پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 490961 تاریخ : 1398/06/28-14:34:05
,10033,
شدت مصرف انرژی در کشور بسیار زیاد است

رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور:

شدت مصرف انرژی در کشور بسیار زیاد است

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه کشورمان دومین هدر دهنده انرژی در جهان بعد از روسیه است گفت: شدت مصرف انرژی در کشور بسیار بالاست و باید از این میزان کاسته شود.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، عیسی کلانتری روز پنج‌شنبه در آیین تودیع و معارفه مدیر کل حفاظت محیط زیست استان فارس افزود: روسیه با  32 صدم درصد و ایران با 23 صدم درصد در جایگاه اول و دوم هدر دادن انرژی تولیدی در جهان قرار دارند، در حالیکه آلمان برای تولید یک میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی 100 هزار تن انرژی نفت مصرف می‌کند، این میزان مصرف در کشور ما 850 هزار تن است، به عبارت دیگر ما برای یک دلار تولید ناخالص داخلی 8.5 برابر آلمان انرژی مصرف می‌کنیم.

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در عین حال گفت: ما مواردی برای حفاظت از محیط زیست داریم که اگر درست اعمال شود بیشتر از محدودیت‌هایی که از سوی کنوانسیون‌های بین المللی برای حفاظت از محیط زیست اعمال می شود کارساز است، به عنوان مثال کنوانسیون بین المللی پاریس کاهش تولید کربن  به میزان 4 درصد تا سال 2030 را به عنوان یک عامل برای حفاظت بیشتر از محیط زیست  پیشنهاد داده در حالیکه در راهبردهای اصلی و سیاست‌های کلان کشور ما و فرمایشات مقام معظم رهبری به عنوان عالی ترین اصل حفظ محیط زیست پیشنهاد کاهش تولید کربن به میزان 40 درصد داده شده است، اگر ما به همین رهنمودها درست عمل کنیم قطعا برای ما بیشتر و بهتر از نگاه به کنوانسیون‌های بین المللی کارساز است.

کلانتری با تاکید بر اینکه رهنمودهای مقام معظم رهبری راهگشای حفظ محیط زیست است گفت: ایشان به صراحت تخریب طبیعت و تجاوز به محیط زیست حتی برای ساختن یک حوزه علمیه را حرام اعلام کرده‌اند، بنا بر این هر گونه تجاوز به عرصه‌های چهارگانه محیط زیست حرام است و این موضوع در آموزه های معنوی ما نهادینه شده است اما باید به درستی به آن توجه کنیم.

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور خاطر نشان کرد: اگر ما به کنوانسیون های بین المللی به عنوان یک عامل محدود کننده تولید کربن نگاه کنیم فقط باید 72 میلیون تن از تولید کربن تا سال 2030 بکاهیم در حالیکه راهبردهای جمهوری اسلامی بر کاهش 730 میلیون تنی کربن تا این سال تاکید دارد.

کلانتری در بخش دیگری از سخنانش محیط زیست را ودیعه ای دانست که باید برای نسل های آتی هم حفظ شود و گفت: باید با اصلاح اشتباهات گذشته این رویکرد را دنبال کرد که محیط زیست متعلق به نسل های آتی هم می باشد ، نباید به محیط زیست نگاه سیاسی داشت ، محیط زیست متعلق به دولت و جناح خاصی نیست، نباید به تاکید و فشار بر سیاست های غلط مثل توسعه کشاورزی در استان فارس ، سفره های آب زیر زمینی را به تاراج داد.

تاکید بر خودکفایی گندم یک اشتباه تاریخی 

وی با بیان اینکه تاکید بر طرح خودکفایی تولید گندم نیز یک اشتباه تاریخی در دهه 70 بود گفت: آن زمان که من مسوولیت وزارت  کشاورزی را داشتم بر این سیاست تاکید می شد اما این یک اشتباه تاریخی بود ، تداوم همین روند در دهه های بعد می‌توانست به کلی منابع آب را در کشور نابود کند، اما زمانی که سیاست خودکفایی گندم را در مجلس تغییر دادیم مورد مواخذه برخی نمایندگان قرار گرفتیم ، محیط زیست باید حافظ منافع مردم و حافظ منابع کشور باشد.

معاون رییس جمهوری ادامه داد: بر اساس الگوهای توسعه 17 درصد از منابع ملی و اراضی کشور باید کاملا دست نخورده بماند برای نسل‌های بعد، این اراضی نباید صرف توسعه کشاورزی و حتی جنگل کاری شود، نسل های 50 و 100 سال بعد این حق را دارند که از منابع کشور استفاده کنند.

هزینه کرد 10 هزار میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه 

کلانتری به موضوع خشک شدن و احیای دریاچه ارومیه هم اشاره کرد و گفت: سد سازی بی رویه و استفاده از آب‌ها برای توسعه کشاورزی و از سویی افزایش سطح تبخیر موجب خشکی دریاچه ارومیه شد ، 10 هزار میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه هزینه شده و همین مقدار برای 10 سال آینده باید هزینه شود تا به سطح تراز اکولوژیک دریاچه برسیم، سطح تراز اکولوژیک دریاچه ارومیه نگهداشت 14 میلیارد متر مکعب آب است در حالیکه این دریاچه در دهه‌های پیشین 23 میلیارد متر مکعب آب داشته است.

وی با تاکید بر اینکه اگر فرهنگ سازی برای حفظ محیط زیست نهادینه نشود ده‌ها برابر باید هزینه کنیم تا محیط زیست حفظ شود گفت: آمار هفت دهم میلیمتر فرسایش سالانه خاک در کشور ما فاجعه اقلیمی است ، چرا نباید برای جلوگیری از این فرسایش چاره اندیشی شود، هر سال 20 برابر آنچه خاک تولید می شود فرسایش خاک رخ می دهد ، سالانه 60 هزار هکتار از جنگل های بلوط زاگرس در کشور ما نابود می شود، این آمارها واقعا نگران کننده است.

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشوراضافه کرد: همین بیماری قارچی و ذغالی که دامن جنگل ها را گرفته ناشی از استفاده بی رویه از خاک و چرای بی رویه و نابودی آب ها است، این جنگل ها سالها دوام داشته و به چنین بیماری قارچی مبتلا نشده و اکنون با تخریب محیط زیست انواع بیماری ها به سراغ درختان آمده است.

بودجه محیط زیست 2.5 هزارم بودجه کشور

کلانتری همچنین از ناکافی بودن بودجه سازمان حفاظت محیط زیست گله کرد و گفت: بودجه سالانه ما 2.5 در هزار از بودجه کشور است ، آموز و پرورش به عنوان سازمان و دستگاهی که کمبود بودجه دارد بیش از 40 برابر محیط زیست بودجه دارد ، ما با بودجه یک چهلم آموزش و پرورش چگونه می خواهیم برای حفط محیط زیست فرهنگ سازی کنیم.

در این آیین از خدمات سعید محمودی مدیر کل پیشین حفاظت محیط زیست فارس تقدیر از حمید ظهرابی به عنوان مدیر کل جدید محیط زیست فارس معرفی شد . محمودی به سمت مدیر کل حفاظت محیط زیست تهران منصوب شد و ظهرابی نیز پیش از این معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست بوده است.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 279
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران