پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 496141 تاریخ : 1398/10/15-17:48:11
,13,
سقوط 300 تومانی نرخ مرغ در بازار/خرید تضمینی مرغ استمرار دارد

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی

سقوط 300 تومانی نرخ مرغ در بازار/خرید تضمینی مرغ استمرار دارد

حجت از افت 300 تومانی نرخ مرغ در بازار خبر داد و گفت:امروز نرخ هر کیلو مرغ زنده 8 هزار و 800 تومان و مرغ گرم 12 هزار و 750 تومان است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی از کاهش 300 تومانی قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری 8 هزار و 800 تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها 12 هزار و 750 تومان است.

وی نوسان 2 تا 3 درصدی قیمت در طول هفته را امری بدیهی دانست و افزود: طبق روال معمول هر چه به اواخر ماه نزدیک می‌شویم، قیمت مرغ به سبب نبود کشش بازار با روند نزولی روبرو می‌شود که انتظار می‌رود با پرداخت یارانه ها، تقاضا برای خرید در بازار افزایش یابد.

حجت با اشاره به اینکه قیمت ذرت و کنجاله سویا نسبت به هفته‌های قبل در بازار نوسانی نداشته است، بیان کرد: هم اکنون قیمت هر کیلو ذرت در بنادر یک هزار و 350 تومان، کنجاله سویا 2 هزار و 350 تا 2 هزار و 450 تومان و ذرت در انبار‌های استانی یک هزار و 600 و کنجاله سویا 2 هزار و 550 تومان است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه ذرت و کنجاله سویا کماکان به اندازه کافی در بازار موجود است، گفت: با توجه به آنکه بازار ذرت و کنجاله سویا تحت نظارت دولت است و همواره با ارز 4200 تومانی وارد می‌شود، از این رو واردکنندگان متعهد شدند نهاده‌های دامی کمترین نوسان را داشته باشد.

وی با انتقاد از اختلاف یک هزار تومانی قیمت مرغ با نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار بیان کرد: علی رغم آنکه نرخ مصوب هر قطعه جوجه یکروزه 2 هزار و 500 تومان است، اما با نرخ 3 هزار و 500 تومان به مرغدار عرضه می‌شود، این در حالی است که این اختلاف قیمت در نرخ مصوب مرغ لحاظ نشده است.

این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به اختلاف قیمت جوجه یکروزه با نرخ مصوب و احتمال کنترل بازار از سوی مسئولان ستاد تنظیم بازار در ماه‌های بهمن و اسفند این نگرانی در میان مرغداران وجود دارد که این مابه التفاوت در قیمت تمام شده لحاظ نشود.

به گفته حجت، مسئولان ستاد تنظیم بازار باید مابه التفاوت نرخ را در جدول تمام شده قیمت قرار دهند تا با کنترل بازار در ایام پایانی سال مرغداران دچار چالش نشوند.

این مقام مسئول با انتقاد از رشد چندبرابری قیمت ریزمغذی‌ها گفت: عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با انتقاد از افزایش چند برابری قیمت ریزمغذی و مکمل‌ها بیان کرد: با توجه به آنکه ارز 4200 تومانی تنها به نهاده‌هایی همچون ذرت و کنجاله سویا تعلق می‌گیرد و مابقی نهاده‌ها همچون لیزین، متیونین و سایر مکمل‌ها با ارز آزاد وارد می‌شود، از این رو به سبب نوسانات نرخ ارز رشد چندبرابری نسبت به ماه‌های اخیر داشتند که این امر در افزایش هزینه‌های تولید تاثیر بسزایی داشته است.

خرید تضمینی مرغ، قیمت را به سمت واقعی شدن سوق داد

وی با اشاره به اینکه خرید تضمینی مرغ در مرغداران در حال انجام است، گفت: با آغاز خرید تضمینی مرغ از مرغداران، قیمت هر کیلو مرغ 600 تا 700 تومان افزایش یافت که با این وجود این امر در کاهش زیان مرغداران و واقعی شدن قیمت‌ها بی تاثیر نبوده است، ضمن آنکه به سبب خرید و ذخیره سازی محصول از سوی پشتیبانی امور دام موجب شده تا در ایام پایانی سال که تقاضا برای خرید بالاست، تعادل بازار حفظ شود.

حجت با اشاره به اینکه به استمرار خرید تضمینی مرغ تا پایان سال نیازی نیست، بیان کرد: اگر قیمت مرغ زنده در محدود 9 هزار تومان باقی بماند، دیگر نیازی به خرید تضمینی نیست، از این رو بهتر است پشتیبانی امور دام به جای خرید تضمینی در 2 ماه باقی مانده از نیمه دوم فروردین مجدد اقدام به خرید کند تا با توجه به جوجه ریزی 140 میلیون قطعه‌ای در اسفند، مرغداران متحمل زیان نشوند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی قیمت مرغ در روز‌های آتی را پیش بینی کرد و گفت: با توجه به شرایط فعلی عرضه و جوجه ریزی 95 میلیون قطعه‌ای در واحد‌های مرغداری، افزایش یا کاهش غیر مترقبه‌ای در بازار نخواهیم داشت.

واردات مرغ در ایام پایانی سال ضربه مهلکی به تولید داخل وارد می کند

وی با اشاره به اینکه نیازی به واردات مرغ نداریم، بیان کرد: با توجه به آنکه حجم جوجه تولیدی در دی 130 میلیون و بهمن 140 میلیون قطعه است، بنابراین حداقل 220 هزار تن مرغ وارد بازار می‌شود که با احتساب متوسط مصرف 175 هزار تن مرغ در طول ماه، شاهد رشد 45 هزار تنی تولید برای ایام عید هستیم که با این وجود واردات ضربه مهلکی به تولید وارد می‌کند.

به گفته حجت، با وجود آنکه مصرف مرغ در ایام پایانی سال از 220 هزار تن فراتر نمی‌رود، از این رو عرضه کالای خارجی به بازار، تولیدکنندگان داخل را متحمل زیان می‌کند.

این مقام مسئول ادامه داد: بنابر آمار همه ساله میزان مصرف در فروردین کاهش می‌یابد چرا که 45 تا 50 هزار تن ازدیاد تولید ماه‌های دی و بهمن توسط خانوار‌ها خریداری و دپو می‌شود که بدین ترتیب واردات توجیه اقتصادی ندارد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: بنابر آمار سالیانه 2 میلیون و 100 تا 2 میلیون و 200 هزار تن مرغ در کشور تولید می‌شود که با احتساب سرانه مصرف 26 کیلو طیور نه تنها کمبودی در عرضه نداریم، بلکه بخشی از این میزان به سبب مازاد بر نیاز کشور باید به بازار‌های هدف صادر شود.

وی مازاد کنونی مرغ را حداکثر 200 هزار تن اعلام کرد و افزود: این در حالی است که با احتساب ظرفیت بالفعل مازاد مرغ به 500 هزار تن و در صورت استفاده حداکثری و تولید 3 میلیون تنی مرغ به بیش از این رقم می‌رسد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با وجود برنامه ریزی صورت گرفته برای تامین نهاده‌های دامی از ابتدای سال، تولید جوجه یکروزه و جوجه ریزی ماهانه حداقل 100 میلیون قطعه برای تولید مرغ، واردات مرغ توجیه اقتصادی ندارد چرا که چنین اقدامی منجر لطمه زدن به تولید داخل می‌شود.

وی در پایان گرانی مرغ در بازار مرغ شب عید را تکذیب کرد و گفت: بنابر برنامه ریزی صورت گرفته جهت تامین مرغ شب عید حداقل 30 درصد تولید جوجه یکروزه افزایش می‌یابد که بدین ترتیب گرانی برای تامین مرغ گرم برای ایام پایانی سال نخواهیم داشت.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 308
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران