پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 518027 تاریخ : 1399/05/27-16:51:14
,16,
شبهات استفاده از محصولات تراریخته و ارگانیک بررسی شد

در یک وبینار علمی؛

شبهات استفاده از محصولات تراریخته و ارگانیک بررسی شد

شبهات و سوالات جامعه درباره استفاده از محصولات تراریخته و ارگانیک در یک وبینار علمی حوزه بیوتکنولوژی با مشارکت شاخه دانشجویی انجمن ایمنی زیستی کشور مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش بانک و صنعت، نشست تخصصی آنلاین «محصولات تراریخته یا ارگانیک؟!» با حضور اساتید و دانشجویان دانشگاه های کشور توسط دانشگاه یزد و با همکاری انجمن علمی بیوتکنولوژی این دانشگاه و شاخه دانشجویی انجمن ایمنی زیستی کشور برگزار شد.

در این نشست تخصصی جنبه های مختلف مرتبط با محصولات تراریخته و ابهامات مطرح شده در این زمینه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مقرر شد این بحث در آینده نزدیک ادامه یابد و به صورت کرسی آزاداندیشی در دانشگاه یزد تعریف شده و مورد بهره برداری قرار گیرد.

در این نشست سمیرا کهک دبیر کارگروه تخصصی ایمنی زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ایران به بررسی قوانین و ضوابط برچسب گذاری محصولات تراریخته در ایران و جهان پرداخت.

وی با تعریف برچسب گذاری و حد آستانه (Acceptance threshold) تراریختگی در موجودات زنده یا محصولات غذایی، گفت: موضوع برچسب گذاری محصولات حاصل از زیست فناوری نوین در سال 2011 در دسـتور کـار کمیته کدکس برچسب گذاری غذا قرار گرفت و مصوب شد که با توجه به اینکه سلامت این محصولات طی ارزیابی های ایمنی زیستی و صدور مجوز تایید می شود، هر کدام از کشورهای عضـو می توانند بر اساس تصمیمات داخلی خود برچسب گـذاری ایـن محصـولات را انجـام بدهنـد یـا ندهند.

کهک ادامه داد: در این راستا کشور ایران نیز همسو با کشورهایی نظیر چین، ژاپن و اتحادیه اروپا، برچسب گذاری را براساس حد آستانه صفر درصد، اجباری کرد.

در این جلسه بهزاد قره یاضی مرجع ملی ایمنی زیستی به تشریح و تعریف دقیق محصولات ارگانیک در ایران و جهان پرداخت و استفاده متقلبانه و سوداگرانه از نام ارگانیک روی برخی محصولات تولیدی در کشور که هیچ ارتباطی با ارگانیک بودن ندارند را مورد نقد قرار داد.

وی با ارائه دهها نمونه مقاله علمی پژوهشی معتبر نمایه شده در ISI گفت: تحقیقات فراوان، آلودگی تا 10 برابری محصولات ارگانیک به آفلاتوکسین و باقیمانده سموم را به اثبات رسانیده و حتی موجب مرگ 53 نفر در آلمان، اسپانیا و آمریکا شده است.

قره یاضی آفلاتوکسین را یکی از عوامل اصلی برخی سرطان های موجود در دنیا دانست.

وی با معرفی برخی دستاوردهای علمی کشور در زمینه کشاورزی مولکولی روی گیاهانی همچون برنج، پنبه و سیب زمینی، با بیان اینکه تعداد 70 کشور دنیا از سال 1996 تاکنون محصولات تراریخته را رسما پذیرفته اند و 120 کشور دیگر هم مصرف کننده هستند، اضافه کرد: امروزه نیاز کشور به برخی محصولات غذایی می تواند به کمک محصولات تراریخته، تامین و برآورده شود.

رئیس انجمن ایمنی زیستی کشور با تاکید بر تولید ملی و جهش تولید مدنظر مقام معظم رهبری، از تلاش یک سازمان بی ارتباط برای جلوگیری از تولید داخلی پنبه تراریخته در عین استمرار واردات آن گلایه کرد و گفت: پژوهشگران به دنبال تولید ملی محصولات تراریخته در زمینه مبارزه با آفات، بیماری ها، تنش های خشکی و شوری با رعایت قوانین و پروتوکل های مصوب آن هستند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 340
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران