پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 327881 تاریخ : 1397/01/24-14:50:07
,13,
نبود تعادل در عرضه و تقاضا موجب افزایش قیمت گوشت قرمز می شود

نبود تعادل در عرضه و تقاضا موجب افزایش قیمت گوشت قرمز می شود

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران از ثبات قیمت دام زنده خبر داد و گفت: در برخی مواقع افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار ناشی از نبود تعادل در عرضه و تقاضاست که این مهم به مسئولان تنظیم بازار بر می گردد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، علیرضا عزیزاللهی با تاکید بر این که مشکل اصلی ما در بازار گوشت قرمز نبود ذخایر مناسب برای زمان اوج مصرف و شبکه توزیع است، افزود: مصرف گوشت قرمز در ایران سینوسی( نوسان) است یعنی در برخی ایام مصرف افزایش چشمگیری پیدا می کند. 

وی با بیان این که 90 درصد گوشت قرمز مورد نیاز کشور از تولیدات داخلی است، اظهارداشت: بنابراین ضرورت دارد سالانه نزدیک 150 هزارتن نیاز کشور از محل واردات تامین شود. 
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران اضافه کرد: همچنین در زمان های کاهش مصرف بایستی گوشت مازاد ذخیره سازی شود تا با عرضه آن در زمان اوج مصرف بتوانیم بازار را متعادل کنیم.
وی افزایش نرخ تورم، دستمزد کارگری، حمل و نقل و افزایش نهاده های تولید را در بالارفتن هزینه های تمام شده تولید موثر دانست و تصریح کرد: بتازگی قیمت نهاده های علوفه دامی افزایش پیدا کرده به نحوی که قیمت هرکیلوگرم یونجه 15 هزار ریال، جو 11 هزار ریال، ذرت 11 هزار ریال و سبوس بین 8 تا 9 هزار ریال شده است. 
عزیزالهی با اشاره به این که نوسان نرخ دلار در بازار محصولات وارداتی بی تاثیر نیست، گفت: این در حالیست که تاکنون نهاده های دامی با ارز مبادله ای 37 هزار ریال وارد کشور می شد. 
وی ادامه داد: با نظام تک نرخی شدن ارز و حذف ارز مبادله ای باید در انتظار حمایت های یارانه ای کشور باشیم که این نیز شوکی بر این بازار است. 
این مقام صنفی تصریح کرد: در حال حاضر قیمت هرکیلوگرم دام زنده گوسفندی و بزی بین 160 تا 175 هزار ریال و گوساله 135 هزار ریال است که نسبت به ماه های پایانی سال 96 تغییری را نشان نمی دهد.
وی افزود: بنابراین در زمان فعلی هرگونه تغییر قیمتی که در بازار گوشت مصرفی مردم رخ داده ناشی از هزینه های تمام شده تولید و نرخ دام زنده نیست بلکه باید بازار عرضه و تقاضا ساماندهی شود. 
سالانه بیش از 840 هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید و 100 هزارتن گوشت قرمز نیز وارد می شود.
ایران سالیانه ظرفیت صادرات بیش از 3 میلیون راس دام سبک دارد، در حالی که سالیانه نزدیک به یک میلیون راس دام سبک صادر می شود.
ماه رمضان امسال (اوایل خرداد) برای تنظیم بازار گوشت قرمز و تنظیم بازار در کنار واردات شرکت پشتیبانی امور دام کشور، واردات گوشت گوسفندی گرم از کشورهای استرالیا، ارمنستان، گرجستان، داغستان، مغولستان، روسیه، قرقیزستان و قزاقستان کلید خورد.
در آستانه سال نو نیز گوشت گرم وارداتی با هدف تنظیم بازار شب عید به ازای هر کیلوگرم 420 تا 430 هزار ریال در فروشگاه ها به مردم عرضه شد.
بیست و پنجم دی ماه امسال نامه ای از سوی «علی اکبر مهرفرد» قائم مقام وزیر جهادکشاورزی در امور بازرگانی به رییس کل سازمان توسعه تجارت برای تنظیم بازار گوشت قرمز ارسال شد که در آن «صادرات هر کیلوگرم دام زنده در ازای هر کیلوگرم واردات لاشه گوشت قرمز» قید شده است.
صادرات دام زنده به شیوه گذشته در حالی متوقف شده که به عقیده دست اندرکاران صنعت دامپروری، این صنعت با دام مازاد مواجه است و دامپروران در این شرایط متضرر هستند.

 


منبع:ایرنا



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 373
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران