پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 314269 تاریخ : 1396/10/30-16:14:50
,5,
بازار پتروشیمی ها در تکاپو برای رونق دوباره

بازار پتروشیمی ها در تکاپو برای رونق دوباره

نوسان بهای دلار و افزایش قیمت های جهانی به رشد نرخ در بورس کالا و بازار داخلی منجر شده است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، بهای پلیمرها مدتی است که یک دوگانه شکننده را تجربه می کند یعنی با فرض افزایش قیمت های پایه در بورس کالا شاهد هستیم که داده ها و معاملات رسمی در مسیر افزایش نرخ گام برداشته ولی در بازار آزاد در هفته گذشته شاهد کم توجهی اهالی بازار به رشد قیمت ها و حتی کاهش نرخ هستیم. این ویژگی نشان می دهد که حجم خریدهای اصلی از سوی شرکت های معتبر در صنایع پایین دستی صورت گرفته و واحدها صنفی در این عرصه که برخی نیاز خود را از بازار آزاد نیز تهیه می کنند نسبت به قیمت های فعلی موضع احتیاطی اتخاذ کرده اند. 

این مطلب در نهایت به کاهش حجم تولید کل در صنایع تکمیلی منتهی شده و از هم می توان گفت که تأثیرگذاری آن در بورس کالا نیز مشهود می شود. با توجه به این داده ، هم اکنون شاهد کاهش حجم معامله پلیمرها در بورس کالا هستیم. به نظر می رسد رشد قیمت دلار تاکنون برای بازار آزاد و در کل برای حجم معاملات بورس کالا چندان هم جذاب نبوده است. 


بر اساس این گزارش ، هفته گذشته در بورس کالا شاهد کاهش 12.48 درصدی حجم معامله پلیمرها به رغم افزایش عرضه و تقاضا در این گروه کالایی برجسته بودیم که تجمیع این موارد نشان می دهد که حجم تقاضای اصلی تنها به چند گرید جذاب متمایل شده که از یک سو جذابیت های واسطه گری و سفته بازی را افزایش داده و از سوی دیگر نشان می دهد که گریدهای پر مصرف داخلی به صورت نسبی به حاشیه رانده شده است. 
این در حالی بود که سقف مجاز 10 درصدی برای رشد قیمت ها در خصوص پلی پروپیلن های نساجی باز هم در بازار اعمال شده که می توان گفت تلاشی است برای مدیریت بازار. در هر حال کاهش حجم معاملات پلیمرها در بورس کالا و ثبت معامله 47 هزار و 542 تنی پلیمرها که نشانه ای از ورود بازار به یک فاز رکود جدید را باید جدی گرفت. 


با توجه به تمامی این موارد و البته تأثیرگذاری بهای دلار در قیمت های پایه و البته کاهش نسبی موجودی انبارها در بازار آزاد ، از هم اکنون می توان این گونه امیدوار بود که حجم معاملات در بورس کالا باز هم افزایش یابد اگرچه عقب نشینی خریداران با فرض رشد نرخ را نمی توان نادیده گرفت. 
باید پذیرفت که افزایش قیمت های جهانی محصولات پتروشیمی با احتساب رشد قیمت ها در بازار مواد اولیه این صنعت و همچنین نوسان قیمت دلار سیگنال هایی است که این بازار را تحت الشعاع قرار داده ولی راه دیگری جز پذیرش این قیمت ها نیز در ساز و کار بازار و دستورالعمل های اجرایی وجود ندارد مگر آن که شرکت های عرضه کننده خود برای حمایت از بازار قیمت های پیشنهادیشان را کاهش دهند. 


رخدادی که به ندرت در سال های گذشته دیده شده ولی با توجه به شرایط کلی در بازار شاید در روزهای پیش رو حتی برای فروشندگان نیز جذابیت بیشتری داشته باشد. به عنوان مثال کاهش قیمت ها در بازار آزاد در هفته گذشته خود سیگنالی واقعی از رخدادهای معاملاتی در بازار پلیمرهاست.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 486
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران