پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 449894 تاریخ : 1397/12/06-17:34:26
,23,17,
طرح جامع مالیاتی، مسیر گذر از ساختار سنتی به مدرن

یادداشت:

طرح جامع مالیاتی، مسیر گذر از ساختار سنتی به مدرن

نظام اقتصادی کشور برای رسیدن به استقلال و رهایی از وابستگی به عناصر مختلف و درنتیجه حفظ ثبات و تحکیم پایه های خود نیازمند اتکا به منابعی مطمئن و همیشگی است تا از این طریق بتواند برای فعالیت های خود برنامه ریزی کرده و به امور نظم ببخشد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، بر این اساس به جرات می توان گفت مالیات چون روحی است که کالبد اقتصادی کشور را زنده و پویا می سازد و به آن جهت می بخشد. حال برای حصول توفیق بیشتر، اقدام برای ارتقای جایگاه مالیات امری ضروری به نظر می رسد چرا که این مهم دستاوردهای ارزشمندی چون سلامت و اطمینان هرچه بیشتر را به ارمغان خواهد آورد.در همین راستا از مهمترین فعالیت‌هایی که در حوزه یاد شده انجام پذیرفته الکترونیکی شدن سیستم مالیاتی، بکارگیری دانش روز و استفاده از فناوری های جدید است; البته تمام این تلاش‌ها به نتایج مطلوب بی‌شماری منتهی می شود که از آن جمله می توان به عدالت مالیاتی، شفافیت امور و جلوگیری از فرار مالیاتی و در نتیجه اعتمادسازی آنهم به صورت عملی و نه تئوری اشاره کرد. به این ترتیب طرح جامع مالیاتی با بهره گیری از امکانات موجود و به روز کردن آن در رشد و پیشرفت روزافزون سیستم مالیاتی کشور نقش مهمی را ایفا می کند.

طرح جامع مالیاتی طرحی است که هدف آن تغییر نظام سنتی به مدرن و ایجاد تحول در تمامی ابعاد نظام مالیاتی است. یکی از جنبه های این تحول، تغییر در ساختار فیزیکی، سخت افزاری و فضای کاری ادارات امور مالیاتی سراسر کشور است به طوری که قابلیت پیاده سازی پروژه های طرح جامع مالیاتی در کلیه ادارات امور مالیاتی فراهم باشد. پیاده‌سازی طرح جامع مالیاتی در هر یک از ادارات امور مالیاتی یکی از مهم‌ترین پروژه‌های طرح جامع مالیاتی است که ساختار ادارات امور مالیاتی را از فضای سنتی به مدرن تغییر می‌دهد. این فرآیند که در بیش از 600 ساختمان پیاده سازی شده مرکب از اجرای نه پروژه به شرح زیر می‌باشد:
-تفکیک وظایف اصلی و استانداردسازی فرآیندها (PSD)
-شبکه محلی، شبکه سراسری و خطوط مخابراتی (LWT)
-استقرار واحدهای استاندارد خدمات مودیان (TSI)
-تأمین و نصب تجهیزات سخت‌افزاری (HPI) – دو مرحله
-ثبت‌نام الکترونیکی مودیان مالیاتی (TIN2)
-اجرای برنامه‌های مدیریت تغییر (CMO)
-اجرای آموزش‌های طرح جامع مالیاتی (TTE)
-نصب و راه‌اندازی سامانه نرم‌افزاری یکپارچه مالیاتی (ITS)
-تبدیل و انتقال داده‌های ثبت‌نام، اظهارنامه و پرداخت‌های قبلی (DCT)
ابعاد و گستردگی اجرای این پروژه ها به نحوی بود که بیشترین میزان هزینه اجرای طرح جامع مالیاتی مربوط به آن می شود به طوری که هزینه اجرای طرح جامع مالیاتی از سال 1383 تاکنون مبلغ 721 میلیارد تومان بوده است که تاکنون صرف محورهای تولید و نگهداری اطلاعات در پایگاه اطلاعات فعالان اقتصادی، امنیت، اصلاح و بهبود فیزیکی سازمان در سراسر کشور، زیرساخت‌های شبکه و سخت افزاری، مرکز داده و تجهیزات نگهداری، طراحی و پیاده سازی میز خدمت و محل ارائه خدمات به مودیان مالیاتی، و آموزش و توسعه منابع انسانی برنامه ریزی و مدیریت شده است. همچنین از این میزان بالغ بر 528 میلیارد تومان صرف استانداردسازی زیرساخت‌های شبکه‌ای، خرید تجهیزات و بهبود فضای فیزیکی در بیش از 600 نقطه اداری در سطح کشور و همچنین طراحی و پیاده سازی مرکز داده‌های سازمان امور مالیاتی کشور شده است.

طراحی و استاندارد سازی فضاهای فیزیکی، اختصاص میزهای خدمت به عموم مردم در ادارات کل مالیاتی، راه اندازی مرکز تماس فنی و اجرایی و سایر اقداماتی که با اجرای این پروژه انجام شده با هدف فراهم کردن زیرساخت ها، یکپارچه سازی نظام مالیاتی و همچنین تکریم هر چه بیشتر مراجعین صورت گرفته است تا سازمان امور مالیاتی بدین وسیله خدماتی شایسته مودیان ارائه دهد. در ادامه مروری خواهیم داشت بر نمونه ادارات مالیاتی قبل و بعد از پیاده‌سازی طرح جامع مالیاتی.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 200
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران