پایدار نماند مال بی تجارت زندگی بهادار تعهدی به ضمانت ملل اپلیکیشن پرداخت صاپ در مقابل اعتماد شما؛ مسئولیم خدمات دیجیتال بانک ایران زمین؛ تجربه ای متفاوت
آرشیو اخبار
روز
ماه
سال
پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري اسلامي ايران خانه ملت - خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي پرتال جامع قوه قضائيه جمهوري اسلامي ايران logo-samandehi
  • | انصراف
به کانال تلگرام بانک و صنعت بپوندید بانک و صنعت را در اینستاگرام دنبال کنید
شماره: 492269 تاریخ : 1398/07/24-16:44:31
,17,
اختصاص یارانه به تولید فاصله تکنولوژیکی ایران را کاهش می دهد

رئیس اتاق بازرگانی ایران:

اختصاص یارانه به تولید فاصله تکنولوژیکی ایران را کاهش می دهد

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: اختصاص یارانه به بخش صنعت برای نوسازی خطوط تولید، فاصله تکنولوژیکی ایران با دیگر کشورها را کاهش می دهد.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری بانک و صنعت، غلامحسین شافعی روز چهارشنبه در نشست کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد افزود: چند سال قبل که قرار بود یارانه ها به بخش صنعت اختصاص یابد، هدف اصلی ارتقای سطح فناوری و نوسازی ماشین آلات بخش تولید برای کاهش مصرف انرژی بود که این یارانه اختصاص نیافت.

وی اظهار داشت: تحریم های اقتصادی نیز باعث ایجاد شکاف بیشتر تکنولوژیکی بین بخش تولید ایران با کشورهای دیگر شد که ماشین آلات فرسوده و مصرف زیاد انرژی در خطوط تولید، افزایش قیمت تمام شده تولید و در اختیار نداشتن میدان رقابت از مظاهر این شکاف است.

وی گفت: هرچند شرایط تحریم نوسازی ماشین آلات بخش تولید را دشوار کرده اما این اقدام در بخش هایی از خطوط تولید کشور در حال انجام است اما این کار با هزینه بیشتر انجام می شود. 

شافعی افزود: در صورتی که شکاف تکنولوژیکی بین صنعت ایران با کشورهای دیگر از بین نرود، بخش تولید ایران با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.

وی با اشاره به اتلاف زیاد انرژی در کشور اظهار داشت: این اتلاف در 2 بخش انتقال برق و فناوری های روز اتفاق می افتد.

لزوم ایجاد بستر هدفمندی یارانه ها در کشور

رییس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به یارانه های پنهان انرژی و هدفمند کردن یارانه ها ادامه داد: این موضوع دوباره مطرح شده و هفته قبل مجلس شورای اسلامی نشست غیرعلنی در این زمینه برگزار کرد که نماینده اتاق بازرگانی ایران به آن نشست دعوت شد و نظر خود را در این مورد اعلام کرد.

وی گفت: اصل موضوع هدفمند کردن یارانه ها و یارانه های پنهان قابل توجهی که در کشور پرداخت می شود و افراد ثروتمند بیشتر از افراد فقیر از آن استفاده می کنند، درست است و باید این هدفمندی صورت گیرد اما قبل از آن باید بستر مناسب برای پیاده کردن آن ایجاد شود.

وی افزود: اینکه هدف اصلی بعد از هدفمند شدن یارانه ها چه خواهد بود، این یارانه چگونه تقسیم خواهد شد و سهم بخش تولید و صنعت از آن چقدر خواهد بود و آیا یارانه نقدی دوباره بین مردم توزیع خواهد شد، سوالات مهم در این زمینه است.

ریسک بسیار سرمایه گذاری در ایران

شافعی اظهار داشت: علت اینکه استقبال مطلوبی از سرمایه گذاری در ایران توسط فعالان بخش خصوصی انجام نمی شود، ریسک بسیار سرمایه گذاری است و نمی توان مطمئن شد که طی یک سال آینده برای این سرمایه گذاری چه اتفاقی خواهد افتاد.

وی گفت: باید سرمایه گذاری در فعالیت های مولد جذاب و سودآورتر شود و ریسک فعالیت های غیرمولد افزایش یابد.

وی افزود: نقدینگی در کشور سالانه 26 درصد رشد دارد اما بخش های مولد صنعت رشدی ندارد و هیچ توازنی بین این دو بخش ایجاد نشده است.

لزوم توجه به توسعه صادرات انرژی از شرق کشور

شافعی با اشاره به وضعیت مطلوب استان های خراسان رضوی، یزد، سیستان و بلوچستان و کرمان در حوزه انرژی های تجدیدپذیر اظهار داشت: مسئولین استان کرمان با بهره گیری از دانش انگلیسی ها اقدامات مطلوبی برای استفاده مناسب از انرژی های تجدیدپذیر انجام دادند اما خراسان رضوی با وجود برخورداری از امتیازات بیشتر در این حوزه، در حد استان کرمان توفیق نداشته است.

وی گفت: وزیر نیرو هم اکنون 2 مسئولیت در حوزه کمیسیون های مشترک با کشورهای همسایه و کشورهای اوراسیا را دارد که حضور وی در این بخش می تواند فرصت مناسبی برای توسعه صادرات انرژی بویژه به افغانستان باشد که این موضوع باید جزو برنامه های اصلی کمیسیون انرژی اتاق مشهد قرار گیرد.

وی افزود: برنامه ای برای توسعه محور شرق کشور از سوی وزارت کشور در حال اجراست که استان های خراسان رضوی، کرمان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان در آن دخیل هستند لذا باید نشست های مشترک بین کمیسیون های انرژی، اتاق بازرگانی مشهد و اتاق های بازرگانی آن استانها برای افزایش سهم انرژی در این برنامه توسعه برگزار شود.

شافعی با ابراز خرسندی از تشکیل کمیسیون انرژی در اتاق بازرگانی مشهد اظهار داشت: این کمیسیون 2 وظیفه مهم برعهده دارد، وظیفه اول گرفتن مشورت از بزرگان برای مواردی است که هیات رئیسه و نمایندگان اتاق در آن تخصص کافی ندارند و وظیفه دوم این است که اولویت های کشور را مشخص کند و آنها را برای بررسی و پیگیری در قوای سه گانه به هیات رئیسه یا هیات نمایندگان اتاق ارجاع دهد.



ارسال به دوستان با استفاده از:

نظر کاربران

Memory usage: 486
آینده خواندنی است طرح آرامش پست بانک ایران