پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 573130 تاریخ : 1399/12/13-14:52:34
,6,
قاچاق خودرو سفارشی و برای مشتریان خاص انجام می شود

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز؛

قاچاق خودرو سفارشی و برای مشتریان خاص انجام می شود

اقتصاد پنهان- سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به اینکه قاچاق خودروها با قاچاق بقیه کالاها فرق اساسی دارد، گفت: این قاچاق، سفارشی و ویژه است و مشتری خاص دارد.

به گزارش بانک و صنعت، حمیدرضا دهقانی نیا در برنامه گفت وگوی ویژه خبری، با اشاره به اینکه دستگاه هایی از جمله گمرک، پلیس راهور، پلیس گذرنامه و دبیرخانه مناطق آزاد ویژه اقتصادی در ورود قانونی خودروهای خارجی نقش دارند، اظهار کرد: اگر همه ما وظایف خود را به درستی و به دقت انجام دهیم موضوعاتی مانند ورود خودروهای قاچاق, بسیار کمرنگ می شود.

وی افزود: برای برخورد با قاچاق خودروها نباید سراغ قاچاقچی خُرد برویم بلکه باید اجازه دهیم کل جریان ورود، محقق شود تا بتوانیم کسی که تامین کننده مالی و سفارش دهنده این قاچاق است، دستگیر کنیم.

دهقانی نیا با اشاره به اینکه این موضوع، اسناد دارد، گفت: در پرونده نگین خودرو همین اتفاق افتاد، 424 خودرو موجود بود اما بر اساس اسناد 56 هزار خودرو. این تعیین تکلیف شد برای کسی که سر شبکه بود نه کسی که کار نقل و انتقال این خودروها را انجام می داد.

وی ادامه داد: زنجیره را رصد کردیم و کل شبکه قاچاق را زیر ضربه قرار دادیم.

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پاسخ به این پرسش که این خودروهای قاچاق، چگونه پلاک می شوند؟ گفت: پلیس راهور باید در خصوص پلاک کردن خودروها دقت بیشتری کند و در برخی موارد هم ممکن است پلاک، جعلی باشد.

دهقانی نیا با اشاره به پلاک های گذر موقت، افزود: اشخاصی که با خودروهای گذر موقت، وارد کشور می شوند اگر خودرو را در داخل کشور بگذارند و خودشان خارج شوند، متوجه نمی شویم زیرا باید ارتباط بین همه دستگاه ها و خودروهای وارداتی عبور موقت با پلیس راهور و گذرنامه در قالب سامانه جامع و یکپارچه و کارآمد برقرار باشد تا این اشخاص قابل رصد باشند اما اکنون این سامانه ها یکپارچه نیستند.

وی از مردم خواست در خرید خودروهای خارجی به اسناد آن ها دقت کنند زیرا ممکن است دستکاری شده باشند.

او با اشاره به اینکه اکثر مردم ما در کشور خرید ماشین میلیاردی را انجام نمی دهند اظهار کرد: به خاطر عبور موقت چندین خودرو قاچاق داریم. بعضی از خودروهای قاچاق برای قطعه قطعه شدن وارد کشور می شوند.

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: ضابطان باید با قاچاقچیان اصلی و تأمین کنندگان مالی و سفارش دهندگان خودرو قاچاق، برخورد کنند و صرف برخورد با قاچاقچی خُرد کافی نیست.

دهقانی نیا با اشاره به این که قاچاق، موضوعی کاملاً تخصصی است، افزود: اگر بخواهیم این موضوع را تبیین کنیم به تفسیر نیاز داریم که در این صورت برخی ها از ما ایراد می گیرند که این تفسیر ممکن است به آموزش قاچاق منجر شود.

وی با اشاره به این که قاچاق خودرو با بقیه قاچاق ها تفاوت اساسی دارد، اضافه کرد: قاچاق خودرو، سفارش و مصرف کننده خاص دارد.

دهقانی نیا گفت: یکی از حفره ها؛ گذر موقت خودرو است که باید درباره آن چاره اندیشی شود و اطلاعات این خودروها باید علاوه بر گمرک با بقیه ضابطان از جمله پلیس راهور و پلیس مبارزه با قاچاق به اشتراک گذاشته شود.

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: برای 108 خودرو در آذربایجان غربی در پلدشت پرونده تشکیل شد که محکومیت 280 میلیارد تومانی گرفتند، همچنین 17 دستگاه خودرو لوکس در کرج داریم که محکومیت 73 میلیاردی گرفتند که خلأ و نقص آن هم ورود موقت بود.

رییس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس امنیت اقتصادی ناجا نیز با حضور در این برنامه با اشاره به شگردهای مختلف قاچاق خودرو افزود: قاچاق از طریق دریا و سواحل جنوبی، مناطق آزاد، ترانزیت و گذر موقت از جمله روش های قاچاق خودرو است.

سرهنگ جلال امینی با بیان اینکه طرح های مختلفی را برای جلوگیری از قاچاق داریم، گفت: هفته پیش پلیس مرزبانی طرحی را به صورت منطقه ای اجرا و در یک مورد حدود 23 دستگاه خودرو قاچاق را در نزدیک سواحل جنوبی توقیف کرد.

وی با اشاره به اینکه در مبادی رسمی، تشخیص کالای قاچاق از غیرقاچاق با گمرک است, ادامه داد: در مبادی غیر رسمی از جمله در سواحل جنوبی که یکی از معبرهای قاچاق است با توجه به طولانی بودن این سواحل، قاچاق اتفاق می افتد.

سرهنگ امینی اضافه کرد: فرماندهی دریابانی و مرزبانی در آن جا به صورت گشت های دریایی، ساحلی و استقرار ثابت حضور دارند.

وی افزود: در عمق دریا هم نیروهای مسلح از جمله سپاه و ارتش در جهت جلوگیری از ورود کالای قاچاق به ساحل کمک می کنند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 394
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران