پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 350733 تاریخ : 1397/03/23-18:58:30
,12,17,
خطر جدی سلامت مصرف کنند با لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق

گزارش

خطر جدی سلامت مصرف کنند با لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق

ایران رتبه دوم مصرف لوازم آرایشی در خاورمیانه را دارد؛ از این سو محصولات آرایشی وارد شده عمدتا به صورت قاچاق است که می‌تواند سلامت انسان‌ها را نشانه بگیرد.

به گزارش بانک و صنعت ، « خاورمیانه بهشت صنایع لوازم آرایشی جهان » عنوانی که در برخی از گزارش‌ها از آن یاد شده است. طبق گفته کارشناسان، ایران رتبه دوم مصرف لوازم آرایشی در خاورمیانه را دارد. از این سو محصولات آرایشی وارد شده عمدتا به صورت قاچاق بوده است که می‌تواند سلامت انسان‌ها را نشانه بگیرد. 

بر اساس آمار اعلام شده از سوی ستاد مبازه با قاچاق کالا و ارز 63 درصد از لوازم آرایشی و بهداشتی موجود در بازار از طریق قاچاق تامین می‌شود.

حجم بازار لوازم آرایشی و بهداشتی در ایران حدود 2/2 میلیارد دلار بوده است که از این میزان 30 درصد توسط تولیدکنندگان داخلی تامین و 70 درصد باقی ماند از کشورهای خارجی تامین می شود.

در سال 96 از این میزان واردات فقط 10 درصد آن به صورت رسمی وارد و 60 درصد مابقی به صورت قاچاق وارد کشور شده است.

طبق آمار به دست آمده در سال 95 میزان واردات رسمی لوازم آرایشی بهداشتی 430 میلیون دلار بود که در سال 96، حدود 20 درصد افزایش یافته است.

بخش قابل توجهی از بازار لوازم آرایشی در دست قاچاق است و مراکزی که بصورت رسمی این اقلام را تهیه می‌کنند به مراتب گران تر از کالاهای قاچاق به فروش می‌رسانند و به همین دلیل مصرف کننده و حتی فروشنده این محصول آرایشی و بهداشتی نیز تمایل به خرید جنس به مراتب ارزان تر دارند.

براساس گفته کارشناسان وضع تعرفه‌های سنگین گمرکی و روند طولانی کارهای اداری برای ترخیص کالا که بعضا تا چند ماه طول می‌کشد، از دلایل اصلی افزایش قاچاق در کشور است.

طبق گفته رسول خضری عضو کمیسیون اجتماعی مجلس 95،5 درصد قاچاق از طریق معابر رسمی و تنها نیم درصد قاچاق و حتی کمتر از طریق معابر کولبری است و از سویی ورود کالا از طریق معابر کولبری نظام مند بوده و عوارض نیز پرداخت می‌شود بنابراین برای مبارزه با قاچاق لوازم آرایشی که سلامت مردم را نشانه می‌رود باید با شبکه‌های اصلی قاچاق که از طریق معابر رسمی به این کار اقدام می کنند مبارزه کرد.

سهم گمرک در واردات لوازم آرایشی و بهداشتی در بودجه سال 97 مجموعا 10 درصد به عوارض گمرکی ورودی و سود بازرگانی واردات لوازم آرایشی اضافه می شود. سهم 10 درصدی گمرک نارضایتی بین تولیدکنندگان این محصول را در پی داشته است چرا که باید شاهد افزایش قاچاق این کالا باشیم.

قاچاق لوازم آرایشی و بهداشتی علاوه بر کیفیت پایین محصول، باعث ضربه به اقتصاد کشور و تولیدکننده می‌شود و از این رو می‌تواند خطر جدی برای سلامت مصرف کنند باشد و باعث انواع بیماری پوستی شود.

در سال حمایت از کالای ایرانی، با توجه به میزان مصرف لوازم آرایشی در ایران اگر جلوی قاچاق این محصول گرفته شود و تولید داخل افزایش و به مرغوبیت برسد می‌توان شاهد رشد اقتصاد کشور و اشتغال شویم.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 239
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران