پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 450762 تاریخ : 1397/12/15-09:35:36
,7,
بازگشت سیر صعودی دلار و سکه به بازار

بازگشت سیر صعودی دلار و سکه به بازار

قیمت دلار که پس از 2 هفته به کانال 12 هزار تومانی بازگشته بود، روز سه‌شنبه یک بار دیگر به بالای مرز 13 هزار تومانی رفت.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، روز سه‌شنبه شاخص ارزی پس از 2 روز کاهش متوالی تغییر مسیر داد و با افزایش خریدهای معامله‌گران خود را به قیمت 13 هزار و 50 تومان رساند.  این قیمت 300 تومان بالاتر از روز دوشنبه بود و موجب شد که انتظارات کاهشی روزهای قبل تا حدی تعدیل شود. به گفته فعالان، دیروز بازیگران بازارساز قصد داشتند با عرضه ارز قیمت دلار را زیر مرز 13 هزار تومانی نگه دارند، حال آنکه در بازار آزاد نوسان‌گیران به‌واسطه رشد نرخ حواله درهم خریدهای خود را بالا برده بودند.  این در شرایطی بود که صرافی‌های منتخب بازارساز با قیمت 12 هزار و 600 تومانی اقدام به فروش دلار می‌کردند.

در روزی که بهای دلار در مسیر افزایشی قرار گرفت، قیمت سکه نیز از انتهای کانال 4 میلیون و 300 هزار تومانی بالا آمد و توانست با 55 هزار تومان افزایش خود را به نرخ 4 میلیون و 450 هزار تومان برساند. این در حالی بود که بهای اونس در بازارهای جهانی، سکه را در این رشد یاری نکرد و افزایش سکه به مدد رشد بهای دلار در بازار داخلی صورت گرفت.  به گفته فعالان، پس از ساعت 4 بعدازظهر قیمت‌های بالاتری نیز در بازار سکه به ثبت رسید و در معاملات محدودی این فلز گرانبها به بالای مرز 4 میلیون و 500 هزار تومانی رفت. دلار نیز پس از ساعت یاد شده در مقاطعی تا محدوده 13 هزار و 300 تومان رشد کرد.

 

عامل افزایشی درهم
به گفته فعالان، مهم‌ترین عاملی که دیروز زمینه‌ساز بازگشت دلار به بالای مرز 13 هزار تومانی شد، رشد نرخ حواله درهم بود. به گفته برخی بازیگران باتجربه بازار، روز سه‌شنبه سرعت رشد درهم زیاد بود و این ارز توانست به سرعت از کانال 3 هزار و 500 کنده و رهسپار کانال 3 هزار و 600 تومانی شود. در حالی که برخی فعالان رسیدن قیمت به کف را عامل افزایش خرید درهم می‌دانستند، گروه دیگری باور داشتند در روزهای یکشنبه و دوشنبه میزان عرضه این ارز زیاد بود؛ ولی همزمان با کاهش عرضه، خریدها در بازار حواله‌ای این ارز افزایش یافت.

در واقع می‌توان گفت دسته‌ای از معامله‌گران باور داشتند اختلال در عرضه حواله درهم موجب شد که سیگنال افزایشی به معامله‌گران ارسال شود و آنها خریدهای خود را بالا ببرند. این در حالی است که عده دیگری باور داشتند، طبیعی بود پس از دو روز کاهش شدید بازار با یک اصلاح قیمتی مواجه شود.  در این میان، شماری از معامله‌گران باور داشتند، سیگنال افزایشی درهم به بازار داخلی ارسال شد و به‌واسطه آن خرید ارز در بازار تهران نیز زیاد شد. به گفته آنها، نرخ حواله درهم در ابتدای روز در محدوده 3 هزار و 500 تومان آغاز به کار کرد ولی به سرعت به کانال 3 هزار و 600 تومان رفت. در این میان دلار که در بازار داخلی در حوالی محدوده 12 هزار و 950 تومان آغاز به کار کرده بود، تا محدوده 13 هزار و 200 تومانی بالا رفت و در نهایت ساعت 4 بعدازظهر در محدوده 13 هزار و 50 تومانی قرار گرفت.

 به گفته فعالان، دیروز در مقاطعی از روز نرخ حواله درهم و دلار با یکدیگر تناسب نداشتند. به عنوان مثال، با درهم 3 هزار و 610 تومانی ارزش دلار در بازار داخلی می‌توانست تا 13 هزار و 250 تومان بالا برود، حال آنکه در سبزه‌میدان قیمت دلار عمدتا در محدوده 13 هزار و 50 تا 13 هزار و 100 تومانی قرار داشت.  دیروز بین قیمت دلار در بازار آزاد و نرخ صرافی‌های منتخب نیز فاصله وجود داشت. عاملی که موجب شده بود تا حدی در برابر صرافی‌های بازارساز صف شکل بگیرد. دیروز در حالی که قیمت دلار در بازار آزاد حدود 13 هزار تومان بود، بر تابلوی صرافی‌های بانکی نرخ فروش 12 هزار و 600 تومانی به ثبت رسیده بود که بین 400 تا 500 تومان با نرخ بازار فاصله داشت. هر زمان بین قیمت بازار آزاد و صرافی‌های بازارساز فاصله افتاده است، تقاضای کاذب وارد معاملات شده است.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 426
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران