پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 420964 تاریخ : 1397/08/18-12:24:53
,8,
استقبال بی نظیر معامله گران از معاملات آتی زعفران رشته ای/ 3مزیت راه اندازی بازار آتی زعفران تشریح شد

مدیر توسعه بازار مشتقه بورس کالای ایران عنوان کرد؛

استقبال بی نظیر معامله گران از معاملات آتی زعفران رشته ای/ 3مزیت راه اندازی بازار آتی زعفران تشریح شد

در راستای تمرکز بورس کالای ایران برای توسعه بازار مشتقه با اولویت و تمرکز بر محصولات کشاورزی، از سه شنبه 15 آبان ماه 1397 قرارداد آتی زعفران رشته ای برای تحویل در آذرماه سال جاری راه‌اندازی شد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، مدیر توسعه بازار مشتقه بورس کالای ایران ضمن بیان این مطلب گفت: معاملات قراردادهای آتی زعفران نگین در حالی از خرداد ماه سال جاری در بورس کالای ایران کلید خورد که از هفته جاری انجام این معاملات برای محصول زعفران رشته ای نیز امکان پذیر شد؛ چراکه حجم تولید زعفران رشته ای در کشور به مراتب بیشتر از زعفران نگین است و این امر می تواند با افزایش حجم معاملات به توسعه بازار قراردادهای آتی زعفران منتهی شود.

علیرضا ناصرپور استقبال از معاملات قراردادهای آتی زعفران رشته ای در نخستین روز معاملاتی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: در نخستین روز معاملاتی در حالی بیش از 11 هزار و 900 قرارداد آتی زعفران رشته ای برای تحویل در آذر ماه امسال منعقد شد که حجم مطلوب و شروع فوق العاده ای برای این معاملات محسوب می شود. بطوریکه در زمان راه اندازی قراردادهای آتی زعفران نگین در بورس کالا طی اولین روز معاملاتی چنین حجم معاملاتی مشاهده نشده بود و همین امر می تواند از موفقیت عرضه زعفران رشته ای در قالب قراردادهای آتی و جذابیت بالای آن برای معامله گران و همچنین کشاورزان حکایت داشته باشد.

تجربه نخستین روز

به گفته ناصرپور، در جریان معاملات اولین سررسید قرارداد آتی زعفران رشته ای در بازار مشتقه بورس کالای ایران طی نخستین روز، در حالی تعداد 11 هزار و 911 قرارداد منعقد شد که ارزش معاملات آن به رقمی بیش از 158 میلیارد و 874 میلیون ریال رسید.

وی افزود: در طول مدت زمانی که محصول زعفران در قالب گواهی سپرده کالایی و قراردادهای آتی در بورس کالا مورد معامله قرار گرفته است، استقبال زیادی از سوی کشاورزان مشاهده شده و تعداد زیادی از آنها کد معاملاتی در بورس کالا را دریافت کرده و در این بازارهای فعال شده اند.

سه مزیت راه اندازی معاملات آتی طلای سرخ

وی به تشریح مزایای عرضه زعفران در قالب معاملات قراردادهای آتی پرداخت و اظهار کرد: مزایای این معاملات را می توان در سه حوزه اصلی دسته بندی کرد؛ بطوریکه بازار قراردادهای آتی زعفران بستری برای فروش مستقیم محصول تولیدی در بورس را برای کشاورزان فراهم می کند تا با فروش مستقیم محصول منافع ناشی از تولید به جیب تولیدکننده یعنی کشاورز سرازیر شود. این در حالی است که تاکنون سود اصلی عاید عده ای واسطه می شد. اما به کمک انجام معاملات قراردادهای آتی در بورس، واسطه گری در بازار زعفران کاهش خواهد یافت.

وی در بیان دومین مزیت مهم گفت: کشف نرخ متمرکز، واقعی، عادلانه و شفاف مزیت دیگری است که میتواند بورس را به عنوان یک نهاد مرجع قیمتی برای کشاورزان و زعفران کاران معرفی کند؛ چراکه در بازار سنتی امکان کشف نرخ متمرکز و شفاف وجود نداشته و زعفران در بازار به قیمت های متفاوتی معامله می شد که با ورود بورس و به ویژه بازار قراردادهای آتی به معاملات این محصول این امکان به وجود آمده تا قیمت ها در بازار متمرکز شده و کشاورزان می توانند به کمک آن از قیمت های محصول خود مطلع شوند. به این ترتیب، مکانیسم معاملاتی در بورس کالا در نهایت کشف نرخ در صنعت کشاورزی را در پی دارد.

سرپرست معاونت توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران سومین مزیت این معاملات را در امکان پوشش ریسک های ناشی از نوسان قیمت ها در بازار دانست و گفت: این مزیت که به عنوان ویژگی ذاتی معاملات قراردادهای آتی است، در حوزه محصولات کشاورزی از جمله زعفران این اطمینان را به کشاورز می دهد تا نسبت به قیمت فروش محصول تولیدی خود در آینده اطمینان حاصل کرده و خود را در مقابل نوسانات قیمتی احتمالی در ماه های پیش رو بیمه نماید و به عنوان یک ویژگی ذاتی برای معاملات آتی، می تواند به حمایت از صنعت کشاورزی و فعالان آن کمک کند.

آماده راه اندازی سررسیدهای جدید هستیم

وی در خاتمه سخنان خود پیرامون راه اندازی سررسیدهای معاملاتی جدید در بازار قراردادهای آتی زعفران نگین و رشته ای تاکید کرد: بورس کالای ایران آمادگی دارد پس از ارزیابی شرایط و بررسی های لازم با توجه به کشش بازار، سررسیدهای معاملاتی جدید را برای محصول زعفران نگین و رشته ای راه اندازی کند. اما هدف از راه اندازی سررسید آذر ماه برای قراردادهای آتی زعفران رشته ای همگرایی با فصل برداشت محصول بوده تا از این طریق در کشف نرخ عادلانه در این بازه زمانی به کشاورزان کمک کنیم.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 367
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران