پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 311002 تاریخ : 1396/09/22-15:26:25
,17,23,
مالیات و توسعه اقتصادی

یادداشت

مالیات و توسعه اقتصادی

کمبود سرمایه علت اصلی محدود بودن فعالیت های اقتصادی بخش خصوصی در کشورهای دارای بنگاه های خصوصی بسیار کوچک است.

بانک و صنعت؛ در کشورهای در حال توسعه، مالیات موثرترین وسیله جهت انتقال منابع به بخش دولتی و هدایت آن به سمت طرحهای مولد است. در اغلب کشورها، بنگاه های خصوصی بسیار کوچک بوده و تنها تعداد معدودی از بنگاه های بزرگتر اقتصادی درگیر تولید کالاهای مصرفی هستند. دلیل اصلی محدود بودن فعالیت های اقتصادی بخش خصوصی در این کشورها، کمبود سرمایه است که از کمی پس انداز نشات می گیرد. در این حالت، دولت با اعمال مالیاتهای مستقیم، درآمدهای اضافی را جذب می کند و با سرمایه گذاری در پروژه های مولد آنها را به جریان می اندازد; بنابراین، مالیاتها وسیله موثری برای انتقال منابع از کانالهای غیرمولد به کانالهای مولد، از طریق سرمایه گذاریهای عمومی است. 

پرداخت مالیات مهمترین عامل رشد و توسعه جامعه است و موجب رونق اقتصادی و ارتقای شاخصهای آن، تحقق عدالت اجتماعی، افزایش خدمات و عمران و آبادانی کشور می شود. با وصول مالیات از مودیان، می توان بسیاری از مشکلات اجتماعی و اقتصادی کشور از جمله کسری بودجه سالانه، تورم و بیکاری را رفع و زمینه ایجاد عدالت اجتماعی از طریق توزیع دوباره درآمدها را فراهم نمود. در صورتی که منابع مالی از طریق اخذ مالیات تامین شود، این امکان برای دولت فراهم می گردد تا ارز ناشی از فروش کالاهای سرمایه ای را در جهت توسعه عمرانی و زیربنایی استفاده نماید.

مالیات از مهمترین عوامل موثر جهت مقابله با تقاضای اضافی برای کالاهای مصرفی می باشد که در نتیجه ی پیشرفت و رفاه اقتصادی ایجاد می شود. مالیاتهای مستقیم از طریق جذب بخشی از درآمدهای اضافی صاحبان درآمدهای کلان، مصرف آنها را کاهش می دهند. در واقع از طریق مالیات هاست که دولت در موقعیتی قرار می گیرد که بتواند فشارهای تورمی در داخل اقتصاد را کنترل کند; مالیات می تواند از طریق کنترل درآمدها، موجب شود تقاضا برای کالاهای مصرفی کاهش یافته و در تعادل با عرضه قرار گیرد، این بدان معناست که تورم ناشی از فشار تقاضا را به وسیله مالیات، می توان از بین برد. از سوی دیگر می توان با وضع تعرفه بر واردات که نوعی مالیات غیرمستقیم است (البته با انتخاب سیاست مالی مناسب و موثر)، واردات را کنترل نموده و موجبات حمایت از تولیدات داخلی را فراهم آورد.

مالیات موجب توزیع عادلانه تر درآمدها، دستیابی به رشد اقتصادی بالاتر، توجه بیشتر به بخش خصوصی، حساسیت بیشتر دولت در زمینه هزینه کرد اعتبارات و در نتیجه اثربخشی بالاتر خواهد شد. در حال حاضر نیز بخش عمده ای از اعتبارات و درآمدهای مالیاتی، صرف عمران، آبادانی و امور زیربنایی کشور می شود. با توجه به اینکه درآمدهای مالیاتی، رابطه مستقیمی با بودجه دارد، نقش مهم و سازنده ای در اقتصاد و برقراری عدالت در جامعه ایفا می کند و با رشد آن، شاهد توسعه و عمران هرچه بیشتر خواهیم بود.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 340
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران