پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 252418 تاریخ : 1395/10/03-07:14:42
,10031,
دولت با شرکت‌های فناوری محور تعامل مشروط داشته باشد

دولت با شرکت‌های فناوری محور تعامل مشروط داشته باشد

سومین نشست مشترک هیات مدیر و اعضای انجمن مشاوران مدیریت ایران با حضور سید محمد صاحبکار خراسانی رییس امور شرکت‌های دانش بنیان،معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دکتر سلطانی رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، سید محمد صاحبکار رییس امور شرکتهای دانش بنیان، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این نشست با تاکید بر اینکه همه کشورها برای حوزه‌های فناوری برنامه دارند، افزود: این برنامه‌ها شامل تزریق مالی بلاعوض، معافیتهای مالی و نهادسازی است اینگونه نیست که دولت‌ها توسعه فناوری را به دست بازار بسپارند و بگویند که بخش خصوصی تعاملاتی را شکل بدهند و کاری اتفاق بیفتد.

وی ادامه داد: اما سوال مهم این است که دولت‌ها تا چه سطحی باید با بنگاه‌های فناوری محور تعامل کنند دراجرای قانون شرکت های دانش بنیان هم یکسری پاسخ های نادرستی به این سوال مهم می دهیم.

رییس امور شرکتهای دانش بنیان، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با طرح این سوال که برنامه تعامل دولت با بنگاههای فناوری محور چه باید باشد، گفت: دولت باید مسائل اصلی بنگاههای فناوری محور را شناسایی کند و یکسری برنامه‌ها را در این زمینه داشته باشد و  تعامل مشروط، مرحله‌ای و زمان‌مند را برای هدایت بنگاه و تسهیل فعالیت بنگاه داشته باشد.

صاحبکار خاطرنشان کرد: یک فعال اقتصادی ذاتا به سمت سود و ارزش افزوده تمایل دارد و اگر در سایر فعالیت‌های غیر مولد اقتصادی مانند دلالی و سوداگری در زمین و ارز مشغول باشد، در این شرایط وارد فضای تولید و مولد نمی‌شود لذا باید در کشور برنامه‌ای داشته باشیم که سایر مسیرهای موازی با تولید مولد را غیرجذاب کنیم. دولت‌های مختلفی که خواستند توسعه اقتصادی بدهند برنامه‌های ویژه‌ای برای کارهای سلبی داشته‌اند.

وی اظهار داشت: اگر دولت‌ها بتوانند فعالین اقصادی را به سمت تولید مبتنی بر فناوری داخلی سوق دهند می‌توانند یک گام بیشتر اقتصاد را هدایت کنند مهمتر اینکه برنامه دولتها در زمینه سود و ارزش افزوده حوزه فناوری باید مشخص باشد.

رییس امور شرکتهای دانش بنیان، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان حدود  15 سرفصل اصلی دارد  و در حال حاضر ما 60 برنامه مختلف در حمایت و هدایت از بنگاهها را اجرا می‌کنیم.

کنار هر وزیر باید یک مشاور مدیریت حضور داشته باشد

در بخشی از این نشست، محمود اولیایی رییس هیات مدیره انجمن مشاوران مدیریت ایران نیز به تفاوت اساتید حوزه مدیریت و مشاوران مدیریت اشاره کرد و اظهار داشت: تفاوت عمده‌ای میان اساتید و مشاوران در حوزه مدیریت وجود دارد و آن اینکه اساتید حوزه مدیریت به بسط تئوری‌های مدیریت در کشور می پردازند اما مشاوران مدیریت وظیفه اجرایی کردن تئوری‌ها را در کف سازمانها بر عهده دارند. لذا در بزرگترین آزمایشگاهها که سازمانها هستند مشاوران مدیریت  مشغول فعالیت هستند و متاسفانه در کشور کمترین توجه به این بخش مهم از حوزه دانش بنیان می‌شود.

وی تصریح کرد: اعتقاد بر این است که در بخش‌های مهمی همچون محیط زیست، صنعت خودرو، پتروشیمی و حوزه‌های اداری سوء مدیریت داریم اما تقریبا در کنار هیچ کدام از وزرای ما مشاور مدیریت وجود ندارد مشاور اقتصادی دارند اما مشاور مدیریت ندارند. در میان معاونان وزرا نیز وجود مشاور مدیریت بسیار کم است.

رییس هیات مدیره انجمن مشاوران مدیریت ایران تصریح کرد: مشاور اقتصادی مدل کلان اقتصادی را ارائه می‌کند اما وظیفه مشاور مدیریت است که  آن مدل را عملیاتی کند و این چالش‌هایی است که در حوزه دانش بنیان هم به نوعی با آن روبرو هستیم و به دلیل احتیاجاتی که در فاز تجاری سازی وجود دارد پارک‌های علم و فناوری ، بعد از تشکیل صندوق با مشاوران به عنوان کارگزار برخورد می‌کنند در حالیکه ما کارگزار نیستیم بلکه مشاور مدیریت هستیم.

اولیایی خاطرنشان کرد: ارتباطی میان مشاوران مدیریت، صندوق و معاونت فناوری ایجاد شده و امیدواریم  این ارتباط توسعه پیدا کند. ما در انجمن مشاوران مدیریت تصمیم گرفتیم که هر ماه نشستی را با بررسی چالش‌های حوزه‌های مختلف کشور با کمک اعضا و با دعوت از  افرادی که در نظام حاکمیتی کشور هستند را تشکیل دهیم.

 ضعف مدیریتی در شرکت‌های دانش بنیان

سلطانی رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در این نشست با تاکید بر اینکه در حوزه شرکت‌های مشاوره‌ای هنوز کار جدی انجام نشده است، گفت: به همین دلیل این شرکت‌ها هنوز نتوانسته‌اند  جای خود را پیدا کنند. به نظر می رسد انجمن های صنفی می توانند این کار را انجام دهند و امیدواریم این جمع بتواند در راستای اینکه جایگاه این شرکت ها مشخص شود قدم بردارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر در خصوص پذیرش نیاز به مشاوره مدیریت در شرکت‌های دانش بنیان و غیر دانش بنیان مشکل فرهنگی وجود دارد. البته فضای کسب و کار نیز باید بهبود پیدا کند تا رونقی در بحث مشاوره اتفاق بیفتد. معمولا فناورها در کشور تصور نمی‌کنند که به چیز دیگری نیاز دارند بنابراین نیاز به مشاوره مدیریتی هم ندارند. فناورها فکر می‌کنند که همه کشور یعنی فناوری و اگر بخواهند مشارکتی داشته باشند اعلام می‌کنند که 80 درصد برای فناوری است در حالی که در دنیا عرف برعکس این است.

رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه در حوزه مشاوره مدیریت به نوعی به فرهنگ سازی داخلی نیاز داریم، خاطرنشان کرد: فضای اقتصادی چرخش درستی در فضای دانش بنیان ندارد و فضای مناسب کار شما کمتر بوده و باید این فرهنگ سازی را خودتان انجام دهید ما هم معتقدیم بحث مشاوره مدیریت اهمیت بسیاری دارد.

سلطانی افزود: یکی از مسائل اساسی شرکت های دانش بنیان که ما با آن در ارتباط هستیم ضعف‌های مدیریتی است البته تنها مختص این شرکت‌ها نیست بلکه در بخش‌های مختلف کشور ضعف مدیریتی وجود دارد.

وی تصریح کرد:در کشور  2 هزار و 827 شرکت دانش بنیان داریم که 60 درصد آن نوپا هستند وکمتر از سه سال است که فعالیت می‌کنند و تنها دو نیروی پاره وقت دارند. این شرکت ها نیاز مدیریتی دارند اما افرادی که در این شرکتها فعالیت دارند رفع نیاز مدیریتی برایشان ملاک نیست و تنها پول می‌خواهند. بنابراین اگرچه وجود این شرکتها خوب است اما نیاز به آموزش دارند.

 فوتبال باید ذی نفوذ دولت باشد

مجید جلالی سرمربی تیم پیکان تهران و دبیر کل کانون مربیان فوتبال ایران و مدرس بین المللی فیفا نیز با حضور در این نشست با تاکید براینکه فوتبال در دنیای امروز مقوله مهمی است و شاید در کشور ما به طور شایسته به آن نگاه نمی‌شود، گفت: فوتبال از طریق سازمان ملل به عنوان سومین عامل گردش مالی در دنیا مطرح است.

وی ادامه داد: فوتبال 7 هزار عنوان شغلی ایجاد کرده و در کشور ما به فوتبال به عنوان عامل تفریحی و از نظر سیاسی عامل سرگرم کننده نگاه می شود. فوتبال باید ذی نفوذ دولت باشد و به همین دلیل فوتبال در کشور به جایگاهی که سازمان ملل به آن اشاره می‌کند، نرسیده است.

این مربی فوتبال به عوامل موثر در ساخت یک تیم خوب اشاره کرد و گفت: برای ساخت تیم خوب مربی باید فلسفه خود را داشته باشد. یک مربی باید اهدافش مسخص باشد. برای مثال در سال جاری که بنده به باشگاه پیکان رفتم اولین سوالم این بود که بدانم خواسته آنها با فلسفه من هم خوانی دارد یا خیر.

جلالی تصریح کرد: بعد از آن اولین کاری که بنده انجام دادم انتخاب همکارانم است. در این راستا گروهی را می خواستم که برای من جامع شرایط باشد و یک قدم از خودم جلوتر باشد.

وی خاطرنشان کرد: بنده در هر تیمی که وارد می شوم سعی می کنم که از مقررات آن مطلع شوم چرا که برخی از قوانین مغایر با پیشرفت است و در آن شرایط نمی توان کار کرد. راهکار دیگر بنده برای داشتن یک تیم خوب اریابی عملکرد بازیکن‌ها است که سعی می‌کنم آنها را ارزیابی کنم تا آنها متوجه شوند که چقدر به نسبت قبل تغییر کرده‌اند.

دبیر کل کانون مربیان فوتبال ایران و مدرس بین‌المللی فیفا، افزود: دو موضوع از نظر بنده در انتخاب تیم اهمیت دارد. یکی آن که فرد تعادل روانی داشته باشد که این موضوع در فوتبال تعریف دارد و کسی تعادل دارد که در شریط رضایت و عدم رضایت کیفیت بازی اش تغییری نکند و عامل دیگر قدر شناسی بازیکن است.

در ادامه این نشست سهراب آقازاده مسؤول کارگره شرکت های دانش بنیان انجمن مشاوران مدیریت ایران نیز با ابراز خرسندی از ارائه سرویس‌های مشاوران مدیریت به شرکت های دانش بنیان گفت: سبقه خوبی از نگاه به مشاور، در این حوزه وجود ندارد و بیشتر مشاور را ابزاری برای تضمین باورهای خودمان و در فاز کارگزاری می‌بینند. نمی‌توان نقطه آغاز را تغییر داد اما از همین جا به بعد همه ذی نفعان می‌توانیم پایانی را با هم بسازیم که پایان خوبی برای همه باشد.

وی ادامه داد: ساختار انجمن به این شکل است که کمیته های مختلفی دارد در زیر مجموعه کمیته کسب و کار، 10 کارگروه مشغول فعالیت هستند. اوایل سال جاری بنده پیشنهاد تشکیل کارگروه برای توسعه بازار خدمات مشاوره درحوزه شرکت‌های دانش بنیان را دادم و پذیرفته شد. در حال حاضر فضایی که وجود دارد بیشتر شرکت ها را در قالب کارگزار یا دوره های توانمندسازی بسیار کوچک می‌بینند.

آقازاده خاطرنشان کرد: روز اولی که کارگروه را ایجاد کردیم اهداف مختلفی داشتیم و اولین هدفمان را بیرونی دیدیم که بتوانیم همواره کشش از فضای بیرون داشته باشیم. نزدیک به 20نفر از اعضای انجمن در شبکه با ما همکاری می‌کنند و این قابلیت وجود دارد که تعداد آنها بسیار بیشتر شود. باید هم افزایی ایجاد کنیم تا بتوانیم قدرت مذاکرات صنفیمان را در حوزه دانش بنیان افزایش داده و فضای کسب و کار را در این حوزه بهبود بخشیم.

وی تاکید کرد: اعتقاد دارم بازار آینده تکنولوژی محور منطقه منتظر خدمات ما است. ما این ظرفیت را داریم که خدماتمان را صادر کنیم خدمات مشاوره‌ای که در حیطه تجاری سازی ارائه می‌شود، می‌تواند جزو شرکت‌های دانش بنیان باشد و از تمام ظرفیت‌های شرکت های دانش بنیان استفاده کند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 284
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران