پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 533164 تاریخ : 1399/09/30-12:42:56
,12,17,
موجودی کالاهای اساسی در گمرک و بنادر به 5.7 میلیون تن رسید

موجودی کالاهای اساسی در گمرک و بنادر به 5.7 میلیون تن رسید

تازه ترین گزارش از وضعیت موجودی کالاهای اساسی در گمرک و بنادر نشان از افزایش موجودی کالای اساسی به 5.7 میلیون تن دارد.

به گزارش بانک و صنعت، مهرداد جمال ارونقی - معاون فنی گمرک ایران - آخرین گزارش از وضعیت کالاهای موجود در گمرک و بنادر و همچنین جزئیات کالاهای اساسی را اعلام کرد.

طبق این گزارش، تا 26 آذر امسال هفت میلیون و 114 هزار تن کالاهای غیر کانتینری و همچنین 92 هزار و 821 (TEU) میزان موجودی کالاهای کانتینری است که 90 درصد آن را کانتینرهای پر وارداتی تشکیل می دهد.
اما از مجموع بیش از 7.1 میلیون تن کالاهای غیر کانتینری موجود در گمرک و بنادر، بیش از 3.8 میلیون تن به کالاهای اساسی اختصاص دارد.

42 شناور به بنادر رسید
البته باید به موجودی کالاهای اساسی، حجمی از کالاها که در شناورهای کنار اسکله یا شناورهای منتظر در لنگرگاه برای تخلیه کالا هستند را اضافه کرد که در این حالت مجموع موجودی کالاهای اساسی به بیش از 5.7 میلیون تن می رسد.
گزارش معاون فنی گمرک ایران نشان می دهد که تا 26 آذر ماه، در مجموع 42 شناور به بنادر رسیده که حاوی حدود دو میلیون تن کالای اساسی است. این در حالی است که 21 شناور کنار اسکله با 992.5 هزار تن کالای اساسی قرار دارد شامل جو، ذرت، سویا، دانه های روغنی، گندم و کنجاله سویا می شود. همچنین 21 شناور در لنگرگاه در انتظار تخلیه قرار هستند که موجودی کالاهای اساسی آن به بیش از یک میلیون تن شامل ذرت، جو، سویا و حبوبات می رسد.

در بنادر چقدر و چه کالایی وجود دارد؟
در رابطه با جزئیات موجودی 3.8 میلیون تنی کالاهای اساسی نیز در حال حاضر حدود 1.7 میلیون تن ذرت در گمرک و بنادر وجود دارد که بالاترین میزان بین کالاهای اساسی است. همچنین 293.2 هزار تن گندم، 257.9 هزار تن جو، 444.8 هزار تن سویا، 106.7 هزار تن برنج، 183.5 هزار تن شکر، 452.4 هزار تن روغن خام و 383.7 هزار تن دانه های روغنی در بنادر موجود است.
اما در بین بنادر، بیشترین موجودی کالا به بندر امام خمینی(ره) با بیش از 2.7 میلیون تن اختصاص دارد. بعد از آن بندر شهید رجایی بیش از 448.2 هزار تن، بندر امیرآباد 287.3 هزار تن، بندر نوشهر 151.1 هزار تن، بندر انزلی 115.6 هزار تن، بندر فریدون کنار 25.9 هزار تن، بندر چابهار 20.8 هزار تن، بندر لنگه 1.5 هزار تن، بندر شهید باهنر 627 تن، بندر بوشهر 138 تن و بندر آستارا 12 هزار تن موجودی دارد.
با انباشت میلیون ها تن کالا در گمرک و بنادر که عمده آن را کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید تشکیل می دهد و انتقاداتی که در رابطه با موانع پیش روی ترخیص این کالاها وجود داشت، در نهایت طی مذاکرات صورت گرفته در آبان امسال، مصوبه ای در راستای تسهیل ترخیص کالا با تاکید بر رفع موانع ارزی در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت صادر شده که طی آن صاحبان کالای اساسی و مواد اولیه تولید طبق شرایط تعریف شده امکان اقدام برای ترخیص دارند.
آخرین گزارشی که مدتی پیش از سوی وزارت صمت و گمرک ایران منتشر شد، نشان داد که بعد از اجرایی شدن این مصوبه در 17 آبان ماه حدود چهار میلیون تن کالا ترخیص شده که البته در این مدت میزان ورود شناورهای حاوی کالاهای اساسی به گمرک و بنادر نیز قابل توجه بوده است.


ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 321
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران