پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 518406 تاریخ : 1399/06/04-18:07:48
,13,
رشد 30 درصدی تولیدات کشاورزی در دولت تدبیر و امید

معاون وزیر جهاد کشاورزی خبر داد:

رشد 30 درصدی تولیدات کشاورزی در دولت تدبیر و امید

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: در دولت تدبیر و امید با اقدامات پژوهشی و تحقیقاتی و ارایه ارقام کیفی میزان تولیدات کشاورزی 30 درصد رشد کرد.

به گزارش بانک و صنعت، کامبیز بازرگان روز سه شنبه در نشست خبری هفته دولت در جمع خبرنگاران افزود: حجم تولید محصولات کشاورزی از 97 میلیون تن در سال 92 به 125 میلیون تن در سال 98 رسیده که رشد 30 درصدی را نشان می دهد.

رییس سازمان تحقیقات کشاورزی به رشد تولید بذر گواهی شده در کشور اشاره کرد و گفت: در سال 92 تولید بذر گواهی شده 330 هزار تن بود و در سال 98 این رقم به 426 هزار تن رسید.

وی اضافه کرد: همچنین در سال 92 بیش از 25 هزار اصله نهال شناسنامه دار در کشور تولید شد که این رقم در پایان سال 98، به 730 هزار اصله نهال رسیده است.اکنون این رقم به حدود یک میلیون اصله نهال افزایش یافته است.

بازرگان با اشاره به رشد شرکت های دانش بنیان در این بخش گفت: در سال 92 معادل 279 شرکت دانش بنیان در حوزه کشاورزی فعال بودند که در سال 98 تعداد این شرکت ها به 800 مورد رسیده است.

وی درباره کنترل کیفی کود طی سال های گذشته گفت: با ابلاغ وزیر جهاد کشاورزی، ثبت و کنترل کیفیت کودهای شیمیایی در کشور آغاز شده است. به طوری که اکنون 12 هزار برند فرمول کودی برای دریافت گواهی ثبت معرفی شده است که 10 هزار مورد گواهی ثبت دریافت کرده اند و دو هزار برند فرمول کودی نیز، نتوانستند این گواهی را اخذ کنند.

ضرورت اصلاح الگوی مصرف غذایی

رییس سازمان تحقیقات کشاورزی گفت: در بحث غذا ما باید روی الگوی مصرف کار کنیم در غیر اینصورت بخش کشاورزی جوابگوی نیاز کشور نخواهد بود؛ بنابراین اصلاح الگوی مصرف امری ضروری است.

وی با بیان اینکه منابع کشور ما کشش تامین غذاهای پرچرب و پر پروتئین را ندارد، افزود: ما در حوزه روغن، وابستگی بسیار زیادی داریم، به طوری که در سال 92 درصد خوداتکایی کشور در این زمینه 12 درصد بود و اکنون این رقم به 16 درصد رسیده است. بنابراین همچنان بیش از 80 درصد وابستگی در این زمینه داریم و با این شرایط روا نیست مصرف غذاهای پرچرب را در جامعه ترویج کنیم.

بازرگان با بیان اینکه سرانه مصرف روغن در دنیا 12 کیلوگرم و در ایران 19 کیلوگرم است، گفت: تبلیغ بیش از اندازه کالاهایی که آنها را در کشور کم داریم، ضد خوداتکایی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به بحث تهاجم فرهنگی در حوزه غذا گفت: در این نوع تقاضا یا بحث ترویج مصرف گرایی مطرح است یا غذایی در یک جامعه ترویج می شود که جزو فرهنگ نیست.

وی با اشاره به اینکه دانش مهندسی ژنتیک یکی از پیشرفت های بشر است، اظهارداشت: با توجه به محدودیت منابع آب و خاک، کشور ما باید از راه دانش برخی کمبودها را جبران کند؛ بنابراین باید در پژوهش بی حد و مرز کار و پیشرفت کنیم که به ویژه در حوزه مهندسی ژنتیک این مساله ضروری است.

ایران تولید محصولات تراریخته ندارد

رییس سازمان تحقیقات کشاورزی تصریح کرد: تاکنون تولید محصول تراریخته در کشور صورت نگرفته؛ اما این به معنای آن نیست که نباید چنین تولیداتی داشته باشیم. اکنون محققان و کارشناسان ما روی این نوع محصولات کارهای تحقیقاتی انجام می دهند.

بازرگان درباره واردات برخی محصولات تراریخته مانند ذرت و کنجاله سویا به کشور افزود: واردات این محصولات تحت کنترل و نظارت انجام می شود.

وی درباره قاچاق محصولات تراریخته اظهارداشت: با توجه به اینکه بحث قاچاق در این زمینه مطرح است، از آن اطلاع دقیقی نداریم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی به افزایش 4 برابری سرانه آموزش بهره برداران اشاره کرد و افزود: در سال 92 مدت آموزش هر بهره بردار 32 دقیقه بود، در حالی که در سال 98 این رقم به 126 دقیقه رسیده است.

وی به افزایش 4.5 برابری تاسیس صندوق های حمایت از زنان روستایی و عشایری اشاره کرد و اظهارداشت: تعداد این صندوق ها در سال 92 معادل 700 عدد بود که در سال 98 به بیش از سه هزار مورد رسیده است.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 219
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران