پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 519481 تاریخ : 1399/06/24-16:54:56
,13,
تجهیز 174 هزار هکتار از اراضی به سامانه های نوین آبیاری

در سال جاری انجام شد؛

تجهیز 174 هزار هکتار از اراضی به سامانه های نوین آبیاری

مجری طرح توسعه سامانه های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی گفت: در سال جاری، حدود 174 هزار هکتار اراضی آبی کشور تحت پوشش طرح سامانه های نوین آبیاری قرار گرفته است.

به گزارش بانک و صنعت به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، عباس زارع، هدف از اجرای طرح سامانه های نوین آبیاری را افزایش بهره وری و پایداری منابع آب و خاک در جهت تولید پایدار محصولات کشاورزی اعلام کرد و افزود: با حمایت های مادی و معنوی دولت و مقام معظم رهبری از این طرح، از 8.7 میلیون هکتار از اراضی آبی کشور، حدود 2میلیون و 400 هزار هکتار از آن به سامانه های نوین آبیاری تجهیز شده است.

مجری طرح توسعه سامانه های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در سال 99، از بودجه سنواتی و محل صندوق توسعه ملی، حدود 1,600 میلیارد تومان برای توسعه انواع روش های نوین آبیاری، تسهیلات پیش بینی شده است و با این اعتبارات تا امروز حدود 174 هزار هکتار اراضی آبی کشور تحت پوشش طرح قرار گرفته که از این میزان، 130 هزار هکتار در حال اجرا بوده و 44 هزار هکتار نیز به بهره برداری رسیده است.

وی گفت: با اجرای این طرح، افزایش راندمان آبیاری تا 44 درصد در مزرعه، افزایش 30 درصدی ظرفیت تولید محصولات کشاورزی، کاهش 30 درصدی مصرف نهاده های کشاورزی و کاهش اثرات زیست محیطی رقم خواهد خورد.

زارع ادامه داد: سیاست وزارت جهاد کشاورزی بر این است که اعتبارات تخصیص یافته برای تجهیز مزارع به سامانه هایی با راندمان بالاتر مانند آبیاری میکرو و موضعی اختصاص یابد.

وی با اشاره به اینکه آبیاری هوشمند مزارع سه رکن دارد که باید همزمان در مزرعه انجام شود، تصریح کرد: یکی از ارکان این است که کشاورز بتواند در مزرعه اطلاعات مورد نیاز مانند رطوبت خاک و نیاز گیاه به تبخیر را جمع آوری کند و این اطلاعات توسط سیستم به یک سرور ارسال شود تا برنامه ریزی در این بخش انجام شود.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی افزود: در موافقت نامه سال 99، ایجاد چند مزرعه پایلوت برای سیستم آبیاری هوشمند پیش بینی شده که در آن تولید اطلاعات، انتقال آن و سیستم برنامه ریزی به صورت هم زمان فعال باشند.

زارع با اشاره به بازدید از طرح 2400 هکتاری سعدآباد بوشهر خاطرنشان کرد: در این طرح که در بوشهر در حال اجرا است، 1431 نفر بهره بردار مشغول به کار هستند و تمام محصول آن ارقام مختلف خرما است.

وی افزود: هدف از این طرح، استفاده از سهمیه 1550 لیتر آب در ثانیه، در این منطقه است تا بتوانند حداقل 25 تا 30 درصد افزایش محصول خرما داشته باشد و به احیا و حفظ منابع خاک نخیلات بپردازند.

مجری طرح توسعه سامانه های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: در این پروژه، شرکت آب منطقه ای استان، سازمان جهاد کشاورزی و استانداری بوشهر با هم تعامل دارند.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 237
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران