پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 467956 تاریخ : 1398/04/20-11:30:27
,8,
رشد شاخص بورس در هفته سوم تابستان

رشد شاخص بورس در هفته سوم تابستان

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز چهارشنبه (19 تیرماه) به عدد 249 هزار و 621 واحد رسید که در مقایسه با پایان هفته گذشته 678 واحد رشد را تجربه کرد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، حسن قاسمی، کارشناس بازار سرمایه روند معاملات بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت را ارزیابی کرد و افزود: معاملات بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت افزایش چشمگیری را تجربه نکرد و با رشد حدود یک درصدی همراه بود.

وی ادامه داد: شاخص هم وزن رشد بیشتری را نسبت به شاخص کل به دست آورد که این موضوع نشانگر رشد شرکت‌های کوچک و توقف سرعت رشد شرکت‌های بزرگ است.

قاسمی با بیان اینکه فعالیت شرکت‌های بزرگ بیشتر مربوط به حوزه فلزی، پتروشیمی و معدنی است، افزود: قیمت فروش این محصولات در بورس کالا افت قابل توجهی داشت، به همین دلیل سرعت رشد شرکت‌های بزرگ یکباره کاهش پیدا کرد و بازار بیشتر به سمت شرکت‌های کوچک رفت.

این کارشناس بازار سرمایه به اقبال شرکت‌های کوچک در بازار سرمایه تاکید و بیان کرد: شرکت‌هایی مانند شرکت‌های دارویی، صنایع غذایی و سیمانی که می‌توانند به مرور قیمت محصولات خود را افزایش دهند باعث روند صعودی شاخص هم وزن شدند.

وی خاطرنشان کرد: به لحاظ سیاسی شاهد کاهش تعهدات ایران در بحث برجام بودیم، این موضوع زمینه ساز آغاز منفی معاملات بازار در ابتدای هفته جاری بود اما به مرور به لحاظ روانی اثر واکنش‌های منفی در بازار کمرنگ شد.

قاسمی اظهار داشت: به نظر می‌رسد از سرعت رشد بازار سرمایه به دلیل پیدا شدن نشانه‌های رکود در اقتصاد کاسته شده است اما با توجه به حجم قابل توجه معاملات در بازار همچنان شاهد ورود نقدینگی به این بازار هستیم.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد که با توجه به افزایش شدید قیمت سهام و کاهش نرخ فروش محصولات فلزی، معدنی و پتروشیمی از رشد قیمت سهام در بازار کاسته شده باشد.

وی گفت: سهم‌های کوچک به دلیل ورود جریان نقدینگی مورد اقبال هستند اما سهامداران باید مراقب سهم‌هایی که قیمت آنها در یک سال چهار برابر شده، باشند و با توجه به افزایش ریسک موجود در معاملات به هیچ عنوان نباید آنها را خریداری کنند.

وجود دستکاری قیمت در سهم‌های کوچک

امیرعلی امیر باقری گفت: در هفته‌ای که گذشت بازار طبق پیش بینی‌های صورت گرفته روند شدید و قالبی را همانند چند ماه گذشته تجربه نکرد.

وی به علت کاهش رشد بازار سرمایه اشاره و بیان کرد: این موضوع متأثر از دو عامل است، در ابتدا مربوط به تثبیت نرخ ارز است که نرخ دلار و سایر ارزها با اقدام بانک مرکزی ثابت شدند، همچنین با توجه به آرامشی که در جنگ تعرفه‌ای چین و آمریکا ایجاد شد تا حدود زیادی از فشارهای موجود بر قیمت جهانی کاسته شد.

امیر باقری خاطرنشان کرد: از طرف دیگر کاهش ریسک سیاسی در حوزه خاورمیانه و جهان منجر به ثبات قیمت کامودیتی ها به ویژه در حوزه نفت و انس جهانی شد که این اتفاق در کاهش هیجان و شدت رشد بازار سرمایه تأثیرگذار بود.

وی گفت: این عوامل در کنار یکدیگر باعث شد تا تحولات شدیدی در سهام بزرگ که محرک رشد بازار سرمایه هستند ایجاد و از روند پرقدرت صعود بازار سرمایه کاسته شود.

امیر باقری به تغییر مسیر سرمایه از سهام بزرگ به سمت سهام کوچک اشاره و بیان کرد: سهم‌های کوچک پتانسیل این حجم از سرمایه را ندارند به همین دلیل تعداد زیادی از این سهام که وارد فاز حباب شدند اکنون پر ریسک ارزیابی می‌شوند.

این کارشناس بازار سرمایه به وجود دستکاری قیمت در سهم‌های کوچک تاکید کرد و افزود: با توجه به وضع موجود انتظار ورود سازمان بورس برای بهبود وضعیت وجود دارد تا از این طریق مانع تکرار اتفاقاتی مانند کنتورسازی و متضرر شدن سهامداران خرد از این بازار شود.

وی معتقد است که باید به زودی منتظر ترکیدن حباب سهم‌های بازار پایه و متضرر شدن عده زیادی از خریداران باشیم.

امیر باقری گفت: عرضه پتروشیمی نوری نکته‌ای بود که در معاملات بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت سایه انداخت، قرار است این سهم روز شنبه با حدود 300 میلیون برگه در بازار سرمایه عرضه شود که نرخ در نظر گرفته شده برای آن نرخ تعادلی سه هزار تومان است.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: تعداد زیادی از مردم جذب عرضه‌های اولیه شدند و تعداد کدهای صادر شده در 10 سال گذشته صعودی و بی سابقه بوده است.

وی خاطرنشان کرد: عرضه اولیه یک فشار نسبی را برای تأمین مالی وارد می‌کند که به هر حال این موضوع مزید بر علت شد تا از روند هیجانی بازار کاسته شود.

امیر باقری در مورد صحبت‌های مطرح شده مبنی بر گرانی تعیین قیمت هر سهم از پتروشیمی نوری گفت: تعیین قیمت سه هزار تومان برای پتروشیمی نوری با چنین عظمتی که یکی از قطب‌های پتروشیمی منطقه محسوب می‌شود رقم تندی نیست بلکه قیمت اعلام شده منطقی و معقول است اما چندان جذاب هم به نظر نمی‌رسد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 342
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران