پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 264625 تاریخ : 1395/10/27-08:45:37
,10029,10030,
منع حضور زنان در مشاغل سخت و زیان آور

منع حضور زنان در مشاغل سخت و زیان آور

مدیرکل تامین اجتماعی غرب تهران با بیان اینکه ماده 75 قانون کار از زنان شاغل حمایت می‌کند گفت: البته اگر ماده 75 قانون کار، حضور زنان در مشاغل سخت و زیان‌آور را منع کرده، اما استثناهایی نیز وجود دارد که کارکنان نظام سلامت نظیر «پرستاران» و همچنین «خبرنگاران» از این جمله‌اند و حضور زنان در این مشاغل بلامانع است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، ناهید حیدری،  درباره قانون مشاغل سخت و زیان آور و بیمه‌شدگان تحت پوشش این قانون اظهار کرد: مشاغل سخت و زیان‌آور همانطور که از نامش پیداست به مشاغلی اطلاق می‌شود که بیمه شده به دلیل اشتغال در آنها توان جسمی‌اش را از دست می‌دهد و به همین دلیل  ارائه حمایت‌های زودهنگام در سازمان تامین اجتماعی پس از طی فرآیندهای کاری برای وی فراهم می شود.

وی افزود: مشاغل سخت و زیان آور مصوبات خاص خودش را دارد و به دو دسته مشاغل گروه الف و ب تقسیم بندی می‌شود که مشاغل بند "ب" همچون حرفه خبرنگاری ماهیتا سخت و زیان آورند و مشاغل گروه "الف" به دلیل شرایط خاص حاکم بر فضای فیزیکی کارگاه و عدم استفاده از نکات ایمنی ممکن است باعث فرسایش جسمانی کارگر شوند.

مدیرکل تامین اجتماعی غرب تهران بزرگ با بیان اینکه کارفرمایان موظف به اصلاحات محیط کار هستند گفت: هرچند سال یکبار باید اصلاحات در محیط کار صورت پذیرد، در همین راستا دستگاه‌های ذیربط چون وزارت بهداشت و وزارت کار بر آن رصد می‌کنند و آلاینده ها را می سنجند.

حیدری افزود: از مجموع بیمه شدگان و مستمری بگیران ما 38 درصد مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آورند و علت آن است که عموما کارگاه های تحت پوشش اداره کل غرب کارگاه‌های صنعتی هستند.

وی درباره منع حضور زنان در مشاغل سخت و زیان آور گفت: علت این ممانعت این بوده است که زنان با توجه به شرایط فیزیکی و جسمانی نباید در مشاغل سخت و زیان‌آور به کار گرفته شوند، البته همانطور که گفته شد طبق قانون کارفرمایان باید ظرف مدت دو سال نسبت به برطرف کردن آلاینده‌های محیطی کارگاه خود اقدام کنند که متاسفانه این موضوع از سوی برخی کارفرمایان  رعایت نمی‌شود.

مدیرکل تامین اجتماعی غرب تهران بزرگ با بیان اینکه حضور زنان در چنین محیط‌هایی به سلامتی آنها لطمه وارد می‌کند گفت: ماده 75 قانون کار  از زنان شاغل حمایت می‌کند، البته اگر ماده 75 قانون کار، حضور زنان در مشاغل سخت و زیان‌آور را منع کرده، اما استثناهایی نیز وجود دارد که کارکنان نظام سلامت نظیر پرستاران و همچنین خبرنگاران از این جمله‌اند و حضور زنان در این مشاغل بلامانع است.

حیدری تاکید کرد: حضور زنان در جامعه نشان داده است که آنها همپای مردان توانسته‌اند در محیط‌های کاری از عهده مسئولیت‌هایی که به آنها واگذار شده به خوبی برآیند؛ معتقدم اگر محدودیتی نیز در برخی موارد برای زنان وجود دارد، می‌توان با اصلاح فضا، شرایط کار را برای فعالیتشان مهیا کرد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 325
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران