‏انگاری نیز شده، بنابراین می‏توان قاطعانه گفت که یکی از راه‏های ارتکاب جرم پولشویی، فرار مالیاتی است که متاسفانه در کشور ما تا‏کنون به این موضوع توجه کافی نشده است.

یکی دیگر از سیاست های کلی دولت برای مبارزه با پول شویی وصول مالیـات مـی باشد. بدین ترتیب که سیستم مالیاتی کشور می تواند با سیاست های مناسب باعث جلـوگیری از فـرار مالیـاتی و در نتیجه جلوگیری از ایجاد پول های کثیف و پولشویی گردد که در وحله اول این مسئله سبب جلوگیری از فرار مالیاتی می شود و در وحله دوم با جلوگیری از فعالیت های غیر قانونی سبب عدم ایجاد انگیزه برای پولشویی می شود.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 302
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران