پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 492334 تاریخ : 1398/07/26-13:23:28
,25,
فولاد سازان ایران فراتر از جهان، رشد 10 درصدی را رقم زدند

فولاد سازان ایران فراتر از جهان، رشد 10 درصدی را رقم زدند

بررسی آمار تولید فولاد کشور نشان می‌دهد در دوره 97- 1391 رشد 72 درصدی تولید تحقق یافته که در واقع بطور متوسط سالیانه بیش از 10 درصد بوده است؛ درحالی که حدود 65 کشور جهان رشدی بسیار کمتر از ایران را به ثبت رسانده‌اند که در دامنه‌های سه تا پنج درصد بوده است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، فولاد سازان کشور درحالی در سال گذشته میزان تولید خود را به نزدیک 25 میلیون تن رساندند که ظرفیت این بخش 35 میلیون تن بود و امسال هدف 40 میلیون تنی پیش بینی شده است.

علاوه بر این یکی از موضوع‌های مورد توجه در بخش فولاد، سرانه مصرف است که به عنوان یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی در سطح جهان به شمار می‌رود و آمارهای موجود گویای آن است که در سال 2018 میلادی سرانه مصرف فولاد ایران حدود 201 کیلوگرم بوده و با مقایسه نسبت به متوسط این رقم در منطقه خاورمیانه که 180 کیلوگرم است، تفاوت خود را نشان می‌دهد.

همچنین سال‌های آغازین فعالیت دولت یازدهم، یکی از دغدغه‌های وزارت صنعت تامین سالیانه پنج تا هفت میلیون تن فولاد بود که باید از کشورهای مختلف (روسیه، اوکراین، چین و ...) تامین می‌شد، اما امروز جمهوری اسلامی از صادرکنندگان این فلز راهبردی است، به‌گونه‌ای که انتظار می‌رود امسال بالغ بر 11 میلیون تن صادرات ثبت شود.

در واقع، در هفت سال گذشته، ایران از یک کشور وارد کننده تولیدات فولادی، تبدیل به صادر کننده شده و روند صدور محصولات این بخش به گونه‌ای است که تا افق 1404 پیش‌بینی صادرات 20 میلیون تنی مورد انتظار است.

براساس سند چشم انداز 1404 ایران به ظرفیت تولید 55 میلیون تن فولاد دست خواهد یافت که حدود 40 درصد باید صرف صادرات به کشورهای هدف شود.

امروز جایگاه ایران در بین 65 فولاد ساز جهان در رده‌های دهم و یازدهم سیر دارد، این درحالی است که در اوایل دهه 90 کشورمان جایگاه هفدهم را به خود اختصاص داده بود.

تازه‌ترین آمارهای امسال گویای آن است که در شهریورماه صادرات واحدهای بزرگ فولادی کشور به رقم 584 هزار و 520 تن رسید که در مقایسه با شهریور 97 رشد 60 درصدی را نشان می‌دهد و در واقع جهش صادراتی به ثبت رسیده و مجموع عملکرد 6 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال نیز از رشد سه درصدی صادرات حکایت دارد.

اطلاعات منتشر شده 11 واحد فولاد ساز بزرگ کشور در دوره 6 ماهه امسال هم رقم سه میلیون و 488 هزار و 867 تن است و از این رقم یک میلیون و یکهزار و 378 تن به فولاد خوزستان اختصاص دارد.

اقلام صادراتی دوره 6 ماهه شامل شمش (اسلب، بیلت و بلوم)، آهن اسفنجی و تولیدات فولادی از جمله میلگرد و ورق فولادی است.

دولت یازدهم از نیمه دوم سال 1392 فعال سازی هفت طرح استانی فولاد را در دستور کار قرار داد و این طرح ها که از سال 1385 کلید خورده بود، سال‌ها بدلیل مشکلات مالی راکد مانده بود، امروز اغلب این طرح‌ها در بخش آهن اسفنجی فعال شده‌اند و انتظار می‌رود امسال و سال آینده بخش فولادسازی آنها که هریک 800 هزار تن تا یک میلیون تن ظرفیت دارند، در مدار تولید قرار گیرند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 266
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران